+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 10 1 2 3 4 5 ... SonSon
Toplam 136 mesajın 1-15 arasındakiler
Tekerlekli sandalye için oturma minderi önerisi: ROHO Contour Select Cushion

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Tekerlekli sandalye için oturma minderi önerisi: ROHO Contour Select Cushion

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    tekerlekli sandalye kullananların kabusudur bası yaraları. Ben 10 yıldır aşağıdaki ürünü kullanırım ve çok çok çok memnunum. Ürün yurt içinde pahalı satılıyor, ama yurt dışından getirtme imkanı olan kişiler için fiyat gayet uygun.
    Bası yarasından korunmak ve kurtulmak için neredeyse % 100 çözüm:

roho Contour Select Cushion veya roho Quadtro Select

SPORTAID'de satış fiyatı: $332.00

Not: sportaid.com isimli site doğrudan Türkiye'ye satış yapıyor. Sanırım minder fiyatına 100 Dolar gibi bir kargo maliyeti ekleniyor.

Minderin Özellikleri:
    - Doğru hava ayarıyla (bkz), kalçada herhangi bir yara bulunmuyorsa saatlerce oturabilirsiniz (ben günde 13-15 saat oturuyorum). En küçük bir kızarıklık veya baskı oluşmuyor. Bası yarasının önlenmesinde neredeyse % 100 önleyicidir
    - Bası yarası veya riski bulunan kişiler de bu modele oturabilirler. Özellikle tam pop kemiğinin bulunduğu yerdeki boşluk, yaraya basınç olmasını önleyecektir. Elbette böylesi durumlarda çok daha özenli ve dikkatli olmak gerek, ama işte, günlerce yatağa bağlanan kişilerin bir saat bile oturması büyük rahatlık ve özgürlük getirir. Kontrollü olmak koşuluyla bu arkadaşlarımız da bu minderi kullanabilir. Yalnız mutlaka kısa süreli oturmaları ve yatağa geçtikten sonra yaranın baskıya maruz kalıp kalmadığını kontrol etmeleri gerek.
    - Bu model kişinin oturma pozisyonunu da ayarlıyor. Daha dengeli ve öne kaymayı önleyici şekilde dizayn edilmiştir. Ayrıca yukarıda da değindipim gibi, tam popo kısmındaki boşluk, en çok risk altında olan kısmın ekstra korunasına olanak sağlamaktadır.
    - Eğer çok hareketli bir zamanda kullanacaksanız, önünde bulunan valf sayesinde minderi anında sertleştirebilirsiniz. Bu da eğilirken minderin daha dik olmasını ve pozisyonunuzu daha kolay kontrol etmenizi sağlar.

Teknik Özellikler:
    - minderi alırken, minderin tekerlekli sandalyenizin içine kolayca oturacak ölçüde olmasına özen göstermelisiniz. Minderin, sandalyenizin oturma kısmının ölçülerinden 1-2 cm küçük olması idealdir.
    Örneğin benim sandalyemin ölçüsü 43x44 cm'dir. Buna göre minderimin ölçüsü: 42,54 cm x 42,54 cm (16,75" x 16,75")'dir [1" inc = 2.54 cm].
    - Ürün bir kılıf, 1 hava pompası ve bir de (işe yaramasa da) tamir kiti ile birlikte gelmektedir. Yani ekstradan pompa/kılıf sipariş etmenize gerek yok.
    - minder eğer üstüne aşırı yük binmezse ya da kesici bir şeyle patlatılmazsa 10 yıl hatta daha uzun bir süre kullanılabilir.
    - Olur ya bir şekilde patlarsa, bu işe uygun yapıştırıcılarla tamir edebilirsiniz (Patlayan roho minder için yapıştırıcı önerisi olanlar buraya yazsın)

Not: Minderin değişik modelleri de mevcut (bkz). Ben bundan önce Enhanger modelini kullanıyordum mesela. Ama en pratiği ve kullanışlısı bu bence.

Aklıma gelenler bunlar. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım...

Bülent yazılanları okudum roho minder için benim aklıma takılan bişey var zayıf olan 5 cm kalınlığında olan mnderi kilolu olan 10 cm kalınlığında minderi kullansın daha koruyucu olur diye bir şart varmı?Ben bu akşam arkadaşımla konuşacağım ve özelliklerini bana anlatacak 80 ve 350$ arasında fiyatları var sadece boyutunun sandalyemden 1-2 cm küçük olması gerektiğini söylemişsin bu minderi sadece tekerlekli sandalyedemi kullanmamız gerek ben evde sandalyeme hiç oturmuyorum çünkü günde 12-15 saat arası bende oturuyorum kanepemde bu minderi alırken başka nelere dikkat etmeliyim bu minderi kullanan arkadaşlar benimle tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen...

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

hafif olan alçak olan minderi alabilir tabii, ama ben olsam almışken yüksek olanı alırım. Yüksek olan çok daha koruyucudur.
    minderi kanepede de kullanabilirsin sanırım. Herhangi bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
    Dikkat edilecek birşey yok aslında. Bu önerdiğim ürünü gönül rahatlığıyla alabilirsin..
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

ben 18 senedir tekerlekli sandalye kullandım ama hiç minder kullanmadım pek ihtiyaç duymadım ama şimdi daha rahat oturmak için bi minder düşünüyorum emekli sandığına bağlıyım emekli sandığının ödediği güzel bi ürün varmı? nedense ben bunu doktorlara sorunca pek anlamıyorlar çoğu bilmiyor bile. bunun adı ne dekübit minderi filan diyorlar bi yardımcı olursan sevinirim ^^

Yok maalesef.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

oturan boga bu minderin sertligi nasil uzerine kaydirak ile kaymak nasil kolaymi zormu... biliyorsun biraz yumusak olursa zorlasiyor benim minder eski model guneste iki dakika durdugum zaman yapisyorum resmen )
    yaraya davetiye ... senin onerdegin minder cok yumusaksa icine cokuluyorsa cok zor kullanmam ...

http://disabilityuk.com/products-dis...l_air_foam.htm

bu sitede cok uygun gibime geldi jelli minder acaba uygunmu bunlardan kullanan varmi...

Yumulak tabii bu minder. Ama üstüne bir kez oturdun mu tam bir koruma sağlıyor

KUZEY, o ürünü tanımıyorum, ama bana pek güvenli gelmedi.

koruma saglasinda bulent gerisi onemli degil nasilsa alistik engelimizle yasamaya onada alisiriz ) cok sagol pahali filan ne olursa olsun artik
    almak lazim...

Standart ROHO HAVALI OTURMA MİNDERİNİ SSK ÖDÜYORMU?

EWET ARKADAŞLAR GECENLERDE SİTEMİZ YÖNETİCİSİ TARAFINDAN Bİ ARKADAŞIMIZA ÜCRETSİZ VERİLDİ BU MİNDER...

MİNDER T.sandalye KULLANAN VE UZUN SÜRE OTURANLAR İÇİN İDEAL VE VAZGECİLMEZ BENDE YOK HALA SÜNGER ÜSTÜNDEYİM BABAMDAN SSK VAR AMA SSK ÖDÜYORMU BUNU SORUYORUM SİZE BİLİYORUM ÇOK PAHALI....

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİNİZ DAHİLİNDE NE VARSA YAZMANIZI İSTERİM SAYGILARIMLA....

Ödemiyor

Oturan boğa roho minderi usa dan getirttim demişsin.Nasıl getirttin?

Amerika'dan gelen arkadaşlarım oluyor, onlara söylüyorum, onlar spinlife.com'dan satın alıp gelirken getiriyorlar.
    minderi orjinal ambalajından çıkarttırıyorum, çünkü uçakta gereksiz yük olmasın; malum, ağırlık için ekstra para talep ediyorlar... Böylece uçakla gelen kişi 1 kg bi yükü kolayca yanında getirebiliyor.

Benim roho minder bir garip oldu.Gece yatağa geçtiğimde havası inmiş oluyor.Şişirip leğene koyuyoruz.En ufak bir hava kabarcığı yok. Patlak yok fakat havası iniyor.Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Üstüne aşırı yük binmiş ise veya iğne deliği kadar küçük bir patlak varsa o yavaşlıkta iner. Kesin kesin kesin bi patlak vardır. En küçük bi tereddütün olmasın. Fazla hava basıp deliği arayın

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 10 1 2 3 4 5 ... SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı