sistemler güzel fakat fiyatlar tamamen ucuk.yerli ustalara yaptırılabilir.
|
|
|
|
tekerlekli sandalyelerin sürüşünü kolaylaştırmak için enteresan donanımlar: www.riomobility.com
Enteresanlığı, sıradan tekerlekli sandalyeye "kolayca" monte edilerek kullanılabiliyor olmalarından.
Tüm videolar: http://www.youtube.com/user/riowheelchairs
1- Elle pedal çevirme ve yön kontrolü: 799$
2- Kolla pedal çevirme ve yön kontrol: 2995$
3- Elektrikli sürüş, elle yön kontrol: 1995$
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
sistemler güzel fakat fiyatlar tamamen ucuk.yerli ustalara yaptırılabilir.
Donanımdan feyz alıp piyasaya sürecek ustalar aranıyor...![]()
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Elle pedal çevirme güzelmiş. Yön kontrolü olması çok iyi. Akülü sandalyelerin en büyük dezavantajı katlanmalarının zor olması. Normal sandalyelerden çok daha fazla yer kaplıyor.
3 numaralı elektrikli sürüş çok hoşuma gitti.paramız olursa bunu nerden alabiliriz
Gerçekten çok hoş,ancak cok pahalı,
bu fiyatlar insanı sinir sahibi yapar da, işin kötüsü, bir de bunların alman versiyonları var!
ve üstteki iki el bisikleti eklentisi alman modellerden ne yazık ki çok çok daha ucuz!
Speedy Reha-Technik, Handbikes für den Rollstuhl
nereden alabiliriz:
Amerikan malı riomobility'nin en baştaki modeli sitelerinden ya da ebay'den söylenebiliyor galiba. (ebay avrupa sayfalarında da vardı: avrupa ebay'i gönderim maliyeti açısından tercih edilir). elektrikli model de aynı şekildedir. (o daha manuel olan kadar yaygın değil)
donanımdan feyz alma: aynen! benim anladığım zaten bu amerika tayfası da avrupa'dan "feyz" alıp yapmış; çünkü avrupa bu tür modellerle "kaynıyor". fransız yapımı var, hollanda'da yapımı var, vs. (onları kaydetmiştim ama bulamadım şimdi) vs. yapmak da kolay görünüyor yahu.
bir de usta kisiler: Bu rio modelinde gordugunuz uzere bacaklarin iki yanindaki metal bolume 4 tane kucuk eklenti vidalaniyor. elle cevirilecek kisim oraya giriyor. Bu sekilde baglaninca sanki sandalye tam agirlik merkezinden kavranmamis oluyor gibi geldi. Siz daha iyi bilirsiniz. Bir de, o 4 tane kucuk yere pedalin cubuklarini yerlestirmek videodaki gibi 3 saniyelik bir is olmayabilir.
Almanya'daki modellerde ise, sandalyenin oturma yerinin altina bir parca ekleniyor. Pedalli bolum, sanki bu durumda sandalyeyi daha bir yerli yerinden kavramis oluyor (yine siz daha iyi bilirsiniz). Takip cikarmak icin de pedalli bolumun uzantisinin girmesi gereken sadece tek bir yer olmus oluyor boylece. ustteki baglantida vidyo da var. Boyle bir duzenek daha rahat olabilir. Elinize saglik![]()
Konu cekirdek tarafından değiştirilmiştir (24.09-2009 Saat 23:48 ).
Arkadaşlar hepinize selamlar.
Resimlerde gördüğünüz sistemleri kendi sandalyenize uygulama veya sıfırdan yaptırma konusunda ayrıca tüm elektronik ve mekanik arızalarınız konusunda bize başvurabilirsiniz. Yerimiz İZMİR de. ilgilenen arkadaşlar rahatlıkla ulaşabilirler..
EFE ELEKTROMEKANİK TASARIM VE SERVİS MERKEZİ / İZMİR
Tel: 0232 461 44 88
bunları daha yeni gördüm fiyatlara bak!!!
bunlara benzer bişeyler tasarlayıp buraya koyarım gene
sayın ustalar, mühendisler, profesör zihni sinirler,
üstteki aletlerin dışında, hatta onlardan fazla, en beğendiğim şey, şu gayet basit görünen düzenek:
Ne yazık ki sadece basit "görünüyor" gailba. Bunun yapılabilirliği var mıdır, ne dersiniz?
arkadaşlar ebay da bu ve benzeri ürünleri hangi isimle aramak gerekir? Özellikle pedallı olanlar çok işlevsel görünüyorlar. cekirdek' in söylediği gibiyse daha uygun olanlar var mıdır?
----------
Arkadaşlar bir de şu aşşağıdaki videoya bakınpedalları çevirirken ayakları da beraberinde hareket ettiriyor . Mükemmmel düşünmüşler. fiyatı ne kadar uçuktur acaba merak ediyorum
Konu iskenderun tarafından değiştirilmiştir (14.01-2010 Saat 03:32 ). Gerekçe: Videoyu ekleyememiştim
evet çok işe yarar bişeye benziyor ellerin yardımıyla ayakları yada tam tersi ayakların yardımıyla elleri çalıştırır süper fiat nne aceba
iskenderun,
amerikan modellerini ebay'de "riomobility" diye ara bir. cikmasi lazim.
elle cevrilen modelin adi, dragonfly, onu da ayrica arayabilirsin.
akulu olanin adi firefly
bu eklemeli seyler attachable handcycle diye geciyor genelde. oyle de arayabilirsin de, wheelchair de yaz onu ararken.
almanlar da ingilizceden almis, handibike diye geciyor.
speedy modellerini ararken speedy de eklersin. (ama speedy ebay'de olmayabilir.)
----
simdi de koydugun videodaki aletlerin fiyatini gosteren listenin link'ini veriyorum.
hazir ol!
derin nefes al
http://www.berkelbike.com/NWIA/userf...rch%202009.pdf
3 model var; her modelin yaninda iki tane euro ustunden fiyat yaziyor.
alttaki fiyat aletin elektrikli kas uyaricili versiyonunun fiyati.
(yurtdisina cikip, magazalarina gece girip bunlardan yurutmek istersen haber ver)
Anlaşılan biz sadece videolarını izleyecez!
cekirdek hocam ben en iyisi o başlığı sileyim hatta olmadı üyeliğimi de sileyim, bütün bunları hiç yaşanmamış olarak düşünelim , kötü bi rüyaymış gibi
dediğin kriterlerle aramalar yaptım rio mobiliy gerçekten uygun fiyatlı olanıymış aslında :S efe can arkadaşıma katılıyorum bu gidişle videoları izlemekle yetiniriz biz ancak
ya da bisikletten bozma bi tane yapacas kendi çapımızda
ikinci el bisiklet fiyatı araştırim ben en iyisi
![]()