+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 9 / 9 İlkİlk ... 5 6 7 8 9
Toplam 135 mesajın 121-135 arasındakiler
SGK Hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni SUT (24 Nisan 2011)

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    landish ...medikalcilere bakmayın sizi kendi müşterisi yapmak için böyle söylemiş olabilir..bildiğiniz yerden alın ama dediğim gibi 120 adet bez alımında KDV dahil 85.00 tl den fazla para ödemeyin..

Sagolasin Svedrif,Iyi ki bu site var, iyi ki sizler varsiniz. Ben marketten alacagim, umarim canped'in Internet sitesinde yazdigi gibi SGK kapsamindadir. Markette danisacagim kimse yok. SGK Kabul etmezse urunleri iade edecegim.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

marketten aldığınızda yapacağınız tek şey kaç adet bez olduğunu misal faturanın ön kısmında boş bir alana 120 adet diye yazıp ödeme aşamasında kasadayken market kaşesi bastırmanız yeterlidir..aldığınız canped sgk da geçerlidir..

Tekrar teşekkür ederim Svedrif.

Bu arada SGK - Tıbbi malzemeler biriminin adresi bir türlü bulamadım internette, telefon numaraları var adres yok ?! Tarif edebilir misiniz arkadaşlar?

Şişli tarafında diyen oldu, karaköy diyen oldu ama tam nereye gideceğimizi bilmiyorum.

Yardımınızı rica ederim arkadaşlar....

Fındıklı/Sirkeci Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi
    Tel: 0212 512 61 85 & 0212 512 61 87
    Adres: Hocapaşa Mahallesi Ebu Suhud Cad. No:77 Sirkeci/İstanbul

TÜM DETAYLAR: SİRKECİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Cok teşekkür ederim Bülent Bey.
    Bu arada, sanırım bu uygulama yeni başlamış, raporların muhakkak hastanenin başhekimliğince onaylanmış olması gerekiyor!

Arkadaşlar, bunlar için UBB çıktısı ve medikalcinin satma belgesi artık istenmiyor mu? Ben boşuna mu götürüyorum. Teşekkür ederim.

UBB kaydı istenmez. Bezleri istediğiniz yeden alabilirsiniz. Sadece, svedrif arkadşaımızın aktardığı üzere, "120 adet bez alımında KDV dahil 85.00 tl den, 240 adet bezlerde ise 169 tl den fazla para ödemeyin" "faturanın ön kısmında boş bir alana 120 adet diye yazıp ödeme aşamasında kasadayken firma kaşesi bastırın" "fatura ile reçete tarihi aynı gün olsun yada aralarında en çok 5 gün fark olsun"
    Bunların dışında bir şart olup olmadığını sigorta müdürlüğünden öğrenin.

SUT 7.3.2. Hasta Alt Bezi ve Çocuk Alt Bezi (Değişik başlık:RG-24/4/2011-27914) (27)(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi veya çocuk alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
    (2) Hasta alt bezi ve çocuk alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz. Çocuk alt bezi bedelleri, SUT eki EK-5/A-1 Listesinde “301.220” kod ile yer alan “hasta alt bezi” için belirtilen fiyat üzerinden ödenir.
    (3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.
    (4) İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.
    (5) Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi kullanan hastalara kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde, kendinden jelli sondanın bedeli Kurumca karşılanmaz.
    (6) Sağlık kurulu raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin bedeli Kurumca karşılanır.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

arkadaşlar bugün hasta bezi aldım.faturayı keserken market tarihi şaşırdı.5.3.2012 yerine 3.5.2012 yazmış.sonra düzelti.üzerinide kaşeledi.bi sorun çıkmaz değilmi? fatura üzerinde kalemle düzeltildi.kendisi olmaz dedi ama kafamda soru işareti kaldı.bu şekilde sgk kabul edermi???

Ben de evraklarımı 05.01.2012 tarihinde teslim ettim, bugün 05.03.2012, yani tam 2 ay gecti ve hala adıma para yatmadı...
    Normal mi? İşleyişte bir sorun olup olmadığını nereden takip edebilirim, fikri olan var mı?

Evrakları teslim ettiğin yeri arayıp sorabılırsın.
    Bazen cevap veriyorlar belki farklı bişekılde yatmıştır.mesela bazen babanın tc sine yatarken bazen hesap nosuna yatıyor

Sana verdiğim aklı kendim kullandım aradım sgk,yı.belki başkasına faydası olur diye yazıyorum. Faturada herhangi bir yanlışlık olursa,yalnış yazılan yer tek bir çizgi ile çizilecek (karalanmayacak yani) üzerine kaşe vurulacak.düzeltme yalnız bu şekilde olursa sgk kabul ediyor.yani ben tekrar düzelttireceğim.

medikalcilerden alınan bezde raporda ismi geçen kişinin TC nosuba 20 25 gün içerisinde para yatıyo

Landish;

rica edrm arkadaşım.
    benim kızım 18 yaş altı olduğu içindir belki,babasının tc nosuna yatıyor para.bir kerede banka hesap no:su istemişlerdi orayada yatabılır demişlerdi.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    başak adanada medikal ürünlerinde gerekli kolaylığı sağlayan medikalci ahpabım var isterseniz ilgilenirseniz özel mesaj atabilirsiniz yardımcı olabilirim
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: başak_98 Mesajı Gör
    olayı çok güzel yorumlamışsınız.....
    adanalı arkadaşlara bir sorum olucak..bazı illerde medikalcilerin bezi kapıya kadar getirdiğini okudum.adana da bunu yapan medikalciler varmı acaba??

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 9 / 9 İlkİlk ... 5 6 7 8 9

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı