Konu Kapatıldı! + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 17 mesajın 1-15 arasındakiler
SGK'nın trafik kazası söz konusu olduğunda Sonda ödemesi yapmasına dair yeni gelişme

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart SGK'nın trafik kazası söz konusu olduğunda Sonda ödemesi yapmasına dair yeni gelişme

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    27 Eylül 2010 Güncel:

Beklediğimiz gelişme olmadığı için SGK'ya karşı bir talepler listesi hazırlayıp, kabul görmesi için girişim başlatacağız: Trafik Kazası Mağdurlarının SGK'dan talepleri?

________

Bilindiği gibi SGK 1996 sonrasında trafik kazası geçirip sonda kullanmak zorunda olan kişilerin sonda bedellerini aylardır ödemiyor.

Bugün elde ettiğimiz bir son dakika haberine göre SGK bu sorunu çözmek için en geç Eylül ayı sonuna dek yeni bir genelge yayınlayacakmış.

Beklenti, şu minvalde bir düzenleme olması yönünde:

1- Sebep her ne olursa olsun trafik sigortasının ödemediği hallerde SGK sonda ödemesini hiç bir şarta bağlı olmaksızın ödeyecek. Yani zaman aşımı vb. nedenlerle trafik sigortası ödemiyorsa, SGK kesinlikle ödeyecek

2- Mevzuat uyarınca trafik kazası geçirdiği için sağlık giderlerini trafik sigortasından karşılamak durumunda olan kişiler, bu ihtiyaçlarını hangi sigorta kapsamında iseler oradan alacaklar.

Bu prosedür kesinlikle zor değilmiş ve işlemleri tıpkı SGK'da olduğu gibi yine vekalete binaen medikal firmalar takip edebiliyormuş. Yani, bizler tıpkı SGK'da olduğu gibi medikal firmaya vekalet veriyoruz, onlar SGK'dan değil trafik sigortasından alıyorlar bedelleri.
    Dahası, SGK en çok iki aylık periyotlar halinde ödeme yapıyorken, trafik sigortasını gerçekleştiren firmalar 1 yılık ürünün bedelini defaten ödüyormuş. Yani, yılda bir kez trafik sigortası muhatap oluyoruz...

Not: Eğer bu beklenti gerçekleşmez ve sorunumuzu çözecek genelge ay sonuna kadar yayınlanmazsa, o zaman elimizden gelen bütün güçle bu konuda kamuoyu yaratmak için çalışırız...

Olası gelişmeleri buraya yazmaya devam edeceğim...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Bülent bey hürriyet gazetesi Ankara ekinde O.F.li arkadaşlarla ötenazi istiyoruz resimli haber çıktı yetkili birisi sorununuz nedir diye arayan olmadı . Oyumuzu bile vatandaşların yardımı ile 2 katta kullandım. Ama benden sonra aynı şeçim bölgesinde Ankara O.F. derneği üyeleri aynı sorunla karşılaşınca tutanak tutmuşlar. VAY HALİMİZE
    Konu mpancar tarafından değiştirilmiştir (14.09-2010 Saat 14:30 ).

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Bülent bey hayırlı haber için teşekkürler...

abi eline koluna saglık , saol güzel haber ıcın , ınsallah dedıgın gıbı olur..

Standart re

İnşallah olumlu bir gelişme olur..

Bülent;

Bu karar sadece sonda, kateter alımlarında değil tüm tedavi masraflarına dönüştü sanırım. 2 ay önce ürodinami yaptırmıştım, benden kaza raporum istendi.

Ulaşılabilirlik sorunlarımız çözüldü ya dolan dur işte..

Sevgiler
    Teslime

Doğrudur Teslime. Bu baya bi can yakıyor.

Araya bayram girince konuya dair gelişm olmadı. Birkaç gün içinde bilgi alıp burada paylaşacağım...

Bülent bey size bu bılgılerı yetkılı bırısımı verdı , medıkalcım verdıgınız bılgılere ıstınaden sgk na gıttı ancak müsbet bir cevap alamadı , ilginiz ıcın cok cok tşklr... Hayırlı haberlerınızı beklıyoruz..

Dün birkaç arkadaşımla konuştum bu konuda. Maalesef beklediğimiz olumlu gelişme olmayacak gibi! Çünkü bürokratlar sorumluluk almak istemiyormuş. Eğer böyle olursa, pazartesi günü konuya dair bir metin hazırlayıp, ilgili tüm kurumlara göndermek için girişim başlatacağım.
    Bu sorunu çözeceğiz, başka yolu yok.

evet bu durum benim de canımı sıkmaya başladı.benim faturalarımı da ödemiyorlar.ben elimden geldiğince gerekli yerlere mail atacağım.bu konudan muzdarip olan arkadaşlar lütfen sizde ulaşabildiğiniz her yere mail atın...
    çözmemiz gerekiyor...

slm bülent bey benim bir sorum olacak,sonda ödemeleri 1996 sonrası derken ben 1996 ekimde kaza geçirdim ve şu ana kadar sonda ödemelerimde sorun olmadı 1996 yılı dahilmi deyilmi?

sorun olmuyorsa bence hiç karıştırmayın.eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeme misali

peki AHMET öyle yapayım haklısınız)))))))))))))

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Medikalcim SGK'dan bu durumun 1996'dan sonra kaza geçirenleri kapsadığına dair bilgi almış. Ben kurtuldum yani. Ama bizden kaza raporu isteyen birimlere bu konuda net bir bilgi verilmediği için canımızı sıkan durumlar devam edecek zannımca..

Konu Kapatıldı!
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı