bu ne demek hiçbişey anlamadım anlayanlar anlatabilirmi bizim için iyimi kötümü
|
|
|
|
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü
Sayı : B.13.2.SGK.0.11.05.00/79 02/02/2010
Konu : Danıştay Kararı
Kurumumuz aleyhine işitme cihazları ile ilgili açılan davalar neticesinde; Danıştay Onuncu Dairesinin 17.11.2009 tarih ve E.2009/9861 sayılı kararı ile “….2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin İşitme Cihazları başlıklı 20.3.7. maddesinin 6. fıkrasındaki SUT eki EK-5/C listesinde yer alan fiyatlar esas alınarak” ibaresinin ve bu ibarenin göndermede bulunduğu EK-5/C listesindeki 207.702 koduyla yer alan dijital işitme cihazı bedeli olarak 350TL ödeneceği yolundaki kuralın ve eksik ödemeye ilişkin uygulama işleminin yürütmesinin durdurulmasına …” yine Danıştay Onuncu Dairesinin 08.12.2009 tarihli kararı ile “….2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin İşitme Cihazları başlıklı 20.3.7. maddesinin 6. fıkrasının yürütmesinin durdurulmasına” karar verilmiştir.
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28 inci maddesinde “Danıştay, Bölge İdare Mahkemeleri, İdare ve Vergi Mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur” hükmü doğrultusunda Kurumumuz kapsamındaki kişilerin kullanmakta oldukları işitme cihazı bedellerinin ödenebilmesi için; 2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin “20.2.2. Ayaktan tedavilerde reçete karşılığı hasta tarafından temin edilen tıbbi malzeme bedellerinin ödenmesi” maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda işlem yapılması uygun görülmüştür.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
M. Emin ZARARSIZ
Kurum Başkanı
DAĞITIM :
Gereği : Bilgi :
Kurum Merkez ve Taşra Teşkilatına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına
Sağlık Bakanlığına
Maliye Bakanlığına
bu ne demek hiçbişey anlamadım anlayanlar anlatabilirmi bizim için iyimi kötümü
saol soykankaan çok açıklayıcı oldu![]()
ssk işitme cihazlarının cihaz kaç lira olursa olsun 1 yada 5 milyar , sadece 350 tl karşılıyordu ..danıştay bunu durdurmuş sanırım...
benim anladığım bu. iyide olmuş eğer böyleyse .....
ben yeni cihaz aldım bütün evraklarımı tamamladım satıcıya teslim ettim 4 ay oluyo sürekli arıyo beni satıcı yok o evrak eksik yok bu evrak eksik kayıpmı etti naaptı hepsini tekrar hazırlattı daha bekliyoz o 350 tl yi alcaz diye bakalım sonu ne olacak![]()
350 yi aldım kaldı bedavası![]()
Yani şimdi işitme cihazı bedelleri kurum tarafından mı ödenecek....
Bundan ne sonuç çıkıyor anlayamadım da?
Şu başlıkta ifade edilen uygulama iptal edildi sanırım: Sosyal Güvenlik Kurumu dijital işitme cihazı için ödemeleri düşürdü
Eğer doğru anladıysam, anolog işitme cihazı için 175 TL dijital için 350 TL uyglaması iptal edildi ve 850 TL olarak ödenmeye başlayacak.
Ayrıca işitme cihazı için ödeme alma prosedüründeki zorlaştırmalar da ortadan kaldırıldı diye anladım ben.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
patron sizde oyle anladim demeniz beni sasirtiyor burda
bize guzelce tercume etseniz sizin dilinizi cok guzel anliyorum cunku
İnşallah öyledir Bülent Bey, bu durumda ihtiyacı olanlar daha iyi yararlanır cihazın nimetlerinden.
Merak etmeyin devleti siz batıramazsınız batıracaklar bellidir![]()
ben işitme cihazımı 350 TL aldım, o zaman ne olcak kalanı verecekler mi madem