Text İçerik: Körler ve az görenler için forumun sadeleştirilmiş hali

+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 1 2
Toplam 26 mesajın 16-26 arasındakiler
İşitme cihazları ile ilgili danıştay kararı

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    merhaba arkadaşlar devlet işitme ciazları için 500 ve 750 arası ödeme yapacak.

dag fare dogurmus anlasilan

hafif isitme kaybi yasiyanlar icin iyi haber
    ben gibi agir isitme kaybi olanlar icin ole 700 lira cekirdek parasi misali

bu yazıyı herkes gibi ben de anlamakta zorlandım ve özünü öğrenmek için avukata gönderdim... aldığım yanıt aşağıdadır....

Vatandaşın birisi kulaklık bedellerinin ödenmesine ilişkin tebliğin iptalini dava etmiş ve iptali ile birlikte de mevcut uygulamanın dava neticeleninceye kadar durdurulmasını istemiş. Mahkeme henüz davaya başlamış ve istem gibi yürütmeyi durdurmuş. Dava devam ediyor yani. 350 TL olan ödemeyi az bulduğu için açmış davayı. (Yani geçici bir karar vermiş, yani bunu uygulama demiş devlete. Dava bitince iptal kararı verilirse SGK yenisini yapacak verilmezse bu hali uygulanacak). SGK da Devlette ilgili kurumlarına diyor ki dava bitene kadar bunu uygulayamadığımız için, kulaklık parası isteyenlere ayakta tedavi ile ilgili uygulama maddesini uygulayın. (Kaç para ise artık)

- Dava bir kaç yıl sürer.
    - Devlet "sen misin dava açan... alın size daha kötüsü dava bitene kadar o para da yok daha azı" diyor gibi..

Ayrıntılarını bilmem o tebliğleri incelemek gerek..

kaybeden yine bizler olacağız sanırım....

Arkadaşlar henüz kesin birşey yok ancak herkes bulunduğu ilin sgk unu ararsa daha güzel bir bilgi alınır ben kütahyadayım ve buradakiler genel merkeze yazı göndereceklerini ve cevaba göre ödeme yapacaklarını söyledi ama dediğim gibi kesin bir bilgi yok cihaz almak isteyenler biraz daha beklesin derim ben.

danıştay, ek-5/c'deki fiyatlarla ilgili hükmün uygulamasını durdurdu. yani analog'da 175 tl, dijital'de 350 tl üzerinden değil, 2008 yılındaki sağlık uygulama tebliğinde yer alan 850 tl üzerinden ödeme yapılacak. tabii, bunun %20'si 170 tl hasta tarafından karşılanacağı için, sgk 680 tl'ye kadar ödeme yapacak anlamına geliyor.
    hayırlı olsun!

Standart İşitme engelliler sadece %15 katkı payı ödeyerek istedikleri cihazı alabilecekler

İşitme engelliler: Cihazların sadece 350 lirasını devlet karşılıyordu. Danıştay'a açılan davalar sonucunda SGK, yargılama sonuçlanana kadar işitme engellilerin, işitme cihazlarında fiyatı kaldırdı. Sadece yüzde 15 katkı payı ödeyerek istediğiniz cihazı alabilirsiniz.

Sabah gazetesi köşe yazarı Cemalettin Gürsoy'un köşe yazısı

Sabah

5ooo 6000 liralik cihaz alirsakta odermi acaba sgk

Cemalettin Gürsoy'un yazısı hatalı. hiç üst limit olmaz olur mu? Danıştay 2008 yılı sağlık uygulama tebliğinde 4-c ve ek-10 maddelerinde sonradan yapılan değişiklikleri iptal etti. dolayısıyla tebliğin orijinal hali geçerli. orada da işitme cihazı için tavan 850 tl olarak geçiyor. ayrıca cihaz bedellerinden %15 değil, %20 kesinti yapılmakta.

Şimdi ben 1000 tl'lik digital cihaz aldığımda devlet ne kadarını ödüyor?

Evet ama öncelikle SGK anlaşmalı bir DEVLET hastanesinden kurul raporu almalısınız. BUnunla gidip cihazınız satınalıyorsunuz. Parasının tamamını siz verip, faturayı ve raporun bir suretini SGK Müdürlüğüne teslim ediyorsunuz. İşlemleriniz tamamlandığında (ki en az 2-3 ay sürer) 680 tl hesabınıza yatırılır.

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    bu arada arkadaslar ıkı yıl sursede emsal karar olarak gordugum tum bedelını alan hastalar oldu fatura bedelının tamamını tabı bu 1 yıl once ıdı dava 2 yıl surdu.

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık