Konu Kapatıldı! + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 30 mesajın 1-15 arasındakiler
TÜYAP Kitap Fuarı'nda Sakatlık konulu panel / 13 Kasım 2011 Pazar

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart TÜYAP Kitap Fuarı'nda Sakatlık konulu panel / 13 Kasım 2011 Pazar

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    6 Aralık 2011 Güncel:
    Şu bağlantıya tıklayarak panel konuşmalarının yazıya dökülmüş haline ulaşabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/cont...011-pazar-315/

21 Kasım 2011 Güncel: Sağolsun sevgili Can Evren paneli videoya çekti ve bizlerle paylaştı. İzlemek için şuraya tıklayabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/cont...011-pazar-315/

Koç Üniversitesi Yayınları 30. TUYAP Kitap Fuarında bir panel düzenliyor: Biraz da Sakatlıktan Konuşsak? Kuramlar ve Deneyimler

KATILIMCILAR: Dikmen Bezmez, Sibel Yardımcı, Yıldırım Şentürk, Bülent Küçükaslan, Nazmiye Güçlü, Bülent Kelleci
    TARİH: 13 Kasım 2011, saat 17:30
    YER: TÜYAP Kitap Fuarı Marmara Salonu
    ÜCRET: Ücretsiz (Yayınevinin verdiği davetiyeler mevcut. Gelecek olan arkadaşlarla kapıda buluşup davetiyeleri teslim edeceğim)

Not: Ayrıca Koç Üniversitesi TUYAP 3. salonda 312B numaralı standda okurlarıyla buluşuyor...

Panele vesile olan şey, Koç Üniversitesi Yayınları'ndan çıkacak olan bir kitap: Sakatlık Çalışmaları
    Sakatlık Çalışmalarına dair literatürde yer etmiş önemli makaleler ilk defa Türkçeye çevrildi; sakatlık mevzuunu politik alana çeken, sosyoloji disiplininin konusu haline getiren birbirinden kıymetli makaleler.
    Kitap ilk kez fuarda satışa sunulacak. Dilerim kitap bende uyandırdığı heyecanı herkeste uyandırır ve olabilecek en geniş kitleye ulaşır. Okudukça daha iyi anlayacağız ki, sakatlık denen şey hiç de öyle bildiğimiz şey değilmiş!
    Hasılı hem kitaba dair konuşmak, hem de bu vesileyle merhabalaşmak için keyifli bir fırsat... Bekleriz.

Kitaba dair kısa bilgiler:

Adı: SAKATLIK ÇALIŞMALARI
    EDİTÖR:
    Çiçek Öztek
    Derleyenler:
    Yrd.Doç.Dr. Dikmen Bezmez — Yrd.Doç.Dr. Sibel Yardımcı — Yrd.Doç.Dr. Yıldırım Şentürk
    Çeviri: Ferit Burak Aydar

İçindekiler
    :

Sakatlığa Kuramsal Yaklaşımlar
    • Carol Thomas / Sakatlık Kuramı: Kilit Fikirler, Meseleler ve Düşünürler 31
    • Tom Shakespeare / Sakatlık Sosyal Modeli 51
    • Bill Hughes — Kevın Paterson / Sakatlık Sosyal Modeli ve Kaybolan Beden: Bir Yeti Yitimi Sosyolojisine Doğru 63
    • Tobin Siebers / Teoride Sakatlık: Toplumsal İnşacılıktan Bedenin Yeni Gerçekçiliğine 81
    Tarihte Sakatlık
    • David L. Braddock — Susan L. Parish / Sakatlığın Kurumsal Tarihi 101
    • Lennard J. Davis / Normalliğin İnşası: Çan Eğrisi, Roman ve On Dokuzuncu Yüzyılda Sakat Bedenin İcadı 187
    • Michael Oliver / Sakatlık ve Kapitalizmin Yükselişi 209
    • Mıchael Oliver / Sakatlığın İdeolojik İnşası 227
    • Roxana Galusca / Kurmaca Sağlamlıktan Ulusal Kimliğe: Ellis Adası’nda Sakatlık, Sağlık Muayenesi ve Kamu Sağlığı Düzenlemeleri Dışlama/ Dahil Etme Süreçleri 243
    • Kay Schriner / Sakatlık Çalışmaları Perspektifinden Sakat İstihdamı Sorunları ve Politikaları: Bir Uluslararası Yaklaşım 269
    • Len Barton — Felicity Armstrong / Sakatlık, Eğitim ve Dahil Etme: Kültürler Arası Meseleler ve İkilemler 299
    • Rob Imrie / Sakatlayıcı Çevre Tasarımı 325
    • Brendan Gleeson / Teknoloji Sakatlayıcı Kentin Üstesinden Gelebilir mi? 363
    Sakat Hareketi
    • Tom Shakespeare — Nick Watson / Farkı Yaratmak: Sakatlık, Siyaset ve Tanınma 387
    • Angharad E. Beckett / Toplumsal Hareketleri Anlamak: Geç Modernlik Koşullarında Sakat Hareketini Kuramsallaştırmak 415
    • Reiko Hayaşi — Masako Okuhira / Japonya’da Sakat Hakları Hareketinin Du¨nu¨ Bugu¨nu¨ Yarını 435
    • Paul K. Longmore / Direniş: Sakat Hakları Hareketi ve Yardımlı İntihar 453
    Sakatlık ve Kimlik
    • Rose Gaivin / Çalışma ve Cinsellikle İlişkisi İçinde Sakat Kimliğinin Soykütüğü 483
    • Lennard J. Davis / Kimlik Siyasetinin Sonu ve Dismodernizmin Başlangıcı: İstikrarsız Bir Kategori Olarak Sakatlık Üzerine 501
    • RosemarIe Garland-Thomson / Sakatlığın Dahil Edilmesi, Feminist Kuramın Dönüştürülmesi 521
    • Robert McRuer / Zorunlu Sağlam Bedenlilik ve Queer/Sakat Varoluş 549
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Kıymetli bir kitap! Dilerim daha da farklı alanlarda SAKATLIK konulu yeni yeni çalışmalar yapılır. Toplum ve yönetime dair umudum sıfırın altında dahi olsa, bu gibi ciddi çalışmaları görmek, duymak, bilmek.. Biraz olsun ferahlık veriyor.

Var olan bu gibi tecrübe ve kaynaklardan faydalanıp, ülkemize has ÖZGÜN analiz, yorum ve çözüm önerileri sunacak eserleri ivedilikle bekliyor insanlar.

Mühim olan, TEORIDE boğulmayıp, acilen gerekli önlem ve yaptırımları hayata dahil etmektir.

Panele katılan tüm konuşmacılara başarılar diliyorum. Dilerim beklenenin çok üzerinde verim alırsınız!!

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Doğrusu ya bugüne dek bu konuda eksikliğini en çok hissettiğim şeylerden biri buydu. Sakatlık mevzuunu tıp, mimari ve yardım ekseninden çıkartıp sosyolojinin ilgi alanına dahil etmek nasıl bu kadar uzun sürdü anlayamıyorum! Bu tür çalışmaların hem bizler için ufuk açıcı olacağını hem özellikle sakatlığı bulunan öğrenciler başta olmak üzere gençleri bu alanda akademik kariyer yapmaya özendireceğini hem de sivil toplum hareketlerine yol göstereceğini düşünüyorum.

Ciddi ciddi heyecanlıyım yani Dilerim hem bu çevirilerin devamı gelir hem de Türkiye'de bu alanda çalışan akademisyenlerin sayısı artar.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Aslan Bülent, kaplan Bülent.
    Heyecanını almaya geliyorum patron.

Şaka bir yana tabii ki böyle bir paneli asla kaçıramam. Bir aksilik olmazsa 2 arkadaşımla birlikte orada olacağım. Yalnız umarım bu kitabın satışını orada yapıyor olacaklar. Yoksa çok üzülürüm!

malum gelemeyeceğiz panelin videosunu eklersenız büyük bır zevkle izleriz...

banada 2 davetiye ayırırmısın

Dün gece bizim mekiğe Japonya, Amerika, Almanya, İngiltere, İran, Suriye, Libya, Tunus, Türkiye, Mısır, Pakistan, Çin, Rusya ve tüm dünya ülkeleri sakat aktivistleri ve akademisyenlerinden bir mesaj düştü. Sakat hareketinin deneyimlerini aktardılar. Hatta batı ve gelişmiş ülke akademisyen ve aktivistleri, "sakatlık çalışmalarımız şu an bir panelde tanıtılmaya hazırlanıyor" dediler. Tabi doğu ülkelerinin deneyimleri paylaşılmamış. Bu konuda doğu ülkeleri, "bu beklediğimiz bir davranış zaten" dediler. "Allahtan biz evrensel olarak bakıyoruz olaya ve yola aynen devam, alınmıyoruz" dediler.
    Bu arada en büyük deneyimlerini şu şekilde açıkladılar:
    "Biz kendi dinamiklerimizi kullandık, dışarıdan deneyimlerden faydalandık ama bizim için asıl olan daima kendi dinamiklerimiz oldu. O yüzden en önemli dinamiğimiz olan biz sakatlara yani kendi coğrafyamızda yaşadığımız sakatlara daima yer açtık bunun için zaman harcadık, yani kendimiz olduk, kendimiz pişirdik yedik" dediler.
    Şuradaki yazıları gösterdim:Site ana sayfasındaki yazılar..?
    "Çüş" dediler
    Sınıf ayrımlarına karşı çıkmamız gerektiğini, elitlerden uzak durmamız gerektiğini ısrarla belirttiler
    "En büyük akademisyen bizim akademisyenimiz.
    En büyük aktivist bizim aktivistimiz."
    diyerekten bir slogan belirlediler biz 40 bin uye için.
    Ayrıca 8 Mart vakası için teessüflerini bildirdiler.
    Şimdilik gezegenimiz "sakatlık eylem planından" haberler bu kadar
    E bu harekete dahil olan biri olarak panele katılmam beklenemez di mi
    başarılarınızın devamını diliyorum. Sonuçta sakatlık adına yapılan her çalışmayı sonuna kadar destekleriz. Öyle elitler gibi hiçbir çalışmayı begenmemezlik etmeyiz efem
    Panel çalışmalarının video kayıtlarını ya da yazılı kayıtları paylaşırsanız bizler de faydalanmış oluruz vesselam Biliriz ki her çalışma kıymetlidir, bir emek mahsülüdür. Dolayısıyla emeğe saygımız sonsuzdur.
    İyi paneller diliyorum efem

Ne güzel,demek ki çabalarınız meyve veriyor,tebrikler!Bize de panelden ekleyeceğiniz görüntüleri izlemek ve başarılarınızın devamını dilemek düşer

bülent bey,

kamera kaydı alınması için ayarlama yapılmış mı bunu biliyor musunuz? eğer yapılmadıysa ben bunu ayarlamaya çalışacağım. bu sayede konferansı internette ulaşılır hale getirebiliriz konferans bittikten sonra.

Can, kamera çekimi ile ilgili olarak net bir bilgi edinip buraya yazacağım kısa süre içinde...

Bana da davetıye ayırır mısınız gelmeye çalışıcam tuyap bana 10 dk

cok guzel bi olay =). tebrikler. ve başarılarınızın devaamını dilerim.. katılabilseydik duyamıcaktık bişey. özetini yazıverin.

biz isitme engelliler icin degil bu
    boyle panellerde konusmalari herhalde sevgili patronumuz bizlere guzelce anlatir siteye ekleyerek
    kitabi bulursam okumak isterim bakalim

Ben panelin notunu bir iş edasıyla tutup sizlerle paylaşacağım arkadaşlar. İnanın çok heyecanlıyım. Hem sitemizin sahibi Bülent'i hem de diğer akademisyen ve konunun uzmanlarını dinleyeceğim için çok heyecanlıyım. Umarım herkes için karşılıklı etkileşimin olduğu verimli bir panel olur.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    ben bostancıdan nasıl gelebilirim?

en hızlı şekilde deniz yolu daha iyi olur sanırım?

Konu Kapatıldı!
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı