+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 6 mesajın 1-6 arasındakiler
1. derece vergi indirimi aylık ne kadar?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart 1. derece vergi indirimi aylık ne kadar?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Sevgili arkadaşlar 07/09/2011 tarihinden itibaren %81 raporla 1.Derece Vergi İndirimi almaya hak kazandım. 07/09/2011 ve 31/12/2011 tarihleri arasında maaşımdan yapılan vergi kesintileri dün hesabıma yatırılmış 4 aylık toplam 87.78 TL benim anlamadığım 1 derece vergi indirimi aylık 21 küsür TL mi fark ediyor maaşta yoksa hesabıma yatırılan para eksikmi?

emrhaba kardeş
    ben de 1. derece vergi indirimi alıyorum bana 50 tl civarı bir para verdiler o yatırılan para başka bişeydir 1154 tl olan maaşım vergi indirimi ile 1205 tl ye çıktı sen muhasebecine sor o sana cevap verir

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

merhaba arkadaşlar..
    ben %88 çalışamaz raporu olan bir engelliyim %59,17 de ağır özürlü raporum var .
    iş görememezlik maaşı alıyorum (sürekli) .
    diyeceğim o ki; şimdi vergi indirim hakkkı elde etsem maaşım farklı mı olur?
    vergi indirim hakkı almak için izleyeciğim yol nedir ? yoksa hiç bulaşmayayım mı?

1. derece sakatlık indirimi normalde aylık 100 tl gibi bir artış sağlar. Eğer aynı anda asgari geçim indirimi de uygulanıyorsa, o zaman ikisi çakışır ve sakatlık indirminin maaşa yansıması düşük olur. Belki böyle bir şey olmuştur size de...

Recep, sürekli iş göremezlik geliri ile sakatlık indiriminin bir ilgisi yok.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

oturanboğa,
    diyorsunuzki:
    Eğer aynı anda asgari geçim indirimi de uygulanıyorsa, o zaman ikisi çakışır ve sakatlık indirminin maaşa yansıması düşük olur.
    bunu biraz açabilirmisiniz?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Ergün;
    şöyle bir örnekle açıklayalım:

Asgari ücreti ele alacak olursak,
    Brüt asgari ücret -------------- 886,50
    ssk primi işçi payı %14 -------- 124,11
    işsizlik fonu işçi hissesi %1 8,87
    Bunları brüt ücretten düşünce gelir vergisi matrahı 753,52 tl kalır.
    2012 1.derece sakatlık indirim tutarı 770 tl olduğuna göre vergi matrahının tamamı muafiyet kapsamına gireceğinden gelir vergisi tahakkuk ettirilmez.Yani sıfır vergi görünür bordroda.
    Şimdi AGİ hesaplamalarında genel kural;AGİ nin gelir vergisi miktarını aşamayacağı şeklindedir.
    Vergi sıfır olduğuna göre asgari ücretli olup,1.dereceden vergi indiriminden faydalanan çalışan AGİ alamayacak diyebiliriz.
    Ücreti yüksek ya da fazla mesaileri olan bir çalışan sakatlık indiriminden sonra kalan gelir vergisi kadar AGİ alır.(Kendi aile durumuna uygun AGİ miktarını aşmayacak şekilde.)
    Sanırım biraz karışık oldu. )

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı