Arkadaşlar, güncel durumu sizlerle de paylaşayımki daha önce bu hastalığı yaşayanların paylaşmadığı bilgilerle ilgili eksiklikler giderilmiş olsun.Durum maalesef olumsuz yönde seyretti..Kısaca özetlersem:
Cuma günü tüm polikliniklerde işimi tamamladıktan sonra öğleden sonra gastrocunun ( ben kendisine doktor demiyorum değil hatta insan olduğu konusunda şüphelerim var) yanına girdim.Muayene olan hastalara karşı son derece sevecen olan bu zat ağzımdan vergi indirimi lafı çıkar çıkmaz ceberrut bir mahluka dönüştü.O nerede bu nerede soruları ardından siroz olduğumu duyunca biraz durulsada aynı tavrı sürdürdü.Sonra ben son derece iyi niyetli bir şekilde daha önce yaşananşarı va rapor sürecini anlattım.Hakem hastaneye bulguların tam ve detaylı yazılması için gönderildiğimi belirttim.Ancak hayır bu muhtereme göre oraya gönderilmişim çünkü diğer hastane yanlış rapor vermiş bana..Buradan yola çıkarak bir kere belliki bu adamalra hakem hastane olarak evrak gelirse düşürün talimatı verildiğini varsaymak mümkün.
Neyse..Ben bu açıklamaları yapıp peşinden hiçbir yanlışlığa mahal vermemek için özür oranları cetvelini çıkarıp doktora durumu izah ettim.Göstermez olaydım.Adam bu raporu ilk defa gördüğü belli bir şekilde incelemeye başladı sonrada bence sen 1.kısım yani % 15'e giriyorsun dedi.Hemen itiraz ettim.Hocam dedim 1. ve 2.kısım sadece kronik karaciğer hastalıklarına dair dedim.Oysa ben karaciğer siroz hastasıyım ve bu hastalık literatürde ilerleyici karaciğer hastalığı veya iltihabı diye geçer.Bu tanım da 3. ve 4.kısım da yapılmıştır.Ancak ben 4.kısma girmem çünkü o kısım dekompanse karaciğer sirozunu tarif eder.Bense henüz kompanse karaciğer sirozuyum.Adam olmaz sende karın şişmesi,varis kanaması yok 3.kısıma girmez seninki dedi.Bende tabi gene ititraz ettim.Hocam dedin 3.kısmı okursanız "ilerleyen karaciğer hastalığı objektif bulguları VEYA son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü "
yazıyor dedim.İlerleyen karaciğer hastalığının en önemli objektif bulgusu önünüzde duran biyopsi raporudur.Bunu herkes bilirki sirozun en kesin tespit yöntemi biyopsidir.Adam hayır dedi objektif bulgu demek gözle gördüğün bulgudur falan gibi saçmaladı.Ben ısrarla itiraz ettim.Benim karaciğerde tek hastalığım olmadığını orta dereceli kronik hepatitim olduğunu bunun bile % 15 ten fazla orana tekabül ettiğini artı sirozumun oldğunu söylesemde muhterem zat ikna olmadı.En sonunda hocaya soralım noktasına geldik.Dışarda bekle hocaya soracağız dedi.Saat 5 e kadar beni bekletti.Saat 5 te de hoca gitmiştir sen pazartesi gel dedi.
Dün tekrar sabahtan gittim hastaneye.Şansıma cuma ve dün kar kıyamet ortalık.Sıra beklemeden girdim.Hocam bugün hocaya gidecektik dedim.Poliklinik çok yoğun , zaten benim kararım belli ama sen konu hakkında bilgi sahibisin o yüzden için rahat etsin diye hocaya soracaktım.Sen kendin git hocaya sor dedi.Ya sabır çekip gittim endoskopi bölümünde hocayı bulmaya.adam sürekli işlem yapıyor orada.İki saat bekledikten sonra yakaladım hocayı.Genç bir doçent aman Allahım bana resmen köpek muamelesi yaptı.Sen kimsin buraya kim gönderdi, poliklinikte bakmadılar mı? Git doktora söyle beni telefonla arasın.Adamı boğmak istiyorum ama bir yandan da işime taş koyacaklar diye alttan almak zorundayım.Ben bütün sinirimle döndüm polikliniğe, adamın odasına daldım.Yeter ben sıkıldım artık.Ben 36 yaşındayım , çocuğum var , özel bir bankada çalışıyorum.Ömrüm boyunca şu iki gün boyunca yaşadığımı ve gördüğüm muameleyi hiç bir yerde görmedim.Benim işim gücüm var.Yazın dedim tek tek bulgularımı ve hastalığımı oran olarak da 15 mi 0 mı ne yazıyorsanız yazın imzalayın dedim.Bu başladı yok ben sana iyilik yaptım bunca işin gücün arasında hocaya gönderdim anlamadın.Falan derken yaz dedim hoca uzatma ve at imzanı ben yapacağımı biliyorum.bundan sonrasını sağlık bakanlığı soruşturması ve mahkemede anlatırsın dedim.Bir anda daha biraz önce benim iyiliğim için güya hocaya beni gönderen doktor öğle arasında ben hocayala görüşüp neticelendiricem demeye başladı.Hocam uğraştırmayın beni verin raporu dedim.Adam bu seferde vermek istemedi.Neyse bekledim bekledim.Saat 13:30 oldu heyeti yine kaçırdım.Bu geldi çağırdı odaya beni.Hocaylada görüştüm o da benle aynı fikirde ama bir kaç eksik tetkiki tamamlamak gerekiyor dedi.Ben tetkik falan istemiyorum.Yazın benim raporumu dedim.yok diyor adam bu tetkileri yapmamız lazım.Ne istiyorsunuz dedim.Adam benden hiç yok yere endoskopi istedi.Midemden ve boğazımdan işlem yapılacak ve özefagus varis kanaması incelenecekmiş.Yahu dedim bunu yapmana gerek yok benim böyle bir durumum yok.Sende bunu raporuna yaz ver gideyim.Olmaz bunları yapmadan veremeyiz demeye başladı.Hocam dedim siz bu işi bilmiyorsunuz, sizin yaptığınız doktorculuk oyununu önünde google sayfası olan herkes yapar.Siz daha kronik hepatitle sirozu ayrı hastalıklar olarak değerlendirmeyecek kadar bu işten bi habersiniz.Hayatınızda ilk defa özür oranı cetvelini benim elimde gördünüz.Bu o kadar barizki hocanıza giderken neydi öbür rapor onuda ver hocaya göstercem dediniz.Oysa o rapor falan değildi.Özürlü raporu düzenlemeye yönelik yönetmeliğin bir parçası olan matbuu evraktı ama ondan bile habersizsiniz.Benim evraklarımı verin benim size ayıracak daha fazla vaktim yok diyerek çıktım geldim..

LinkBack URL
About LinkBacks

Üye Ol ve Cevap Yaz