+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 10 mesajın 1-10 arasındakiler
Nedir bu vergi indirimi. Hak etmek için ne yapmalıyım?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Nedir bu vergi indirimi. Hak etmek için ne yapmalıyım?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    BEN ms hastasıyım 21 yasındayım ve vakıf grebadan bu persembe %40 raporum cıkacak benım sorularım su

1 nedır bu vergı ındırımı
    2 vergı ındırımı ıcın benım raporum var ama bazı yazıları okudum defderdarlık sevk edıyormus hastahaneye orada tekrar mı kurula gırecem
    3 benım emeklı olmam ıcn kac sene gereklı
    4 kpss de ozurlu kadrosuna gırerken bu elımdekı ozurlu raporu yetecek mı yoksa tekrar mı lazım olacak
    5 eger sureklı rapar basvurdugun kurulusa gore yenılenecekse bu aldıgım rapor ne ıse yarıyor

1- Sakatlık indirimi nedir?
    Sakatlık İndirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasıdır. Sakatlık bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece sakat, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece sakat, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece olarak belirlenmektedir.

2- Ya defterdarlık hastaneye sevk etmeli, ya da bir kamu kurumunun sevki ile alınmış güncel tarihli rapor olmalı. Ama, nadiren de olsa güncel tarihli ve kendi talepleriyle alınmış raporların kabul edildiğine de şahidiz...
    Vergi İndirim belgesi almak için dilekçe örneği ve evraklar

3- Ne zman emekli olunabileceği alınacak sakatlık indiriminin derecesine, doğum tarihine, ilk sigortalı olunan tarihe ve hangi statüde (ssk, bağkur, emekli sandığı) çalışıldığına bağlı olur
    4- Elinizdeki rapor yeni tarihli ve "sürekli" ibareliyse, o raporla kamu sınavlarına girebilirsiniz.
    5- Rapor Türkiye'de yaşadığının ve bürokratik çileciliğin kanıtı olarak bi kenarda durur
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

bu guncel tarıh derken kac aylıga yada senelıge kadardan bahsedıyoz

1 yıl olursa sorun olmaz... Ama aslında 2007'den sonra olanları da kabul edebilirler...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

benim eski özürlü raporum kayboldu gittim yetklil bir devlet hatanesine durum bildirir dereceli rapor çıkardım kendi istegimle ve işyeri yazısıyla beraber ankarada şu an vergi indirimi için bekliyorum sonucu

Doğrudur Metin... Bu konuda o kadar farklı uygulamalar olabiliyor ki... Başvuruğ lansımızı denemekten başka yol yok...

Standart vergi indirimi için basrurdum ama....????

iş yerıne vergı ındımı ıcın basvuruda bulunmak ıstedıgımı soyledım onlarda raporun fotkopısını aldı tamam bız hallecez dedıler

aklımda kalan sorular su muhasebenın yaptıgı dogrumudur basvuru bu kadar kolay mı
    ve bırde sonucu e- devletten takıp edeceksın dedıler e- devlete gırıyorum ama hangı lınke tıklayacagım konusunda yardımcı olursanız sevınırım

Olmaz. Sakatlık indiriminden yararlanmak için kişinin şahsen defterdarlığa başvuru yapması lazım. Bence bir hata söz konusu...

Bu vergi indirimleri / Belediye otobüsü indirimleri / araç alırken ÖTV indirimi v.s. için hangi tür engelli olmak gerekiyor? Örneğin kulakları ileri ya da orta derecede kayıplı olan birisi bu sınıfa girer mi? Ya da zihinsel engelliler? Örneğin koku alma duyusunun %90'ını kaybetmiş olanlar?
    Yoksa sadece ortopedik engelliler için mi geçerli?

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı