+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 3 1 2 3 SonSon
Toplam 34 mesajın 1-15 arasındakiler
Özürlülük Oranına dair Sağlık Raporu ve Sosyal Haklar üzerine çalışma [Araştırma]

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Arrow Özürlülük Oranına dair Sağlık Raporu ve Sosyal Haklar üzerine çalışma [Araştırma]

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Herkese selamlar!

Ben Volkan. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji ve Siyaset Bilimi mezunuyum. Şimdi Sosyal Politika Forumunda (Sosyal Politika Forumu) araştırma asistanı olarak çalışıyorum.

Aslında birçoğunuz için hayatın parçası olan bir konuda araştırma yapıyorum. Ülkemizde sağlık kurulu raporuyla alınan özürlülük oranı ile birebir bağlantılı bir sosyal yardım ve hizmet sistemi var. Ben de bu sistemi inceliyorum. Forumda sağlık raporu ile ilgili yazılanların hepsini okudum. Şimdi İstanbul'da yaşayan, sağlık kuruluna girip rapor almış olan ve bu raporla hak elde etmiş ya da edememiş olan arkadaşlarla yüzyüze görüşmek istiyorum. Temelde yaşadığınız süreci konuşmak istiyorum.

Var mıdır ilgilenen? Sevgiler!

Standart selamlar tekrar...

Dostlar selamlar,

Yalnızca bir saatinizi alacağım bu araştırma için. Nereye çağırırsanız gelirim. Biraz sağlık raporu alma sürecinde yaşananları ve bu özürlülük oranı üzerinden hak talep etme ile ilgili sıkıntıları öğrenmeye ihtiyacım var. Uzun vadede Sosyal Politika Forumu'nun da gündemine getirebiliriz bu sıkıntıları böylece.

Var mı destek?

Sevgiler.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

YAPILMASI GEREKENLER

1.rapor alımlarında devlet hastanelerının verdiği raporlar ilgili birimce sorgulanmamalı yanı değiştirip duzenlenmemlı ilgili defterdarlıkla sınırlı olmalı (ankaraya gıttı geldı muhabetı olmamalı)

2.istenıyorsa belli birimler Oluşturulmalı ve devlet hastanesı bunyesınde rapor işlemleri için her ayın bellı bır gunu yada bır haftası bu işe ehil secılcek doktor ve heyet tarafından yapılmalıdır

3.hasta rapor almaya geldiği gun tum tetkık ve kontrollerı tamamlanmalı sure uzatılmamalı ikili tarafada malıyet yuklenmemlıdır

4.deftardarlık ve ssk veri taban paylaşımı yapılmalı zaten mevcut ozur oranı sgk kurumunda bulunanlara tekrara rapor aldırılmamalıdır

5.bu duzenlemeler tum rapor işlemeleri için gerçekleştirilmeli vatandaşın durumu verı tabanına kaydedilmeLi kulanacağı medıkal cıhaz yada suraklı kulandığı ılac alımı için her defasında rapor muhabetıne gırılmemelı karşılıklı etkinlik ve malıyet düşürülmesi sağlanmalıdır

sn volkan başarlar diliyorum

halilibrahim sağol bilgiler için peki ya görüşecek olan?

Yakın zamanda İstanbul'da sağlık kurulu raporu alan arkadaşlardan birkaçı ile yüzyüze görüşmek istiyor Volkan. Yok mu kimse?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Ankara'ya gelirse her sorusunu yanıtlayabilirim

Standart selam!

karakaya, gelemem zannediyorsan yanılırsın bu haftasonu değil, önümüzdeki haftasonu gelme ihtimalim var, o zaman sana haber ederim eğer vaktin olursa görüşebiliriz. sağol.

Volkan Kardeş Öncelikle Çalışmalarında Başarılar Dilerim.
    Ben tüm işlemleri halletmiş ve ekimde raporu gelecek olan bir engelliyim..Kısacası raporumu bekliyorum ve beklerkende burada arkadaslarla gorus alışverişinde bulunuyorum.Şimdi benim size aktarmak istediğim şu;
    Bircok arkadas %40 barajının altında kalmış ve emeklilik acısından %100 sağlıklı bireylerle aynı şartlarda emekli olacaklar.. Bunu araştırdınmı ?
    Mesela;
    Şimdi %30 özrün olacak ve seni %40 deilsin diye %100 sağlıklı bireylerle aynı kefeye koyacaklar..Ama hayat aynı kefeye koymuyor..!! işe girerken durumuna bakıp seni eliyorlar..! Hareket kısıtlılığın yüzünden bir çok faliyetten mahrum kalıyorsun ...! Yeri geliyor sosyal olamıyorsun,dışlandığını hissediyorsun...!!!

%40 ın altını vergi indirimi,dolayısıyla emelki yapmıyorlar okey kabuuul... Ama en azından özürlülük yüzdene gore emeklilik yaşından indirim yapmalılar..Mesela benim normal şartlarda emekliliğim 52 yaş gorunuyor.. 5000 de hizmetim var,ama diyelim ki raporum %30 cıktı..Bana demeli ki;
    " senin özrün %30 ve % 40 ı gecemediğin için emekli olamazsın ama emeklilik yaşın 48 olarak düzeltiliştir "..

Yani bunu ben kafamdan boyle yorumladım ama tabiki uzmanlar cok daha iyi hesaplarla emeklilik yaşında indirime gidebilirler en azından...Ben boyle dusunuyorum..Yani %30 %35 hattaa %38 de tıkanan arkadaslar için soyluyorum..Sizleri nasıl tam sağlıklı vatandaşlarla aynı gorurler ve aynı hakları verirler...

Bu sistem avrupada da boylemidir acabaa arkadaslar.. Bu insan haklarına aykırı bir durum deil mi? Türkiyedeki engelli dernekleri,kuruluşları bu yonde hükümetleri,ilgili bakanlığı ne derece bilgilendiriyor.Yani anlamıyorum sağlıklı insanla özürlü insan arasında az da olsa arada bir ayrıcalık olmalı, özrün yüzdesi ne olursa olsun..!!

Bu yonde birikimin varsa bizimle paylaşırsan cok mutlu oluruz..Ayrıca sizinle yuzyuze gorusmek isterdim fakat ben izmir de oturuyorum iyi çalışmalar..

ben önümüzdeki hafta rapor çıkartcam..istersen görüşebiliriz.

şöyle bir baktımda,sevgili volkan,uzun bir süreden beri epey sessiz.
    yoksa vazmı geçtiniz...?

sevgili Volkan bu konuda çok dertli ve kırgın, sinirlliyim. Elimde birsürü farklı rapor var. İstanbul'a ilk geldiğimde seninle görüşmek istiyorum. Bu haftasonu veya diğer haftasonu sana da uygunsa olur. Özelden haber edeceğim. Hoşcaksl...

2006 yılında %64 rapor alıdığım hastahane 3 ay önce %40 rapor verdi, Ankaradan geri geldi. cevap 3.4 e göre düzeltilmesiydi.
    aynı hastahaneye o yazı ile tekrar gittim, yine %40 verdi. bu sefer teşhis kısmına SOL ALT EXTREMİTEDE POLİO SEKELİ, HİPOPLAZİ VE SALLANAN BACAK ve sol alt ekstemite YOK HÜKMÜNDEDİR" YAZILI.

Şimdi ne yazıcak merak ediyorum. Volkan bey eğer isterseniz benimle de görüşebilirseniz. tabi aramıza geri döner de sorunlarımızı dinlemek isterseniz.

Saygılarımla Melih Aksu

Sayın Volkan Yılmaz ,araştırmasını tamamlamış galiba

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Arkadaşlar selam,

Susturulmadım ve araştırmamı bitirir bitirmez tüm ilişkimi koparacak değilim Kusuruma bakmayın ne olur. Oturanboğa sağolsun beni dürttü de hemen geldim şimdi. 2 haftadır Ankara'da ve İstanbul'da hem devlet kurumları hem de engellilik alanındaki STKlarla görüşüyorum. O yüzden sessizdim.
    Biliyorsunuz Sabancı Üniversitesi'nden bir hocamızı (Dicle Koğacıoğlu) kaybettik. Onun cenazesinden ofise henüz geldim. Bugün içerisinde herkese yanıt vereceğim. Tekrar kusura bakmayın.

Sevgiler.

----------

Arkadaşlar selamlar tekrar,

İstanbul'da olan ya da İstanbul'a gelecek olan arkadaşlar benimle özelden haberleşirseniz, ortak bir vakit ayarlayıp biraz konuşalım önümüzdeki haftalarda. Haber bekliyorum.

Melih, moonsher, ergün, erkan ve levent arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler için sağolun bu arada.

Sevgiler.

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 3 1 2 3 SonSon

Başlığın Etiketleri

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı