tamamı kayıpsa yani 5 parmakta tamamen yoksa %54 olur demiştim ama tüm el yokluğu ancak %54 yapıyor...
|
|
|
|
tamamı kayıpsa yani 5 parmakta tamamen yoksa %54 olur demiştim ama tüm el yokluğu ancak %54 yapıyor...
dif ve mf ne demek bilen varmı
Benim bildiğim kadarıyla mf eklem eldeki parmakların kök eklemi yani en dipdeki eklem dıf ise yani distal falanks kök eklemine uzak olan eklem şöyle izah edelim oda tırnağına yakın olan eklem
örnek verirsek 0rta parmağında 3 eklem var el ayasına en yakın olanı mf daha sonraki ıf sonrakide dıf
DIF KELİME ANLAMI OLARAKTA MERKEZE UZAK OLAN MERKEZDEN UZAKTA OLAN ANLAMINDADIR
Benim hesabıma göre (tüm parmaklar kökünden ampute ise):
Başparmak: 20 + İşaret parmak: 11 = 29
29 + Orta parmak: 11 = 37
37 + Yüzük parmak: 5 = 40
40 + Küçük parmak: 5 = %43 (toplam işgücü kaybı oranı)
bülent bey kaç gündür sizin birşey yazmanızı bekliyordum çok teşekkür ederim
mestan bey ilginize teşekkür ederim
sakatlık oranı cetveli'ne nerden ulaşa bilirim acaba
Bu konuda yukarıda verdiğim bilgi yanlışmış. Bir üyemiz bu konuda beni uyardı... İlgili cetvele baktığımda bu çok netmiş sahiden. Nasıl gözden kaçmış, hayeret:
2.1. ÜST EKSTREMİTE AMPUTASYONLARI
Tablo 2.3- Üst ekstremite amputasyonlarının neden olduğu özürlülük oranları.- El: MF eklemden tüm parmakların kaybı: %54
- El: baş parmak hariç tüm parmakların MF eklemden kaybı: %32
ameliyat olduğum hastaneden epikriz raporu istediler aldım fakat bu raporda mcp eklem seviyesinde bütün parmaklar ampute yazıyor mcp eklem ile mf eklem aynımı yoksa farklımı bilen varsa cevaplarsa sevinirim
mcp eklem ile mf eklem aynı şey mi, bilen var mı?
abi galiba biri pençe şeklinde yapiyorsunuz ya elinizi öbürüde yumruk şeklinde oluyor benim bildigim o] evet abi dedigim gibiymiş
http://img97.imageshack.us/i/handbones.jpg/![]()
durumunuz %54 gibi görünüyor cetvelde ... anlamadim şu baş parmak nasil ampüte oldu merak ettigim konu bu mcpden diger prmaklar ampüte oldu yalniz başparmak eklemi çok geride ...
sorma kardeş bende anlamadım firezede kesildi gönderdiğin resimdeki gibi baş parmak dahil sarı boyalı kısım komple yok oldu
geçmiş olsun %54 diyor cetvelde ...