2022 aylıgı alan kişilerin yeşil kartları varsa vize bitim tarihinden sonra (30 gün içinde) gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.
|
|
|
|
2022 aylıgı alan kişilerin yeşil kartları varsa vize bitim tarihinden sonra (30 gün içinde) gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.
2022 maaşı alanların bakmakla yükümlü olduğu kişiler GSS'li kabul ediliyor
Ailede kişi başına düşen gelirin tespiti için tüm aile bireyleri incelenir. Gelir kriterlerine göre kişiler ayrı ayrı GSS'li yapılır
Not: Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanabilmek için gelir kriterleri
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
sayın oturanboğa 2022 aylığı alan,ama yeşil kartı hiç olmamış biri ne yapacak..
benim 2022 maaşım baglandıktan sonra yeşilkarta başvurumu yapamadan gss ye geçiş yapıldı.şimdi yeşilkartı hiç olmamış kişi ne yapacak?
direk 2022 baglı olduğu için direk mi gss ye geçirilecek yoksa gelir tespitimi istenecek?
sgk ya gidip görüşmenizde fayda var.
sagolun. gidecem de kar dolayısıyla çıkamadım dışarı.artık ayın sonu olmadan gitmem lazım.
benim bildiğim 2022 aylık alan kişinin eşinide otomatik olarak gss yapıyorlar çünkü bakmakla yükümlü
mert54;
Ben de öyle biliyorum,ama eğer eş, engelli eşine baktığı için evde bakım maaşı alıyorsa durum ne olur bilemem.
arkadaşlar bende 2022 ve yeşilkartlıyım bende bu soruların cevabını arıyorum kimse bilmiyor 2022 maaşı alan gelir testine tabi degilmiş eşi tabimiş kimi evet kimi hayır diyor bana sanki hükümet de bilmiyor ne olacagını yoksulun bır yeşil kartı vardı onuda hükümet bitirecek neymiş bu kadar geliri olan bu kadar bukar olan bu kadar ödeyecekmiş yok 200tl ödeyip sevk almadan özel hastaneye gidemeyecekmiş emeklilik yokmuş bence hükümet millet vekil maaşlarını fazla fazla ödemek iÇin para arıyor gideri kısacak agır agır yeşil kartı bitirecek bizim usta
Gelir tespiti yasasında daha çok eksik var bence.Gelecek aylar duruma çok kişi itiraz edecek.
bu gunsgk gııtım gelır tesbıtı yptımak için 2022 maası alıyosan gelır tesbıtı gerek yok dedıler . zaten gelır tesbıtı yapıltıgı için 2022 maası alıyosunuz dedıler gerekmez dedıler . ıns dogru yonlendırmıslerr benı
arkadaşlar aklınıza takılıp kararsız kaldığınız konular olursa ve kesin cevap almak istediğinizde 170 i arayıp sorabilirsiniz.sorunuzu sorup 2 iş günü geçtikten sonra kesin bilgiye ulaşırsınız
benim sağlık güvwencem eşimden dolayı 2022 +65 olarak gözüküyo ben doktura ne demem gerekiyo vede özel hastaneler gidebilirmiyim acaba