arkadaşım ne demek istediğini anlamadım. implant ameliyat olanları kastediyorsan eğer aşağıdaki linke bak:
Koklear İmplant (biyonik kulak) hakkındaki görüşleriniz?..
|
|
|
|
arkadaşım ne demek istediğini anlamadım. implant ameliyat olanları kastediyorsan eğer aşağıdaki linke bak:
Koklear İmplant (biyonik kulak) hakkındaki görüşleriniz?..
ben oldum hiç tavsiye etmem cektigin ızdıraba deymez duymaya garinti yok kulak kepcenin arkasında kesiyorlar yapak zar taktılar bir halta yaramadı 24 saat kesintisiz dııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnn ötüyor meret kalasıca rahatsızım bu durumdan
yok biyonik kulak değil normal işitmeyi düzeltmek amacıyla yapılan iç kulak ameliyatlarından bahsediyorum sebebi bilinmeyen işitme kayıpları
isitme kaybinin sebebi bu diyenlere pek itibar etmeyiniz doktorlar bilim dunyasi daha o asamaya gelemedi maalesef
birde isitme sinirleri kulak sinirleri cok nazik en ufak bir zedelenmede size kalici kulak cinlamasi olarak geri donuyor kulak ameliyati cok olanlarda kulak cinlamasi olmamasi imkansiz
ben koklear implant taktirip sonrada aldiran koklear implantin belasini hala 6 yildir ceken olarak tamamen isitmeyi kayip ettikten baskadurmadan koleastotam ameliyatlari oluyorum
oyle bir kulak cinlamasi varki anlatamam guya olmus kulak deligi kapanmis koklea tamamen mafolmus ama cinlamadan imanim gevriyor
ameliyatla isitmeyi geri getirme iddiasinin dogruluk payi yok ileride bilemem
anladım. koklear implanttan farklı olan "iç kulak ameliyatları" hakkında fazla bilgim yok. isterseniz işitme engelli derneklerine sorun. belki bilgi vardır. geçmiş olsun. acil şifalar dilerim.
benim de ani işitme kaybımdan sonra iç kulagımı incelemek istemişlerdi fakat herhangi bir tedaviden söz etmediler. bana kalırsa iç kulagınızı actırmayın, daha kotu sonuclar dogurabilir. genelde kortizon ve hiperbarik oksijen tedavisi önerilir işitme kayıplarında..
oksijen tedavisi hakkında iyi bir şey duymadım. bir arkadaş yapmış ve hafif yüz felci geçirmiş. selamlar.
belki de o arkadas benimdir. dogru soyluyorsun, 2 haftalık seanstan sonra bırakılması gerekiyor. işitmemizin geri gelmesi için bu riskleri göze alıyoruz, maalesef şu anki tedaviler bunlarla sınırlı.
kortizon ve hiperbarik oksijen tedavisi önerilir işitme kayıplarında..
11 senedir işitme kaybım var ve 11 senedir gitmediğim doktor kalmadı neden bana önermediler bu tedavi yöntemlerini bir de şişli etfal e gittim bana sağ kulağımı düzeltmeye çalışacaklarını söylediler ama benim kulak tomografimde herhangi bir bulguya rastlanmadı ve de devamlı ilerleyen bir işitme kaybına sahibim 20 şubat ta odyo testi olup doktora göstereceğim ameliyat diyebilirler mi ?
db kayıplarını ögrenebilir miyim? hem hava, hem kemik yolundaki..
saf ses ortalaması
sol hava 92 db
kemik 65 db
sağ hava 43 db
kemik 8 db
konuşmayı alma eşiği
yüzde 45 sol yüzde 45 sağ
ayırt etme sol yüzde 48 sağ yüzde 100
tabi bu 2008 odyosu
bu degerlerle sen işitme engelli degil, işitme kayıplısın. iç kulak değil de orta kulak ameliyatı fln olabilir sanırım. işitme cihazı yazabilirler sana ama önce sağ kulagın hava yolunu nasıl kurtarabilirler ona bi bakmaları lazım. bence şişli etfale deil, marmara üniversitesi hastanesine ya da çapa ya gitmelisin.
orta kulak ameliyatı olamam çünkü orta kulak sağlam herhangi bir problem görülmüyor tomografide kayıp giderek artıyor etfal ameliyat derse direk olacağım bütün imkanları seferber edicem
daha önce de işitme cihazı yazmışlardı ama şimdi verim alamıyorum o odyo 2008 e ait aradan 4 sene geçti işitme kaybım ilerledi
sivasli kahramanlik guzelama
iyiye odaklanip doktorlarimiza oylede guvenip ameliyatlar olduk iste sonuclari kulun bozdugunu allah geri vermiyormussonraki pismanlik fayda etmiyormus
senin kaybin sirinirsel olmali o zaman orta kulakta bisiy yoksa
45 db tek kulak bile olmasi sahanesen bunun kiymetini bilde hafif yollu isitme cihazi kullanyi dusunmeye isin bence
zatende sana ameliyat demezler bi varki
simdilerde kemik yolu senin iyi ona BAHA tabir edilen naneyi ameliyatla takalim onerisi yapabilirler hadi bu kahramanligini gorelim