Tecrübeni aktardığın için teşekkür ederim.
|
|
|
|
merhabalar arkadaşlar ;
öncelikle herkese hepimize acil şifalar diliyorum . selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun.
sizlere kısa süre önce olduğum beyin pili ameliyatı hakkında bilgi vereceğim dilim döndüğünce , ameliyat ; yapan doktoruna göre 10 -18 saat sürüyor , kafanın ön üst tarafında , eger çift taraflı titremeleriniz varsa , 2 adet demir 1 tl ebadında kemik de dahil kesi yapılıyor ve ameliyat esnasında uyanıksınız , doktorla konuşa konuşa yapılıyor ameliyat , çünkü verilen küçük doz elektirik akımları ileameliyat esnasında titremelerinizin azalıp azalmadığı takip ediliyor , ameliyat sonunda memenın hemen üstüne parkinson da sola ,esansiyel tremorda sağa 6cm-8cm dikdörtgen pil bataryası takılıyor . ameliyatan 1 hafta sonra pilin açılıyor ve belirli sürelerle ayarlamalar yapılıyor .beyninde pil olduğundan MR çektiremiyorsun , XR cihazlarından geçmen yasak , bunun için bize bir kimlik veriliyor ve manuel aramalarını istiyoruz güvenliklerden . pilin parasınıın tamamını devlet karşılıyor 1 tl masrafın olmuyor . ben yeşil kartlıydım örneğin karşıladı . endişeniz olmasın .bu ameliyatın yapıldığı hastahaneler
ankara / hacettepe doç dr hakan oruçkaptan -- çok paracı ve insani duygu taşımaz
ankara / özel profdr ali savaş idare eder
denizli / pamukkale ünv hast
samsun / omü doç dr ahmet hilmi kaya çok iyi biri insani olarak
istanbul / acıbadem prof dr selçuk peker en tavsiye etmediğim kişi
gözlemlerim ;
1- bu pil ameliyatı parkinsonda titremelerin % 50 - 60 şını alıyor ( benimle aynı hastanede bu ameliyatı olan parkinson vakalarından gözlemlediğim kadarıyla ) beklentiniz fazla olmasın . parkinsonlular genelde ilerleyen yaş hastaları olduğundan ve semotomları çok olduğundan tavsiye ederim , baskılıyıor bariz .
2 - bu ameliyat esansiyel tremorda % 5-10 etkili oluyor , bende esansiyel tremor olduğumdan tanısı bu olan hastalara ASLA TAVSİYE ETMEM .
ayrıntılı bilgi almak isteyen okyanus_yagmuru@hotmail.com dan bana ulaşabilir
Sağlıcakla Kalın
Tecrübeni aktardığın için teşekkür ederim.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...