benim alt baldırdan 12 yasındayken ufak bir kas parcası aldılar 4 dikş atıldı basit bir işlemdir.
|
|
|
|
iki oğlum var. henüz hastalığının ne olduğunu bilmiyoruz, fakat ast. alt çok yüksek çıktı. sonra CK değerini ölçtürdük ve büyük oğlumda(3 yasında) 20.000 civarında çıktı, doktor değere inanamadı ve yeniden ölçtüler ama sonuç aynı. Küçükte ise 8000 civarında. Fakat en ufak bir problemimiz yok. Kosuyor, yürüyor. Şimdi kas biyopsisi yapmak istiyorlar. Fakat ben kıyamıyorum. zor bir işlem midir. bilgi verebilir misiniz? Bu arada genetik testi yaptırdık ve bir şey çıkmadı. Ama sanırım %60 doğruluk payı varmış. Bu aradam eşimin 3 kız kardeşi var ve 3 erkek çocukları var. Hepsi sağlam, test yaptırdılar normal çıktı. Erkek çocuklardan biri 12 yaşında. Acaba yaşadığımız başka bir hastalık olabilir mi? Bu tarz bir tabloya sahip olan kimse var mıdır? Kas hastalığı ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyorlar ama ben bulguları tam eşleştiremiyorum(CK dışında)
Herkese büyük geçmiş olsun ve acil şifalar diliyoru
benim alt baldırdan 12 yasındayken ufak bir kas parcası aldılar 4 dikş atıldı basit bir işlemdir.
Teşekkürler. Daha önce de karaciğer biyopsisi istenmişti ama birşey çıkmadı o yüzden tedirgin oldum birazda.
geçmiş olsun umarım temiz çıkar
ck testim normal olmasına rağmen 20 yaşında sağ koldan biyopsi yapıldı.aslında kolay bır işlem bayıltmadan yapıyorlar ama benim şansızlığım operasyondan 1 saat sonra dikişlerin atmasıydı.aşırı kanamadan az kalsın ölüyordum.gözün korkmasın ama benım başıma gelen üstelik yapanda istanbulun en ıyı hastanelerınden bırınde çok önemli bir proftu.çektiğim sıkınıtya değse biyopsidede bir bulguya rastlanmadı ama sıkıntılarım devam ediyor.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun ben 29 yaşındayım 17yaşında bacak üst baldırdan biyopsi oldum dendiği gibi ufak bi operasyon ama senin çocuklar küçük şuanda hareketliler dikkat edilmesi gerek....Allah yardımcınız olsun inş sonuçları iyi çıkar....
Merhaba, oğlumun CK değerini ölçtürdüğümüzde 21000 civarında bir değer çıktı. Bu kadar yüksek değer çıkan tanıdığınız var mıdır? Genelde 1800'e kadar gördüm ve ona çok yüksek diyorlar.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...