Kemik uzatma ameliyatı hakkında..?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.08-2005 11:19
Kemik uzatma ameliyatı hakkında..?
polia sekeli-sağ bacak uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum 5 cm'lik kısalık var. Kemik uzatma amaliyatı olmadım riskli bir amaliyat demişlerdi. Göze alamadım. Bu konuda bilgisi olanlardan mail atmalarını rica edeceğim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.08-2005 10:12
Benim 7.5 cm kısalık vardı, 93 yılında Okmeydanı SSK hastanesinde (İstanbul)
uzatma ameliyatı oldum ilizarov yöntemi ile: Ayrıntılar için tıklayın
Ben ameliyatı olacağım zaman riskleriyle ilgili bi açıklama yapmamıştı doktorlarım, ama açıklama yapsalardı da o ameliyatı olmaya karar vermiştim.
Sağ bacak boyunda 4.5 cm uzatma yapıldı, evet çok zor, uzun ve sancılı bir dönem geçirdim. Ama bana çok çok çok faydası oldu bu ameliyatın, çektiğim tüm sıkıntılara değdi yani.
Benim zamanımda son ameliyat yaşı 18'di sanırım şimdi yaş sınırı artmış.
Bildiğim kadarıyla her hastaya uygulanmıyor.
Elbette en doğrusu bir doktora gidip muayene olmak ve tüm detayları öğrendikten sonra o kararı almak.
Bana sorularınız olursa buraya yazabilirsiniz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.08-2005 14:39
aynı ameliyatı bende izmir dokuzeylül ünüversitesinde geçirdim.çok ümit verdiler.iki tane profosöre primlerinide yatırarak özel ameliyat oldum.bendede 8 cm kısalık vardı.6 ay işkence hayatı yaşadım resmen.ama sonuç sıfırdı.bu tür ameliyatları çok iyi düşünerek yaptırmak lazım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.08-2005 17:07
bu ameliyatı ben de uzun zamandır araştırıyorum ınternetten, doktora da gıttım (Mehmet KOCAOĞLU) ama doktor hıçbır rısk vermedı, artık bu amelıyatın çok kolay yapıldığını 20 cm'ye kadar çok rahat uzatıldığını söyledı
ama hala kararsızım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.08-2005 17:53
bu ameliyattan bende oldum sol bacağım kısaydı.uzatma yapıldı ama şimdi sol bacağım sağ bacağımdan daha uzun. Ama daha önceki halimden daha iyiyim.daha rahat yürüyorum. iyibir doktorla tavsiye ediyorum ama uzun ve sabırlı bir dönem gerekiyor.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2005 10:42
MYTHOS arkadaşında dediği gibi iyi bir doktor seçmek ve tedaviye tam anlamıyla riayet etmek gerekiyor sanırım.yukarıda bir arkadışın verdiği linki tıklayınca kendimdede bazı hatalar olduğunu gördüm.mesela sigara içilmemesi gerekiyor ama ben fosul fosul içtim.
:cry: :cry: Bağışıklık sistemi bozuk kabul edilen diğer hasta grubu da sigara içenlerdir. Sigaranın kemiğe bir çok negatif etkisi vardır. En barizi kemik iyileşmesini geciktirmesi ve hatta engellemesidir. İkinci olarak sigara vücudun kemik enfeksiyonu ile savaşmasını engeller. Bu yüzden tedaviye başlamadan önce hastaların sigarayı bırakmalarını şart koşmaktayız. Sigarayı bırakmanın çok zor olduğunu bilmemize rağmen hastaların kendileri için bacaklarının mı yoksa sigaranın mı daha önemli olduğu kararını vermelerini istiyoruz :cry: :cry: bu yazıyı o siteden kopyaladım çok riskli ve titizlik isteyen bir oparasyon hem yapan ekip için hem hasta için.her iki tarafada büyük görevler düşüyor.
*
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2005 13:00
ufak bir notta benden ameliyat sırasında açılan bölümde dolan kemiğin kırılma oranı çok yüksek ilerde onuda belirtmek isterim.
Uzatma sırasında zor bir dönem geçirsenizde işe yarıyor operasyon sakıncası da var...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2005 14:14

Alıntı Yapılan Kişi:
DANUA
ufak bir notta benden ameliyat sırasında açılan bölümde dolan kemiğin kırılma oranı çok yüksek ilerde onuda belirtmek isterim.
Uzatma sırasında zor bir dönem geçirsenizde işe yarıyor operasyon sakıncası da var...
Zaten karar veremıyordum, bu çok ıyı geldı. Kırılma mı :cry:
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.08-2005 14:24
masiva;işin teknik yönü biryana tecrübe yönünü bana sorarsan (bunu yaşamış biri olarak)acil bir durum değilse kimseye tavsiye etmem.bu benim nacizane kendi fikrim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.09-2005 18:09
slm güzgülü ameliyat olmanı tavsiye etmiyorum; 5 cm lik kısalığı bir başka şekildede giderebilirsin mesela kullandığın ayakkabının biri diğerinden yüksek olur. bana göre ameliyat risk taşıyan bir operasyondur. benim dşüncelerim bu şekilde ama sen kendin için en iyisinin hangisi olduğunu dşnüyorsan onu yap sonuçda bu hayat senin.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.09-2005 23:32
Ameliyatı olan arkadaşlar:
Cihazdan kurtulunuyormu peki sonra?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.09-2005 12:12
Tabiki cihazdan kurtulunuyor , uzatma yapılıp uzatılan bölümde kemik dolumu olunca cihazda çıkarılıyor .
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.09-2005 12:24
Sanırım yürüme cihazını soruyorsunuz cem bey,
Ben ameliyattan önce'de cihazsız yürüyebiliyordum, şimdi de öyle
(ama tabii cihazı hem daha rahat bir yürüyüş hem de bel ağrısı vs. için kullanmam gerekiyor)
Tedavi'nin belli bir döneminde yürüme cihazı kullanmam mecburiydi, çünkü aradaki yeni oluşan kemik çok zayıftı ve benim oraya baskı uygulamamam gerekiyordu bir süre koltuk degnegi kullandıktan sonra, cihaza geçiş yaptım.
Sonrasında da (kemik tamamen sertleşince) cihazı kullanmayı bıraktım,
Ama dediğim gibi ben ameliyattan önce de cihazsız yürüyebiliyordum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.09-2005 14:48
Ya kemik olayını tamam anladım.
Bende 4cm kısalık var.
Ama kalçadan itibaren zayıflıkta var.
Bazen 1 hafta hiç giymiyorum.O zaman farkedilir bi etleşme oluyor.
Tabii bacak 3 yerden kemerlenmeyince özgür kalıyor
Şimdi kemik hallediliyor.Peki yeterli oluyormu?
Ben cihazla km.lerce yürüyobiliyorum.Ama cihaz olmadımı anca evde dolanabiliyorum.Hiç baston vs. kullanmadım.Sadece cihaz yeterli oluyor.
Naapsam gitsemmi bi doktora acaba?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.09-2005 15:58
bende geçirdim ilizerov ameliyatı
hasta dikkatli olduktan sonra riski yok diye düşünüyorum
efeksiyon riski var bu yüzden gün aşırı pansuman gerekiyor
bende 4 ay kaldı ilizerov zor ve sıkıcı bir dönemdi
ama şuan çok memnunum.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz