Neden aort ve mitral kapak ameliyatı ve kapak hastası oldunuz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 06.09-2010 21:54
Neden aort ve mitral kapak ameliyatı ve kapak hastası oldunuz?
Aort ve mitral kapak ameliyatı olanlar veya kapak hastası olanlar hastalık sebeplerini yazabilir mi? Bir degerlendırme yapıyoruz... Lutfen kapak hastalığınızın sebeplerını yazınız?.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.11-2010 13:18
doğuştan gelen birtakım rahatsızlıklar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.03-2011 07:12
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.03-2011 09:05
ben 14 yaşındayken romatizma oldum mitral ve aort kapaklarım hasar gördü.49 yıl takip ve tedaviyle geçti.49 yılın sonunda ameliyat oldum .şimdi iyiyim allaha şükür
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.03-2011 13:23
Benim sorunum doğuştan. 1995'te mitral kapak ameliyatı oldum 1999'da aort koarktasyonu ameliyatı oldum. Şuan 22 yaşındayım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.03-2011 18:33
geçmiş olsun şimdi iyimisin.benim mitral ve aort kapak birlikte ameliyat edildi.2010 23 haziranda 63 yaşındayken yapıldı.yaş ileri olduğundan bayağı zorlandım.siz daha gençsiniz düzelirsiniz allah herkese sağlık versin.romatizmayada 1964 yılında ispartaya yatılı okula gittiğimde yakalandım.bu hastalık bana isparta hatırası.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.03-2011 19:25
Kalp kapağı hastalıklarının en önemli nedeni halk arasında Romatizma diye bilinen, literatürde Romatizmal Ateş olarak geçen Sistemik Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonudur.
Bu hastalık BETA tabir edilen, bildiğimiz boğaz (bademcik) enfeksiyonudur. Çok bulaşıcıdır. Ancak her zaman hastalık yapmaz. Sinsi bir şekilde boğazınızda durabilir. Zaman zaman boğaz ağrısı yapar geçer.
Bazı kişilerde bu bakteri tüm vücudu etkileyen rahatsızlıklara yol açar. Bakterinin salgıladığı toksinler ve buna karşı vücudun reaksiyonları çeşitli organlarda rahatsızlıklara yol açar. Etkilenen organlardan da bir tanesi kalp kapakcıklarıdır.
Hastalığın sekeli olarak kapakcıklarda muhtelif düzeyde yapısal bozulma ve fonksiyon bozuklukları oluşur. Eğer ileri düzeydeyse ve düzgün şekilde tedavi edilmezse ilerleyen yaşlarda kalp yetmezliğine, hatta ölüme yol açabilir.
Kalp kapağı bozukluklarının diğer önemli nedeni ise yapısaldır. Yani doğuştandır.
Beta hemolitik streptokok enfeksiyonu tanısı koymanın yegane yolu boğaz kültürüdür. Küçük çocuklarda bir kaç ayda bir boğaz kültürü yapılması olası enfeksiyona karşı iyi bir tedbirdir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.03-2011 19:31
Sizede geçmiş olsun. Şuanda kendimi zorlayacak birşey yapmadığım sürece sorunum yok. Bu arada bende Ispartalıyım. Ama Ankarada Yüksek İhtisas Hastanesinde ameliyat oldum.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları