HAYIR ARKADAŞIM TABİKİ İLK BİYONİK ADAM SEN OLMAYACAKSIN TÜRKİYE'DE OLDUKÇA FAZLA VAR BUCLOFEN POMPASI TAŞIYAN;ANTALYA'DA 6 KİŞİ VAR SANIRIM;SİTEDE BİR BENDİM ŞİMDİ SEN BENİM TEK OLMA ÖZELLİĞİMİ ELİMDEN ALICAKSIN GÖRDÜNMÜ? :lol:
BEN DENEYİMLERİMİ LİORESAL KULLANIM BAŞLIĞINDA YAZMIŞTIM AMA TEKRAR YAZAYIM
--------------------------------------------------------------------------------
Ben kaza geçirdikten 6-7 ay sonra başladı spastisite
1-2-3 derken 2 sene sonunda ulaştığım doz 8 adetti
Ve birçoğunuzunda bildiği gibi kasılmalar bitiyor ama siz de bitiyorsunuz sersem gibi oluyor insan o kadar ilaçla;ben Londra da idim o tarihlerde (1995) Doktorum buclofen pompasını önerdi kesinlikle kabul etmedim çok korktum ilk etapta
içinde metal bir cihaz elinize geliyor pek hoş gelmedi bana
ilacı alıyorum ama kasılmalarda tamamen sıfır değil Tak yapma şansım da sıfıra inmişti
1997 de fransaya gittim Electrical Stimülation için
spastisite yüzünden uygulanamadı orada tekrar önerdiler bu kez kabul ettim
1997 den beri buclofen pompası kullanıyorum çok rahatım 3 kez değişti şimdiye kadar biri benim kendi hatam dolayısı ile oldu diğeri ise zamanı dolmuştu 5-7 sene arasında değişiyor
spastisitesi olan ve kurumu olan (çünkü çok pahalı) her arkadaşıma öneririm hayatınız değişiyor
Sizler şanslısınız hemen her ilde pompa konusunda bilgili doktorlar var ilaç Türkiye'ye geliyor
Ben fransada pompayı taktırdığımda bir tek cerrah paşa da bu konunun uzmanları vardı pompalar şimdiki gibi bilgisayarlı değil manueldi
tek bir sakıncası var ilaç dolum tarihini geçirmemek
çünkü gerçekten hem çok tehlikeli;hemde insanın ömrünü bitiriyor
ilaç bittiğinde dolum hemen yapılmazsa bir uyuşturucu krizi ile aynı derecede acı çekiyorsunuz çok dikkatli olunması lazım
ben senelerdir bu konuda deneyimli olmama karşın 4 kez de bu acıyı çekmeme rağmen malesef 25 gün önce yine yaşadım
ve tabi 9 senedir kullanınca 2senede tablet 11 sene bağımlısınız o ilaca ister istemez
ben bu en son yaşadığım olayda akdeniz tıp ın aciline gittim doktorum sabah geleceğini ve durumu izah ettim halimi görüyürlar zaten normalde 4 saat uyuttuğu söylenen 5 mg diazemleri vurdular toplam 1.5 saat uyuttu
sözün kısası eğer spatisiteniz varsa kesinlikle pompa;ama ilaç zamanına dikkat
ENDİŞELERİNİ ANLIYORUM İLK TAKTIRDIĞIMDA BEN DE ÇOK KORKMUŞTUM AMA DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİĞİM GİBİ SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ Kİ ÖNÜNÜZDE ÖRNEKLER VAR BEN POMPAYI TAKTIRDIĞIMDA TÜRKİYE'DE TEKDİM VE POMPAYI TANIYAN YANLIZCA 2 DOKTOR VARDI
HER İLAÇ DOLUMU İÇİN Kİ O ZAMANLAR POMPALAR MANUELDİ VE İLAÇ HER AY DOLUYORDU ;BEN HER AY İSTANBUL'A GİDİYORDUM
GERÇEKTEN POMPAYI TAKTIKTAN SONRA HAYATIN DEĞİŞECEK ÇOK RAHAT EDİCEKSİN
HAYDİ BİR AN ÖNCE AMELİYATA BAK SANA REFAKATÇILIK YAPACAĞIM UNUTMA

LinkBack URL
About LinkBacks

Üye Ol ve Cevap Yaz