+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 5 1 2 3 4 5 SonSon
Toplam 72 mesajın 1-15 arasındakiler
Kalça protezi bulunup, daha sonra protezi değiştirmek için ameliyat olmak?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Kalça protezi bulunup, daha sonra protezi değiştirmek için ameliyat olmak?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Arkadaşlar 14 yıl önce kalçama eklem protezi yani total eklem protezi takıldı. şimdi gevşeme yaptı ve değişmesi gerekiyor. Riskli olduğu söyleniyor. Benim gibi olan var mı?

Bundan 33 yıl önce Ankara Hacettepe'de teyzemin sol kalçasına protez takılmıştı. 26 yıl kullandı, sonra protezin dış yüzeyinde bir çatlama oldu ve protezin o dış yüzeyi bir ameliyatla değiştirildi. Fakat 1-2 sene sonra bir doku uyumu sorunu oluştu ve protezin vidaları (sanırım bir kere de düşmüştü teyzem) gevşedi. Sonra yeniden ameliyat oldu ve bu sefer tamamen protez değiştirildi. Şimdi hiç bir sorun yaşamadan kullanıyor.
    Biraz önce aradım konuştum teyzemle. Özetle dedi ki:
    1- Varolan protezin çıkarılıp yenisinin takılması işlemi, ilk protez takılma işleminden kolaymış. Sonuçta kemikler hazır; sadece protez çıkarıpıp yenisi takılacak. Velev ki kemiklerde bi deformasyon olmuşsa ve protez vidaları için sorun olursa, o zaman o hasarlı alanı kesip protezin boyunu biraz daha uzatırlar ve sorunu çözerlermiş.
    2- Bu ameliyatlar en iyi Hacettepe'de yapılıyormuş. Mümtaz hoca ve onun yetiştirdiği profesörler bu konuda çok iyiymiş.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

oturan boğa beni hemen bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. bugün moralim çok bozuktu.gittiğim doktor bu ameliyatın riskli olduğunu,kemikte çatlama olduğunu ve eklemi yerine bir daha takamama ihtimali olduğunu bana yüzüme karşı söyledi.inanın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.boş eklem bırakabilirlermiş!.. bu olacak şey mi?kimsede duymadım böyle şey. Allah ım bana dayanma gücü ver aklıma sahip çıkayım diye öğlenden beri dua ediyorum....

Eklemi takamamak da ne demekmiş yahu? Yoktan eklemler, uzuvlar yapılan bir dönemde eklemin takılamaması da ne demekmiş? Eğer kemik protezin takılamayacağı derecede deforme olmuşsa, önce o kemiğe bi doku takviyesi yapar ve sağplamlaştırılar, daha sonra ikinci bir ameliyatla protezi takarlar...
    Hangi doktora gittin ve bu cevabı aldın? Hacettepe'de bir profesöre gitmeden sakın karar verme. Ve sakın moralini bozma. İnan eziyet çekilse de artık o kadar zor değil bu ameliyatlar.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

evet aynen bana dediği buydu : eklemi takamayabiliriz içinden ne çıkacağı belli değil kemik kırık gözüküyor hepten kırılırabilir.ağlamaktan gözlerim şişti.ilgin için çok teşekkür ediyorum sayın yöneticim. doktorun ismini yazmayım buradan şimdi.

gecmis olsun ilknur hanim benimde ilk protez kalcaya 15 yil oldu sükür simdilik sikayetim yok, ama gevseme yapinca ne gibi sikayetleriniz oluyor benimde hep korkum yine ameliyat olmaktan korkuyorum ama her seyin hayirlisi
    sizede Allah yardim etsin umutsuzluga kapilmayin benimde sag kalcam icin gittigimde doktor bana imkansiz bacagin üzerindeki damar zarar görür felc kalirsin dediler sizin gibi üzülmüstüm baskasina gittigimde hic düsünmeden ameliyat etti onun icin dert etmeyin.

Ilknur arkadasim gecmis olsun oncelikle...Bende kalca protezi ameliyati oldum ve bazi sorunlar yuzunden protezi cikartip tekrar taktilar...bence kotu seyler dusunme guzel dusun ki guzel olsun hersey...OturanBoga arkadasimizin soyledigi gibi doktor cok onemli bence onerdigi doktora git.

Standart slm

Bense Mümtaz hocadan hiç memnun kalmadım. Bana zarar verdiğini düşünüyorum.

Merhaba simdi yazdiklarimizi okdum tekrar...Ilknur arkadasim yukardaki yazdigim msj dan sonra yani agustos ayinin ortalarinda bacagimda siddetli agrilarim odu doktor platinde gevseme oldugunu soyledi ve hic hesapta yokken hemen ameliyat olmam gerekti... sanirim tip dilinde (revisyon)diyorlar... gevsemden dolayi kemigim cok hasar gormus simdi ustunden 45 gun gecti ameliyatimin cok sukur artik yuruyebiliyorum

herkese selam:)
    kalça protezi ameliyatı oldum 21 gün oldu.doğuştan kalça çıkığı vardı tabiki doğal olarak kireçlenme oldu. yaşım 32 ama kısıtlı yaşamaktansa genç yaşda rahat edeceğimi umut ederek ameliyatı seçtim.şu an çok iyiyim..bacağımda 3cm lik kısalık vardı o yokoldu..bu ameliyatta tek önemli şeyin doktor seçimi olduğunu sanıyorum.ege ünv.prof.akın kapubağlı yaptı ameliyatımı..çok iyiyim ve de mutluyum şimdilk...soru sormak isteerseniz ben burdayım..herkese allah yardım etsin..

benimde dogustan kalca cıkıgım var. ameliyatlar oldum lakin biraz aksama var gecenlerde doktoruma gittim kireclenme var ilerde protez konulur konulmamasini istemiyorsan egzersiz etmelisin dedi görüyorumda teyzemi protez var ayaginda egilemiyor. ya egzersizlerle iyilesmesse protezmi konulur diye üzülüyorm.

arkadaşlar protezin sakıncaları neler.ben buprotez hakkında bilgi edinmk istiyorum.bende kalça çıkığı yok ama.arkadaşımda var.kalça çıkığı protez konmuş bir bacağı yanlış amalıyattan kısa kalmış.ama ilerii nasıl olur bilgi veririseniz sevinirim.

merhaba
    ben de 2 ay evvet kalca protezi ameliyati gecirdim. 28 yasindayim. cok ileri derece kireclenme vardi bende. simdi gayet iyiyim. ayni sorun olan arkadaslara tavsiyem hic korkmasinlar ameliyat gunleri ve sonrasi o kadar da zor degil. ben gule oynaya gecirdim.
    ozel hastanelere gidecegiz diye de dusunmeyin, istanbul taksim egitim arastirma hastanesi'nde oldum. atilla hoca ve tum ekip gercekten cok iyi.
    gozunuzde buyutmeyin, hersey oluyor geciyor...

selam ve sevgiler.

gunes

Arkadaşlar sağ ayğında kalça protezi bulunan birisine % kaç rapor veriliyor bilgisi olan var mı?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    öncelikle geçmiş olsun.ameliyatına ilişkin birkaç sorum olacaktı
    -kullanılan protezin malzeme yapısına ilişkin bilgi verebilirmisin?
    -sosyal güvenlik kurumları yapılan sağlık harcamalarını belli oranda karşılasa da yeterli olmayabiliyor.bunda dolayı protez bedelinin ne kadar olduğu, devletin % kaçını ödediği ve hastaneye ödenen diğer giderler toplamına ilişkin bilgi verirseniz sevinirim.
    sağlıkla kalın

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 5 1 2 3 4 5 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı