Text İçerik: Körler ve az görenler için forumun sadeleştirilmiş hali

+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1 2 3 4 SonSon
Toplam 58 mesajın 16-30 arasındakiler
Organ bağışı hakkındaki düşünceleriniz..?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Toprağın altında çürüyeceğine, bir hayat kurtarır. Ama organlarımızı bağışlasak da hastanede ölmediğimiz müddetçe işe yaramaz anladığım kadarıyla.

İnsan bedeninin,toprak altında çürümesi yerine insanlara hayat ve sağlık vermesi oldukça faydalı birşey olur...Her insanın mutlaka düşünmesi gerken bir konu,özellikle de biz engellilerin organ bağışı konusunda duyarlı olmamız gerekiyor...
    Bu konuda Canan Tan'ın 'En Son Yürekler ölür' adlı kitabı çok iyi bilgiler içeriyor...Hem olayın duygusal boyutunu hem de organ bağışı konusunda açıklayıcı bilgiler sunuyor...

Ben 13 yıl önce organlarımı bağışlamıştım.ilerde birilerinin işine yarayıpta hayat bulursa ne mutlu bana...

organlarını bağışlayan arkadaşları tebrik ederim

organ bağışının çoğalmasını diliyorum. sema erdem

bende organ bağışı yapmayı düşünüyorum

ben çe de organ bağişi çok güzel olur

herkesin sözü kendini baglar

ben karşı oldugum taraf hayati fonkisiyonları bitmeden bu organlar alınıyor beyin ölmüş kalp calışıyor kalp öldümü hayat bitiyor yani o kalbi calışırken alıyorsun ben buna cinayet diyorum

arkadaşlar genellikle insanların zihnini meşgul eden bir konu burada da belirtilmiş: organların canlı kalması... evet bu doğru lakin arada küçük bir nüans var aslında söz konusu olan beyin ölümünün gerçekleşmiş olması yani kalbin hala görevini yapması gerekiyor ki organların ihtiyacı olan temiz kanı ve oksijeni alabilsin...
    ilk öğrendiğimde saçma gelmişti ya yaşarsa kişi ya canı yanarsda ya şuysa ya buysa gibi bir sürü saçma sapan düşünce birikmişti zihnimde lakin biraz daha sakin düşündüğümüzde görüyoruz ki zaten beyin ölümü gerçekleşen birinin normal şartlarda hayatta kalması demek ne kadar mümkün? canlı organ sözkonusu organın işevini gerçekleştirebilecek özellikte olması demek

canan tanı'ın enson yürekler ölür kitabı organ bağışı konusunda kısmen bilgilendiriyor.

çok absurt gelebilir ama ben;organ bağışını destekliyorum,fakat gidip bağışta bulunmadım çünkü(size absurt gelebilecek olan bu rası işte)
    düşünce gücünede inanıyorum bağışlayıp düşüncemle beyinimin biran ölmesine neden olabilirmiyim diye..

ama cesareti olan kendine güvenen bağışlayabilen herkes bağışlasın

Organ bağışıyla ilgili bir düşüncemi paylaşmak istedim. Ülkemizde maalesef organ nakli bekleyen onlarca vatandaşımız olmasına rağmen organ bağışı son derece az, hep düşünmüşümdür devlet insanları sadece kuru kuruya bağışlayın demek hastahane duvarlarına üç beş poster asmakla yetinmeyip insanları teşvik etse ne bileyim mesela TC nufus cuzdazdanında organlarını bağışlamıştır ibaresi olanlara hastahanelerde bir takım imtiyazlar tanılabilir sıra beklemez ilgi alaka görür devlet dairelerinde bir takım üstünlük/imtiyazları olur belediyelerin hizmetlerinden-uçak-tren vs. İndirimli seyehat yani ufak tefen jjestlerle kendisini özel hisseder ve bence bu ve bunun gibi bazı imtiyazlar organ bağışını tetikler diye düşünüyorum bilmem bana katılanınız varmı.? Saygılarımla

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: KaPtAn 16 Mesajı Gör
    güzel soylü yorsunuz birkişi ölürken bir cok kişiyi yaşatcak ama son nefesini vermeden organlarını alırsan buna öldü denmez buna cinayet denir
    bendee organn larımıı bağış olrakk vermeyii düşünüyordumm ama ben canlıykenn değill öldükten sonra demiştimmm...... tabii bu durumdaa organlarrr hastaa öldükkten sonra işe yaramıyor her haldee öylemiii? eğer duurm buysaa vermem ben

Standart organ bağışı

BaSKaN53;

sizinle aynı görüşteyim. devlet vatandaşları bilgilendirmeli ve özendirmeli sema erdem

beyazgeceler;

evet evde yada ambulansta ölürsen organların alınamıyor. Sadece yoğun bakımda olanların, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları alınıyor. Kalp, böbrekler karağer vs hepsi çalışırken alınıyor yani, yarı canlı olarak. ve anesteziyle alınıyor. anestezi uygulanmazsa hasta kıpırdıyormuş.

aile organların alınmasına izin verdikten sonra hastanın odasından çıkarılıyorlar. çünkü bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin fişi çekilince hastanın kolu kıpırdıyormuş bunu yakınlarına göstermiyorlar. o kıpırdama bilinçli değil diyorlar.

bilinçli yada değil sonuçta yaşıyor yani.

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Tıbben ölüm hangi kertede başlar?

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık