İşitme kaybı ve çınlama için tedavi yöntemleri..?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.03-2010 15:08
merhaba iremsu,rahatsızlığına üzüldüm.uzun zamandır forumda değildim.
arkadaşlar öncelikle tinitius ve kulak çınlaması aynı şeylerdir.tedavisi mümkün değildir.özellikle ssk hastanelerinde kulağınızı yan tarafda yıkayalım geçer derler denemeyin derim.
kulak çınlaması asla kaybolmaz.yorgunluk,bol tuzlu,şekerli yiyecekler çınlamayı geri getirir her zaman ayrıca.
ben tek şartla kurtuldum.oda biyonik kulak ameliyatıyla.bu ameliyatta herkese uygun değil ne yazıkki.
bana göre kulak çınlaması kulağın duyamaması yüzünden kendisinin verdiği bir tepki.kalıcı işitme kayıplılarda ne yazıkki kalıcı bir rahatsızlık.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.03-2010 15:20
gorusunuz cok dogru hocalariniz kendi bilir ama yeni arastirmalar sizin gibi arastirici akademisyenler olmasi yuzguldurucu kutlarim sizi uzmanbiolog
evet maskeleme tedavisi bizim icin siz gibi arastirmanlar yeni bir tedavi buluncaya kadar
ama koklear implant alininca kulak deligimi bile kapadilar delik yok
kulak deligi olsa bile koklear implant takilinca kulak isitmesi iptal oluyor beyinle isitiyorsunuz
benim anlatmak istedigim cok az olan isitme kirintisina sahip olalim anlamaya yaramasada en kuvvetli isitme cihazi takarak sesle baskilayalim yani bir nevi maskeleme tedavisi
koklear implant takilinca aldirmak zorunda kalininca maalesef bu cozum yoluda yok ouyor
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.03-2010 15:37
tesekur ederım ımplant teknolojısı tam olarak dunya da oturmadı sıkıntınızı cok ıyı anlıyorum ama bu ılerde de cozumsuz kalacak anlamına gelmez ben sahsı fıkrım ve okudugum makallere dayanarak nano teknolojı ve kok hucre tedavısı gelısınce bu sorun tamamen ortadan kalkacak
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.03-2010 23:52
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.03-2010 22:49
slm
canım ya verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ama gerçekden çok karmaşık ama sonuç aynı galiba çözüm yok.
Oğlnun doğum gunune gelmek isterdim ama bostancıyı hıç bilmiyorum. Nisanda
orta bir yerde buluşuruz sana ve bana uygun orta bir yer ayarlarız. Hukiki işlerini hallettin mi emeklilik sorununu çözdün mü
Herşey gönlünce olsun kendine çook iyi bak görüşmek üzere iyi geceler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.03-2010 23:15
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.03-2010 22:40
herşey senin yazdığın kadar basıt olsa inan ne güzel olurdu kurtulurduk bu illetten. benim bu hafta çok arttı çınnamam nedenini bulamıyorum. Haftasonu iyi uyudum yorgun da degilim tuzlu da yemedim of yaa bilmiyorum arttı işte. Yoruldum artık çınnama bir tarafdan isnaları duymamak bir işe gitmekden nefret ediyorum onları anlamıyorum sorun yaşıyorum çok takıyorum onlarda alayışlı değil ya bu aksam dertliyim biraz buna şükretmem gerek en azından azda olsa duyyor bir kulak diye ama yinede olmuyor .
Lütfen ya biri çısın ve ben bunu atlattım sizde deneyin desin ya
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.03-2011 02:05
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.03-2011 08:19
hehehehe cok alemsiniz. yazılara cok guldum iremsu =)
denemediğiniz tedavi yöntemi yok bi ufurukcu kaldı onu da ben ayarlayayım sana =)
işitme cihazı kullanırken acayip cınlama vardı cok da acayip sesler duyuyordum. doktorlar bile öle olcak maalesef işitme engelli oldugu ıcın normaldır demiş. bende üstünde durmadım.
Üstünde durmadım durmamasınaa ama bu kez cınlama cihaz cıkarınca acayip duyuyodum cocukluk ya o cınlamaları orkestra şefi gibi yönettim. yani ben dııııııııııııı diiiiiiiiiiiiiiiiiiiii duuuuuuuuuuuu gibi bişe duyardım devamlı. onları orkestra şefi gibi sesleri hayal gücünden deiştirip kendimce eğlendim
sonuc hic kurtulamadım ama üstünde durmadım ya zamanla azalır gibi oldu.
koklear ameliyatı olduktan sonra kurtuldum cok sukur. ) zaten zamanla azaldıydı ya biyonık kulak takınca hepsi bitti. onun yerine başım zonkluor
bu arada unutmadan oksijen tedavisine vss gibi hic bi tedavi türüne yönelmedim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.04-2011 18:38
İremsu sigara içmek çınlamayı bir on kat artırıyor bence.BEN DE kullanıyordum ve çok şiddetleniyordu çınlamam.bırakırsan sinir sistemin rahatlar çınlamanda azalır.bunun yerine spor yapman kan dolaşımını artırır ve dokular beslendiği için hücreler uzun ömürlü olur.ben çok yapıyorum ya tabi..
tedavisinin yakında bulunacağını umarak yaşayalımm.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.04-2011 20:49
Bende de eskiden çınlama vardı delirtecek kadar aileme söylerdim beni anlamazlardı sana öyle geliyor falan derlerdi hep. sanki biri kulağımda düdük çalıyor dakikalarca hiç kesilmeden tam kesilecek gibi oluyor yeni bir nakaratla başlıyordu.O zaman cihaz falanda kullanmıyordum sonra ne oldu nasıl oldu bende hatırlamıyorum bir gün baktımki bende bir eksiklik var ama ne
kuş gibi hafifti kafam ne kadar rahattım öyle hayretle fark ettimki kulaklarım çınlamıyor ama artık eskisi gibide duymuyordum sevinmekle üzülmek arasında kalmıştım.Benim anlıyamadığım şey işitmesi ileri derecede olan arkadaşların kulağı çınlıyormu? İleri derecede kaybı olanların çınlaması olmamalı diye düşünüyorum.Shukufe sen koklear ameliyatı olduğun içinmi çınlaman var daha önceleri yokmuydu?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.04-2011 21:36
bu forumdakılere yazılanlara bakacak olursak genelde ileri derece kayıplılarda cıkıor. Bazıları da hafif işitme kaybı şeklinde ortaya cıkarken tinnitüsla beraber birden ileri kayıplı biri olarak bulabılıorlar kendini.
tuhaf bişey bu tinnitus. önceler acayip kulaklarım cınlardı. Şimdiyse Cınlamam geçti geceli nasıl bişey oldugunu hatırlamıom bile. cok sukur. 2-3 ayda bir oluor. belki haftada bir kez.diorum ya tuhaf bişe anlaması zor tinntüs =)
ve koklear kaynaklı tinnitüs olabiliormus tabı emin deilim burdakı arkadaşlar öle dior...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.04-2011 00:21
malesef bizler bu kaluk çınlamasını ve ileri derece işitme kapbını yaşayan ve tedavisini araştırıp duran insanlara sadece bir veya bir kaç uzman kbb doktorunun kendi başlarına gelmedikçe durumun vahimiyetini ve bir an önce bir tedavi yöntemi geliştirilmesi gerektiğini idrak edemeyeceklerini düşünüyorum.daha bugün kulak çınlamasından baya rahatsızım dediğim bir doktora sanki önemsiz bir şeymiş gibi uydurmasyon bir laf etmişim gibi bön bakıyordu.duyamamak anlayamamak zaten bir dert. bide gürültü içinde kabus sesler.yok işitme sinirinden yok tüylerden veya tansiyondan ne olursa olsun biliniyorki hava gibi gözle görülmesede tıbben bilinen bir şey. tıbbı araştırma kabiliyeti olmayan kendini mecbur hissetmeyen tıp tan sadece acze düşenlerin sırtından uzun yıllar para kazanmanın ilaç yazıp göndermenin cihaz satmanın avantajlarından kar sağlayan ve bunun hiç bitmesini istemeyen bir sürü yüreksiz vicdansız insan bu hale getiriyor. kendi başlarına gelcekte olsa sanırım gizlice çözümü bulur ama rantlarınıda bozmazdılar. bir kulak sorunu 80 yılda uzay çağında çözüme kavuşamıyorsa başka ne düşünülür ki.benim kulağı menenjit ileri derecede sensonorial tip işitme kaybına maruz bıraktı diğer kulağı yok etti.yok ettiği kulağımı araştırılmak üzere seve seve denekliğe teslim ederim. ama farelerin ve daha başka tür hayvanların üzerinde çalışma yaparak çağın gerisinde bit yeniği arıyorlar. ilaç tedavisi ayıp bir kazan yöntemi bence . salyangozun içindeki tüylermi intihaptan bozulmuş bir iğne delik aç havalandır intihabu oraya ulaşıp al. nebiliyim aklı başında yapılacak mantıklı bir çok varsayım düşün. yok çaresi yokkk. deyip doktorum de dur. ben bu derde düşüğümden beri doktordan çok şey bilir oldum. ama bildiklerimi bile bilmeyenler görmekten usandım.inanmıyorum hiç bir çare bulmayacaklar sadece para kazanacak duracaklar. cihaz satacaklar daha iyisini daha pahalısını. ye kürküm ye.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları