Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.07-2007 20:54
Bacak kısalığı (ilizarov'la uzatma) ameliyatı olan var mı? Hangi doktoru önerirsiniz?
ben bacakta kısalığım var 8 cm ve bunun için her doktorada gitmek istemiyorum.b unun için tavsiye edebilirsiniz yanıtlar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.07-2007 16:50
eğer düşündüğünüz bacak uzatma ameliyatı ise, tavsiye etmem..
çünkü bu ameliyatı bir arkadasım geçirdi. Ve çok talihsiz olaylarla karşı karşıya kaldı..
yine doktorların hatasıydı..hastanın bacağını uzatacaklarına kısaltmışlar.. onun için tekrar tekrar ameliyatlar geçirdi..
iyileşme süresi uzun ve enfekte olma riski yüksek bir ameliyatmış..
ne yazık ki riskli bir ameliyat..
Bilginize!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.07-2007 20:26
ama benimm olmama gibi bir olanagım yok.çünkü skolyozum var vee ayagım kısa olun agrı oluyor.ve skolyoz ameliyatı gecirdikten sonra durumum dahada kötü gidcek.bunun için hiç şansım yok ama hacettepeye gitcem ama cemalettin aksoyda kararsızım.bunun için yazmıştım..bilginiz için tşkrler......
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.07-2007 21:59
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.07-2007 22:10
fuzulim bence güzel bir yazı bu birkere benede oldu ama bende gereğinden fazla uzattılar.sonra düzelttiler.sonra iyiydi ama gene kısa kaldı şimdi tekrar olacam..uzatma ameliyatı devlet doktorları bilmiyor abi onu söleyeyim..öel hastaneler ama oda bilinen hastaneler.1.hacettepe=2.çapa=3.dokuzeylül.başka tanımam ben..türkiye sıralaması bu. :!:
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.07-2007 22:11
ibni sina hastanesi
rf. ilker çetin ...
benim ameliyatımı yaptı ,uzatma ameliyatımı ...üstelik sene 1991-1992 senesiydi..son derece de başarılı oldu..doktorumdan memnunum..tavsiye ederim..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.07-2007 22:16
1991/1992 yılında olmuşsun bu doktor yaşıyormu yani yada oradamı biraz daha bilgi alabilirmiyim çünkü çapa bana sene yaza gün verdi ama ameliyat olmam gerek sırt ağrılarım arttı.şakasıydı yani oo..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.10-2007 22:45
Arkadaslar bende oldum uzatma amelıyatı hatta ıkısantım fazla uzatmıslar ben gata da oldum basarılı gectı ama dedıgım gıbı ıkı santım fazla uzattılar... ıyılesme surecınde bıraz sabır ıstıyor ayda yaklasık 2,5 3 santım uzuyor..gecen tellerın kıyıları cabuk enfeksıyon kapıyor onun ıcın ıyı bakım lazım..gecmıs olsun...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.10-2007 11:23
Durumundan çok şikayetçi değilsen bu ameliyatı olma derim çünki başarı oranı az ayrıca enfeksiyon oluştuğu zaman çekilen acılarda artıyo benimde 6sntim kısalık ama hiç düşünmüyorum uzatma ameliyatını
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.10-2007 13:54
benim olmam gerek skolyozum var.ve bacağımda 7/8 cm kısalık var şuan nekadar oldu bilmiyorum ama zor bir ameliyat ben birkere geçirdim ve enfeksiyon kaptığı için 3sene onunla uğraştım çökmüş durumdayım yani..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.10-2007 20:22
Ya acaba bir kerede kaç cm uzatabiliyorlar, yada 25cm kısalık kaç yılda kapanır bilgisi olan war mı?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.10-2007 23:48
bende geçen yıl ilizarov ameliyatı oldum bacağımda kısalık ve eğrilik vardı yaklaşık 4 ay ayağımda ilizarov cihazını taşıdm ilk başlarda alışması zor oldu ve bakımıda bi o kdr zor ama snra alıştım ve sonucundanda son derece memnunm ve şuan yürümem ve bacağım çok çok ii ve haftaya ikinci ameliyatımı olacam yine ilizarov olacak ve diğer bacağım düzelecek allahın izniyle ama sabır gerektiren bi tedavi süreci ama sonucunu düşünürsen çok çok ii moral oluo ve ben izmir dokuz eylül üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde ameliyat oldum doktrm: doç.dr.Can Koşay...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 17.11-2007 11:39
İlizarov olan arkdaşlar yaşadıklarını buraya yazabilirmi
Arkadaşlar
ilizarov ameliyatı olan arkadaşların olmayı düşünen arkadaşlara ayrıntılı bilgi verebilirlermi
Özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi ( Uzaktan kumanda yöntemi ) Ücret , güvenirlik falan
şimdiden teşekkür ederim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.11-2007 13:33
ayşe sen yeni yöntemlemi oldun kumandalı yada ayağını yere sertçe vurarak yapılandınmı biraz bilgi verebilirmisin.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.11-2007 17:34
slm
slm.bende çocuk felcine baglı sol kalçada ve dizde sorunvar zayıf ve gelişme.şimdiye kadar normal yürüyordum.agrım filan yoktu.ama sol ayakda kısalık vardı iyice arttı.yürürken baston kullanıyorum.geçen doktora gittim kireçlenmeden kısalık devam ediyor dedi.fizik tedavi görünce kısalıgın tam olarak ölçüp ona göre uzun yürüme cihazı yada ayakkabı verecek.bende dokuz eylüle gitmek idtiyorum ama randevu almak lazımmış.kısalıkdan dolayı agrılarım çok oluyor.sırtım belim kemiklerim agrıyor.artık uzun yolda bastonla yürürken bilezorlanıyorum. acabva benimde sol ayagımın uzama imkanı varmı.bilgisi olan ya da benim gibi olupda ameliyat olan ark varmı.tam olarak iyileşme imkanı varmı.bilgi verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
ayrıca hepinizegeçmiş olsun .allah acil şifalar versin.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları