Bastonla yürüyorum. Yolda araba korkusunu nasıl yenebilirim?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.12-2009 15:43
Bastonla yürüyorum. Yolda araba korkusunu nasıl yenebilirim?
ben baston yardımıyla dışarı çıkabiliyorum. evin yakınlarında dolaşıyorum, ama karşıdan karşıya geçmem gerektiğinde arabalardan müthiş derecede korkuyorum. bu korkumu nasıl yenebilirim
bir de arkadaşlar el kol ile bacak aynı anda çalışıyor. bunu yaşayanlar var mı? bunun önü alınabilir mi
kasılıveriyor hemen bir araba gördüğümde...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.12-2009 16:05
beyhansay;
uzman bir doktordan destek almayı denediniz mi.
bunu yenebilirsiniz, yeneceksiniz de. korkunuzun üstüne tekbaşınıza yürümeye kalkarsanız çabuk bırakma riskiniz olabilir. vazgeçmeyin. mutlaka destek alın.
el, kol ve bacak hareketlerindeki denetimsizliğin kaynağı, bir araba gördüğünde ortaya çıktığına göre büyük olasılıkla psikolojik.
bu sorunu psikolog yardımıyla yenmeniz büyük bir olasılık.
başaracaksınız, buna hiç kuşkunuz olmasın.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.12-2009 16:12
asabi eş;
kendi başıma yürüyorum ama baston yardımıyla kolla ayagın beraber çalışması ameliyattan sonra kaldı sorunum of of psikolojik
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.12-2009 16:22
yürümeniz için değil. korkularınız için destek alın.
belki de küçük birkaç tedavi yöntemiyle atlatılabilecek birşeydir. bir psikiyatriste ya da psikologa mutlaka görünün. ne kaybedersiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.12-2009 16:56
Sorununuz tamamen psikolojik. Tıbbi destek almanızda büyük yarar var.
Baston kullananlarda genellikle düşme korkusu ağır basarç Sizde farklı bir korku gelişmiş.
Gayret ederseniz üstesinden gelirsiniz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 26.12-2009 19:47
slm
bendeki korku galiba yıllar öncesi geçirdiğim trafik kazasından geliyor. o zaman felç değildim.1 ay raporluydum ama benim aklıma o an geliyor. şimdi malum altına bir araba ceken bu dünyanın hakimi oluyor.korkuyor ve asla güvenmiyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 08.08-2011 13:20
ben korkularımla başa çıkamıyorum.korkularımı kendi kendime gidermem gerektini biliyorum.bunun için kendi gücüm olması gerektiğini bildiğim halde korkularım beni her seferinde içime gömüyor.eşim yanımdayken hiç bir korkum yok.ama o işteyken malum korkular yüzünden hep kendimi kısıtlandırıyorum. arabalardan müthiş korkuyorum.bunun içinse kendimi eve gömüyorum.ya kasılıverirsem duygusu ile hırpalıyorum. ben kendime güvenmiyorumki gerisini siz düşünün.arabalara güvenemiyorum.bu korku felçli hastalara ALLAH tarafından verilirmiş biliyorum ki tek ben değilim. mutlu değilim evde oturmaktan şimdi bastonu attım atmasına FELÇLİ arkadaşlara bu korkularımı nasıl yeneceğim sizlere sesleniyorum.başınızdan geçen buna benzer hikayeleriniz vardır belki bunları okudukça bana motivasyon vereceğinize inanıyorum şu araba korkusundan nefret ediyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 08.08-2011 16:13
hepimiz yaşamışızdır buna benzer korkuları, zamanla geçer merak etmeyin. (psikologluk durum değil gibi geldi bana, ki psikoloğa gitseniz bile çözümün sizde saklı olduğunu göreceksiniz.)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.08-2011 13:28
kesinlikle haklısın selda dün ilk defa yanımda kimse olmadan çıktım ve başardım.bugünde yapacağım.evet bana benden başka hiç kimse yardım edemez. 9 aydır bastonu ele almadım bunun içinde mutluydum kimseye ihtiyaç duymamıştım.bizim buralarda tramvay yolu ve cadde var. Bunu ben başarabilirim dedim ve başardım.Sizde istediklerinizi yapabilirsiniz buna inanın ve yapın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.08-2011 12:10
hayır psikolojik destek almadım
ertelendikçe korkular büyüyor bunu hiç unutmayın
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları