Perthes hastalığının tedavisi ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.09-2009 06:45
Perthes hastalığının tedavisi ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
arkadaşlar ben küçükken perthes hastalığı geçirmiştim. ilk başta aşırı derecede ağrı yaptığı için doktora gittim. bana kemik erimesi dedi ve yaşım 7-8 falandı ameliyat olmama gerek olmadığını söyledi, ayağıma takmam için alet yaptırdı.
3 sene kullandım bu aleti şuan 18 yaşındayım. femur başı kemiğimde aşırı derecede ağrı var sağ ayak hareketlerim kısıtlı 100 metre bile yürümeden ayağımda aşırı derecede ağrı hissediyorum. ayrıca kas sorunum da var ve 1,5 cm hemen hemen kısalık var ayağımda.
bu durumda neler yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim
Allah hepinizden razı olsun...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.11-2009 03:28
benim bildiğim bu hastalık doğuştan yada en azından benimki öyle ben 2kere ameliyat oldum hatt platinde var bacğımda 6 cm kısalık 3cm de incelme var sol bacağımda
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.11-2009 12:27
PERTHES bende 9 yaşında başladı ameliyat oldum asker e kadar bişey yotu yaş ve kilo ilerledikce sorun artıyor akdenizin ünlü kemik doktorlarına gittim hepsi aynı şeyi diyor ağrılara dayanamayacek dereceye gelince protez diorlar çare bu en iyisi başka yöntemlerde var ama kafama yatmadı bol bol oturacak fazla çalışmayacak günde 20kğ dan fazla kaldırmayacaksın olay bu ozaman rahat oluyor
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.11-2009 13:08
prthes hastatarı
perthes hastaları yaş ilerledikçe sorunlar artıyor tedavisi de henüz bulunmamış
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.11-2009 15:47
Kum tedavisi
Merhaba; benim eylül başından beri ağrılarım çok azaldı. Kum tedavisi uyguladım 1 ay kadar. Ağrılarımın dinmesini ona bağlıyorum. Hatta bir poşet kum eve getirdim. Ağrım artınca kumu ısıtıp kullanmak için. Biraz ağrım var ama onu hiç önemsemiyorum. Günlük hareketlerime çok dikkat ediyorum. Mümkünse merdiven çıkmıyorum. Ağır taşımıyorum. Kilo çok önemli. Bu hastalıkta kilo en büyük sorun.
Ağrıları azaltmak için özellikle kum tedavisini öneriyorum. Perhes hastalığı hakkında araştırma yaparken kumun tedavi edici özelliğini okumuştum.
Sanırım bana kum iyi geldi. 3 ay öncesinde çorabımı, ayakkabımı bile giyemiyordum. Allahıma çok şükür şimdilik iyiyim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.02-2010 21:53
Merhabalar Arkadaşlar...
Durumumu bir doktora gönderdiğim e-mail ile anlatmak isitiyorum... Mesajı ise bugün attım...
Legg-Calve-Perthes (Tedavi ve Sonrası)
Hocam Merhabalar...
11 yaşında geçirdiğim LCP hastalığını, 1.5 yıl kullandığım ve femura ağırlık vermemi önleyen bir protez kullanarak tedavi oldum. Sağ bacağımda 1.3 santimlik bir kısalık ve diğerine nazaran bir miktar incelme meydana geldi. Zaman zaman ağrılar meydana gelmişti ama çoğu geçici ağrılardı. Şuan 24 yaşındayım ve İngilizce Öğretmeniyim. Artvinin Hopa İlçesinde görev yapmaktayım. Mesleğim icabı ayakta kalıyorum ve eve döndüğümde ağrılar hissediyorum. 2 aydır süren bu ağrılar son 15 gün içerisinde yoğunlaştı ve yaşamımı gerçekten zorlayıcı bir hale dönüştü. Kimi zaman neredeyse yürüyemeyecek duruma geliyorum. Araştırmalarıma göre de net bir tedavinin olmadığı, hastanın durumuna göre tedavi yoluna gidildiğini öğrendim (iznilizle, doğruysa). Bu durum beni çok endişelendiriyor ve açıkcası korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım. Lütfen beni aydınlatınız...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.02-2010 18:24
Arkadaşlar birbirimize destek için perthes hakkında;
Bir yahoo group bir de facebookta grup olurturdum. Kendim dünyadaki diğer perthes gruplarının da üyesi olduğum için gereken tedavi durumlarını da çevirip (İngilizce Öğretmeniyim) yayınlıycam. Belki birbirimize yardımımız dokunur.
Legg Calve Perthes - Türkiye (Turkey) | Facebook
http://health.groups.yahoo.com/group...erthes_turkey/
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.04-2010 02:42
merhaba arkadaşlar ben 94-99 yılları arasında bu hastalığı ameliyat olmaksızın atlattım çok sayıda doktor değiştirdiğim için doktor tavsiyesinde bulunabilirim meraK ettiğiniz konu hahındada bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim ercumengezer@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz herkese geçmiş olsun
Konu ercuument tarafından değiştirilmiştir (22.04-2010 Saat 18:10 ).
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 30.04-2010 01:02
perthes
ercument bey mailinize yazdım fakat gönderilemedi sorun var ben bursadan yazıyorum size 7 yasında erkek kardeşim bu hastalığa yakalandı mailim ozkan.uner@hotmail.com bana tavsiyeleriniz varsa bir doktor veya herhangi birşey yazarsanız sevinirim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.01-2011 15:05
merhaba ben 24 yaşındayım sol kalçada perthes sekeli var.bu hastalığı 15-16 yaşlarında öğrendim.doktorların dediği şey kendine çok dikkat et ve 50 yaşından sonra protez takılacak.
tamamda benim anlamadığım bu ağrıları dindiren bir yol ilaç kaplıca falan yokmudur.
gerçi benim aşırı bi hareket kısıtlılığım yok.sol bacak çok dönmüyor bağdaş kuramıyorum sol ayağa çorap giyerken ve tırnaklarımı keserken zorlanıyorum. dr.durumun iyi dedi çok kötüleri var dedi.ama 1-2 saat yürüsem yada ayakta kalsam ağrı yapıyor hafif topallama başlıyor insanın psikolojisi bozuluyor.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları