Kilo sorunu olanlar, zayıflamak için fikirlerimizi paylaşalım?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 07.10-2009 16:13
Doğrudur genel yenecek şeyler aynıdır sadece kişinin bünyesine ve metobalizmasına göre miktarları değişiktir.
Her insan tahıl,et,süt,meyve almalıdır. Biri olmazsa olmaz yani.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 07.10-2009 16:43
peki arkadaşlar aşağıda açmış olduğum konu hakkında bilgi verirmisiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/sagl...ve-tarcin.html
teşekkürler...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 01.11-2009 20:55
bir ayda çok fazla dikkat etmeden 2 kilo verdim. bu ay daha dikkatli olacağım. ayrıca ibrahim saraçoğlunun beyaz lahana maydanoz limon kürünü de uyguladım. zayıflatmadı ama faydası olmuştur mutlaka.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.01-2010 17:02
zayıflama
malum pek fazla hareket edemediğim için kilo sorunu oluşmaya başladı,bunun önüne nasıl geçebilirim?(az ye demeyin,zaten az yiyorum,spor ya derseniz onu da yapıyorum)ama bir türlü engel olamıyorum bu kilo işine
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.01-2010 08:44
kilo yaşla birlikte artmaya başlıyor.gençlik kilomuzda kalamıyoruz hiç birimiz. bu yüzden metabolizmayı hızlandırmak gerekiyor. baharatlarda metabolizmayı hızlandırıyormuş. ama zaten az yiyorsanız kilonuzun çok fazla artacağını sanmıyorum. hamur işi ve tatlı yemeyin
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.01-2010 10:31
arkadaslar su için!su için!su için!yemek yıosunuz hıc su ıcmıosunuz sonra 2 saat sonra acıkıosunuz su ıcersenız saatte 1.5-2 bardak acıkmadıgınızı goreceksınız!bırde bıseyler yemeden once 2 bardak s için sonra bakın neler oluyo en azından kılo almıyosunuz!bırde ekmegı bırakın cok canınız cekerse uno ekmek alın marketten ve ınce bır dılım yıyın kesıo ınsanı beyaz unlu ekmek gıbı cok ekmek canınız ıstemı!su ıcmessenız bu iş olmaz...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.02-2010 23:47
arkadaşlar benim kilo vermem lazım oldukça iyi bir diyet uyguluyorum buna rağmen üç haftadır kilo vermem durdu acaba kilo vermeye yardımcı olduğunu iddia eden ürünlerden kullanıp ta memnun kalanınız varmı varsa ürünün adını ve nasıl kullandığını yazarsa çok sevinirim bir de şu zayıflattığını iddia eden biyolojik bantlar çıktı onlardan kullanan var mı ben yürüyemiyorum o yüzden spor yapamıyorum şimdiden teşekkür.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.02-2010 23:57
ben ekmegi kestim 30 dkka yürüyüş 10 dkka bisiklet yapıyom 5 gün oldu birsey hissetmiyorum sizce sonucu ne zaman almaya baslarım
Konu yelizzz tarafından değiştirilmiştir (28.02-2010 Saat 00:47 ).
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 28.02-2010 00:07
hafta da bir tartılın daha önce yani her gün tartılmayın inşallah verirsiniz diyette sabır kararlılık lazım ben nerdeyse yedi aydır diyetteyim ilk bir hafta kilo kaybı olmayabilir vücut direnç gösterir sizde diyette direnç gösterin başarılar.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 28.02-2010 01:40

Alıntı Yapılan Kişi:
dilek deniz
kilo yaşla birlikte artmaya başlıyor.gençlik kilomuzda kalamıyoruz hiç birimiz. bu yüzden metabolizmayı hızlandırmak gerekiyor. baharatlarda metabolizmayı hızlandırıyormuş. ama zaten az yiyorsanız kilonuzun çok fazla artacağını sanmıyorum. hamur işi ve tatlı yemeyin
öncelikle merhaba bir film ararken bulşdum siteyi ilk gözüme çarpan konulardan oldu bu. zira 22 yaşındayken seksen küsür kiloydum o dönemde gece işçisi olarak tornacılık yapıyordum hiç tatilimde yoktu belki be sebeple belki başka sebeplerden olacak kilomun farkında değildim... lakin nisan ayı başlarında iş pantolonumun bana olmadığını bel kısmının bol gelmeye başladığını fark ettim her kadın zayıfladığını fark edince kilosu ne olursa olsun malum bu durumdan hoşlanır. lakin sürekli kilo veriyordum ve kıyafetlerim artık olmamaya başlamıştı cidden iyice hoşuma da gitmeye başlamıştı haziran ayında kan kızılaya kan vermeye gittim lakin kan alamayacaklarını ancak bana yettiğini söylediler çok şaşırmıştım zira yılda iki kez kan veriyordum. o gün karavanda ki tartıya çıktığımda daha da şarşırdım zira altmış bir kiloydum. korktum zira abime kanser teşhisi konmuştu aynı dönemde iş yerinde biri aıds teşhisi sebebiyle işten ayrılmıştı kesin hastayım diyip doktora gittim tepeden tırnağa muayene oldum gayet sağlıklısın dediler o günden sonra da ne kilo aldım ne de çok fazla verdim şu an elli üç kiloyum. acaba neden bu kadar kiloyu bir kaç ayda vwerdim diye düşündüm ancak hiçbir sonuç alamadım. açıkçası yazıları makalaleri ve kitapları da karıştırmama rağmen kendi tezimle ilgili sağlam bir delil bulamamış olsam da şunu düşünüyorum artık: ergenlik dönemine girdiğinizde zayıfsanız zayıf kalıyorsunuz bir dönem sonra şişmansanız şişman(lütfen bunu yanlış anlamayın herhangi bir bilimsel açıklama değildir bu)
size şunu önerebilirim lütfen kürlerle ümitlenmek yerine sık yemek yiyin normalde üç öğün yiyorsanız ekmeği azaltın ve ara öğün yapın kendinize ceviz çok doyurucu bu konu da. ceviz ve üzümü yanınızdan ayırmayın açlık hissettiğinizde üç ya da dört adet bu yemişleri yiyin inanın midenizde ki açlık hissinin gittiğini fark edeceksiniz ancak bunlardan önemlisi doktorunuzla görüşüp kaç kilo olmanız gerektiğini öğrenin
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.03-2010 15:51
Nasıl zayılayabilirim?
Selam arkadaşlar. Malum biz engellilerin yürüme işi zor. Masa başında çalıştıgım içinde hep kilo alıyorum. Acaba nasıl zayıflayabilirim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.03-2010 16:10
yapabildiğiniz hareketleri hergün düzenli bir şekilde yapmaya çalışısn.bol su sebze ve meyve tüketin. asla kola cips çerez gibi şeyler tüketmeyin. tuzu aza indirin ve ne olursa olsun tatlıyı tok karnına değil aç karnına yiyin.tok karnına yenilen tatlı kilo,aç karnına yenilen tatlı ise enerji yapıyor. herhangi bir rahatsızlığınız yok ise,bunları yaptığınız takdirde kilo vermemeniz mümkün değil.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.03-2010 16:24
vücudun ne kolaya nede cipse ihtiyacık yoktur çünkü içerinde ihtiva eden maddeler açısından bilakis oldukça zararlıdir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.03-2010 16:31
genelde sebze tüketeceksiniz et, balık haftada 1 er kez yeterli olur sanırım ve masadan aç kalkmalısınız.3 ana öğünün haricinde 2 de ara öğünde meyve,yogurt tarzı besinlerle beslenmelisiniz.sabah kahvaltısı hariç yemeğinizde 1 dilim ekmekten fazlasını yemeyeceksiniz sabah kahvaltılarında 2 dilim olabilir.birde akşam yemeğinde az zeytin yağlı az tuzlanmış bol salata yemelisiniz.bu arada en az 2 litre su içmelisiniz.akşam 7 den sonra sadece 1 meyve veya 1 kase yoğurt olmadı 1 bardak ayran içebilirsiniz.basit bir dille anlatmaya çalıştım ayrıntılara girmedim.
aslında bir doktora gidip ondan yardım almanız daha doğru olur..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.03-2010 16:37
Az, Fakat Sık Öğün Sistemiyle,
Meyve Ve Sebze Ağırlıklı Beslenmenin,
Beyaz Ekmek Yerine, Esmer Ekmek Tüketmenin,
Ve Bol, Bol Su İçmenin, Faydalı Olacağını Düşünüyorum ..
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları