Uzun yürüme cihazı ile olan tecrübeleriniz, önerileriniz..?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 02.02-2012 22:36
LaiLa;
Laila, ben de çocuk felciyim. Amacım seni korkutmak değil ama uyarmak istiyorum. Kaslarının zayıflaması konusunda post polio riskini gözardı etme lütfen. Bizim kaslarımız kullanıldıkça güçlenmiyor.. yıpranıyor. Bu konuda birkaç mesaj yukarda yazdığım mesajı lütfen oku. Geçmiş olsun.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.02-2012 19:47
Mavigul;
Bugün fizyoterapist birisi ile görüşüp olabildiğince bilgilenmeye çalıştım.
SSK Hastane'sinde ortopedist doktorlar olduğunu durumumun bele kadar değilde sadece dize kadar aparat kullanarak beni rahatlatabileceğini,hareketlerimi kısıtlamadan dizlerimi bu sayede ayakta çok kaldığım zaman iki ayağada eşit ağırlık verince beliminde ağrımayacağını her açıdan rahat hareket edebileceğimi söyledi.
Bana verdiği bir diğer bilgide sigortalı olan bizim durumumuzdaki insanların 6 ay yada yıl da 1 kez 15 gün devlet hastanelerinin ücretsiz yaptığı fizik tedavi hakkımızın olduğunu,spor olarakta en güzel hareketin haftada 3 gün yüzme olabileceğini bütün kaslarımızı çalıştırabileceğimizi söyledi ben yardım aldığım bayanın tavsiyelerine uyacağım teşekkür ederim ilginize... : )
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.02-2012 00:20
Laila, duruma maalesef olumsuz yaklaşacağım. Ben 15 yıl profesyonel olarak yüzdüm ve yüzdükçe post polio oldum. Spor ile kaslarımı güçlendirmekti amacım, işe de yaradı, fizik tedavinin yapabileceğinden daha fazla gelişti kaslarım. Şimdi anladığım şu ki, ayrıca bilinmediği için, benim kaslarımı idareli kullanmak adına spor ile zorlamamam gerekiyormuş. Şimdi çocuk felci geçiren herkesi post polio konusunda uyarmaya çalışıyorum sadece. Post polio için gittiğim doktor, kaslarımı daha fazla yıpratmasın diye yürüme cihazı bile önermedi. Çünkü artık tek amaç yorulmamak ve kasları idareli kullanmak.
Post polio hakkında bilgisi olmayan fizyoterapistler kaslarımızı güçlendirmemiz gerektiğini söylüyorlar. Post polioyu bilen fizyoterapistler ise bana aktif egzersiz önermedi bile. Siz, kaslarım daha yorgun diyince aklıma gelen tek şey, sizin de kaslarınızı güçlendirmek hatasına düşeceğinizdi.
Ben doktor değilim tabii ama durumumdan dolayı yıllardır araştırıyorum. Fizyoterapistinizin post polio konusundaki bilgisini sorgulamalısınız bence.. Bunu bilmeyen çok doktor ve fizyoterapist var ve standart bilgilerle yaklaşıyorlar bize. Lütfen uyarılarımı korkuyla değil, mantıkla dikkate alın.
Geçmiş olsun.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 00:04
Sevgili Mavigul,hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim : )
Tavsiye alıyorum çevremde olan doktor ve fizyoterapist'lerden,durumumun bende farkındayım zorlamamam gerektiğinide düşünmekteyim kendimce,iyice araştırmadan balıklama atlamayacağım muhakkak sizlerinde fikirlerinizi sormamdaki sebep neler yaşayabileceğimide öğrenmek adına. ; )
Yaşadığım şehirde özel bir hastanede dünyaca isim yapmış işini gerçekten iyi yaptığına inandığım bir profesör var yıllar önce yine onun hastası olmuştum ve tedavisinden memnun kalmıştım yaptığım araştırmada ortopedistlerinde farklı branşlarda olduklarını öğrendim her ortopedist her şeyi bilmiyormuş
bana hemşire çalışanların söyledikleri bu sözler tabii onlar içindeler sektörün diye haklıda buldum söylenenleri..
Bu hafta randevu alacağım muayenemi olduktan sonra ne yapabileceğime karar vereceğim yada aslında neyin beni gerçekten rahat hissettireceğine desem daha doğru olacak gelişmeleri paylaşırım sizlerle ve reklam olmaz denirse hastane ve profesör'ün adınıda burada verebilirim... ; ) ilgilenen arkadaşlar için.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları