Konuyla alakalı yasal işlemleri başlattığımızı duyurarak ilgili kişi ve kurumlara şu bilgileri sunmak istiyoruz.
Sözü geçen çocuğa 05.01.2009 tarihinde güngören ram dan eğitsel değerlendirme sonucu zihinsel engelliler bireysel eğitim destek programı önerilmiştir. Bu raporda çocuğun okuma yazma becerilerinde sınırlılıkların olduğu ,matematik becerilerinin geliştirilmesi, özgüven duygusunun desteklenmesi ve toplumsal yaşam ve uyum becerilerinin geliştirilmesi gerekliliği yıllık amaçlarda belirtilmis çocuk kurumumuzda 1 yıl süreyle eğitim almıştır.
Okula giden öğrenciler için sağlık kurulu raporu şartı getirildikten sonra aile rapor yenilemek için vakıf gureba hastanesine başvurmuş ve ordaki kurul tarafından özel eğitim alması uygundur görüşü çıkmıştır. Babanın özel olarak adı geçen psikiyatra başvurması sonucu aileye çocugun normal olduğu söylenmiştir.
kuruldaki çocuğu değerlendiren psikiyatrla, çocuğu ikinci kez değerlendirdiğini ifade eden haberlerde adı geçen psikiyatrın aynı hastanede görev yaptığını herkese duyurmak isteriz. Bugünkü görüşmemiz sonucu adı geçen psikiyatra çocuğa hangi testin uygulandığı sorusuna bilgisinin olmadığı cevabını vermesi bizleri düşündürmektedir. Ram'ın uygulamış olduğu stanford binet zeka testinde çocuğun takvim yaşının 11.5 , zeka yaşının ise 6.8 olduğu tespit edilmiştir.
Bookmarks