Dudak okuma kursu var mı?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 29.08-2011 14:48
Merhabalar,
aslında cihazların faydasını görmeniz gerekirdi. Acaba yanlış bir cihaz ayarımı yapıldı, veya kullandığınız cihaz size göre değilmi. Çünki kaybınız fazla değil.
i günler.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.01-2012 19:48
Ben özel eğitim öğretmeniyim. İşitme engellilere yönelik dudak okuma eğitimi diye bir çalışma kurs yoktur. Bu çocuklara zaman içinde kazandırılan bir davranıştır. Yani çocuklara işaret dili kullanmalarına imkan vermeden çocukların diğer görsellerden ve işitme kalıntısından faydalanması sağlanır
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.01-2012 20:11
isaret dilini hic bilmesemde ogretmenim ;insanlara uymak gerek
dudak okumak daha iyi
kucuk isitmeyenlerin egitimine bu yonden agirlik verilmesi cok daha iyi sonuc elde edilir diyorm
ama isitme cihazi secimi uygulamasi iyi olmali
ebeveynlerde isitme engelli kucukle duyan cocuklardan daha cok ilgilenmeli
kucukten beri rahmetli babacigimin gayretleriyle okuma sevgisiyle dogru duzgun konusup anliyabiliyorum
birde yuzumuze bakarak konusurlarsa daha iyi oluyor yuzyuze konusmalarda hemen hemen hic kacirmadan anliyoprum
isitme cihazindan gelen sesler dogru dudak okumak icin cok faydali oluyor
isitme cihazi olmazsa uyduruyorsunuz mecburen buda yanlisi cok oluyor
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.01-2012 20:18
Kendi hayatınızla örneklemişsiniz. Güzel öneriler. Herşey okulda öğretilemiyor küçük yaştan beri ailenin bilinçli olması gerekiyor.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.02-2012 00:11
bir dudak okuma uzmanından ingiltere'de onlarca dudak okuma kursları açıldığı bilgisini öğrenmiştim. illa işitme engelliler faydalanmıyor bu teknikten...
türkiye'de yok ne acı...
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları