Özel eğitim alan çocukların okul servis ücretini devlet karşılıyor mu?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.02-2009 00:25
Özel eğitim alan çocukların okul servis ücretini devlet karşılıyor mu?
özel eğitim okuluna giden bir otistik oğlum var.devlet servis parasını karşılıyor mu
bileniniz varsa lütfen yazsın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.02-2009 18:58
evet arkadaşım devlet özel eğitim okuluna giden öğrencilerin servis parasını karşılıyor, bu durum ve başka durumlar için cebinizden tek kuruş para çıkmayacak. Bu sizin doğal hakkınızdır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.05-2009 21:40
devlet servis parası adı altında ödeme yapmaz
ancak kurumlar eğitim için aldıkları ücretten servis için kullanır
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 18.05-2009 23:33
devletin engelli öğrencilerin servis ücretlerinin karşılanması hususunda kesin hüküm vardır. Eğer gittiğiniz okul devlet okulu ise kesinlikle karşılanır ve devlet tarafından ödemesi yapılır. Eğer özel sektörün okuluysa, özel okul servisi kendisi sağlamalıdır, özel okullar servis ücreti almazlar ama Türkiyenin hemen her yerinde özel sektörün engelli okulları servisi kendileri sağlamaktadır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.05-2009 15:36
evet ben de özel eğitimleri kastetmiştim
sanırım açıklamam eksik olmuş
teşekkürler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 25.10-2009 21:47
ben antalyada oturuyorum burda özel rahabilite merkezine giden oğlum var ve bizden servis üçreti istiyolar böyle bi hakları varmı bilmiyorum?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.11-2009 21:20
çocugunuzun raporu varsa ki olmasa özel okula almazlar eğitim vermezlerdi.servis ücreti ödemiyorsunuz.servis okula ait.bütün illerde bu böyle arkadaşım.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 03.11-2009 23:53
Gulseren ;
Özel Rehabilitasyon Merkezinin böyle bir şeyi isteme hakkı yok. Rehabilitasyon Merkezleri öğrencilerinin servislerini yapmak zorundadırlar sizden Servis Ücreti isteme hakları yoktur.
Eğer resmi bi açıklama isterseniz veya gittiğiniz Rehabilitasyon Merkeziyle herhangi bir sorununuz olursa bulunduğunuz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip "Özel Öğretim Bölümü" şefi yada Şube Müdürü ile görüşünüz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.12-2009 01:44
milli egitime bagli olan tum okullar, devletten servislerin yakit parasina varana kadar aliyor.
ozel genel hic farketmez.
hic kimsenin cocugunuzun egitimiyle ilgili para istemeye hakki yok...
aman!
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.01-2010 13:45
meraba benim kızım kayseride özel rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görmekte 3 ay dır bizden servis parasa adı altında 10ytl almaktalar itiraz ettiğimiz zamanda okul kapanacak diye bir bahane uyduruyorlar bu konuda ne yapa biliriz bir cevap yaza bilirseniz sevinirim
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 16.01-2010 16:39
Devlet vereceğini veriyor zaten,çocuklarımız için.servis parası verilmiyor.hakkınızı arayın vermeyin.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 08.02-2010 19:48
cevap
evet devlet hem eğitim hem servis parasını karşılıyor
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.02-2010 18:40
Yanlış bilgi verenler var önce şu konuya bi aydınlık getireyim Devlet Okulu ile Özel Öğretim Okulu yani Rehabilitasyon Merkezleri bir değil.
Devlet taşımalı eğitim alan öğrencilerin (ikamet ettikleri yerde gidebilecekleri bir okul bulunmayan çocuklar) servis ücretini kendisi öder. Öğrenciden hiç bir servis ücreti talep edilmez edilemez, çünkü ihale usulü ile bu taşıma işi şirketlere ihale edilerek ihaleyi kazanan firmaya ödemeyi Devlet yapar.
Fakat iş özelde farklıdır; Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin servis ücretini devlet karşılamıyor bizzat merkez kendi üstleniyor ki Türkiyede hemen hemen bütün merkezlerin servisleri vardır sırf daha çok öğrenci kaydı yapabilmek için.
Gittiğiniz merkezin sizden servis ücreti talep edemez diye belirleyici bir hüküm yoktur fakat merkezler sırf öğrenci kaybetmemek adına böyle bir ücret istemezler, isteyenler ise artık zar zor ayakta durabilen durumu çok kötü olan veya aç gözlü eğitimle alakası olmayan özürlü çocuklar üzerinden para kazanan bilinçsiz kişiliksiz merkez sahipleridir.
Lütfen bilgi verirken biraz daha dikkat edelim ve kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.
NOT : Gittiği Rehabilitasyon Merkeziyle problemi olan arkadaşlar, herhangi bir problem için veya kafasına takılan bir konu için resmi bir cevap isteyen arkadaşlar ikamet ettiğiniz İl / İlçe'yi söylerseniz size birebir kiminle görüşmeniz gerektiğini söyleyebilirim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.02-2010 13:03
özel rht. Mrk zi veya özel eğitim veren hiç bir okul eskışehirde servıs ücreti almıyor veya istemiyor.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.02-2010 16:10
Servis ücreti kesinlikle ödemeyin çünkü devlet zaten karşılıyor ne var ki kurumlar kendi yöntemleriyle bunuda kar amacı haline dönüştürmeye çalışıyor
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları