+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 24 mesajın 1-15 arasındakiler
Özel eğitim alan çocukların okul servis ücretini devlet karşılıyor mu?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Özel eğitim alan çocukların okul servis ücretini devlet karşılıyor mu?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    özel eğitim okuluna giden bir otistik oğlum var.devlet servis parasını karşılıyor mu
    bileniniz varsa lütfen yazsın

evet arkadaşım devlet özel eğitim okuluna giden öğrencilerin servis parasını karşılıyor, bu durum ve başka durumlar için cebinizden tek kuruş para çıkmayacak. Bu sizin doğal hakkınızdır.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

devlet servis parası adı altında ödeme yapmaz

ancak kurumlar eğitim için aldıkları ücretten servis için kullanır

devletin engelli öğrencilerin servis ücretlerinin karşılanması hususunda kesin hüküm vardır. Eğer gittiğiniz okul devlet okulu ise kesinlikle karşılanır ve devlet tarafından ödemesi yapılır. Eğer özel sektörün okuluysa, özel okul servisi kendisi sağlamalıdır, özel okullar servis ücreti almazlar ama Türkiyenin hemen her yerinde özel sektörün engelli okulları servisi kendileri sağlamaktadır.

evet ben de özel eğitimleri kastetmiştim
    sanırım açıklamam eksik olmuş
    teşekkürler

ben antalyada oturuyorum burda özel rahabilite merkezine giden oğlum var ve bizden servis üçreti istiyolar böyle bi hakları varmı bilmiyorum?

çocugunuzun raporu varsa ki olmasa özel okula almazlar eğitim vermezlerdi.servis ücreti ödemiyorsunuz.servis okula ait.bütün illerde bu böyle arkadaşım.

Gulseren ;

Özel Rehabilitasyon Merkezinin böyle bir şeyi isteme hakkı yok. Rehabilitasyon Merkezleri öğrencilerinin servislerini yapmak zorundadırlar sizden Servis Ücreti isteme hakları yoktur.
    Eğer resmi bi açıklama isterseniz veya gittiğiniz Rehabilitasyon Merkeziyle herhangi bir sorununuz olursa bulunduğunuz İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip "Özel Öğretim Bölümü" şefi yada Şube Müdürü ile görüşünüz.

milli egitime bagli olan tum okullar, devletten servislerin yakit parasina varana kadar aliyor.

ozel genel hic farketmez.

hic kimsenin cocugunuzun egitimiyle ilgili para istemeye hakki yok...

aman!

meraba benim kızım kayseride özel rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görmekte 3 ay dır bizden servis parasa adı altında 10ytl almaktalar itiraz ettiğimiz zamanda okul kapanacak diye bir bahane uyduruyorlar bu konuda ne yapa biliriz bir cevap yaza bilirseniz sevinirim

Devlet vereceğini veriyor zaten,çocuklarımız için.servis parası verilmiyor.hakkınızı arayın vermeyin.

Standart cevap

evet devlet hem eğitim hem servis parasını karşılıyor

Yanlış bilgi verenler var önce şu konuya bi aydınlık getireyim Devlet Okulu ile Özel Öğretim Okulu yani Rehabilitasyon Merkezleri bir değil.

Devlet taşımalı eğitim alan öğrencilerin (ikamet ettikleri yerde gidebilecekleri bir okul bulunmayan çocuklar) servis ücretini kendisi öder. Öğrenciden hiç bir servis ücreti talep edilmez edilemez, çünkü ihale usulü ile bu taşıma işi şirketlere ihale edilerek ihaleyi kazanan firmaya ödemeyi Devlet yapar.

Fakat iş özelde farklıdır; Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin servis ücretini devlet karşılamıyor bizzat merkez kendi üstleniyor ki Türkiyede hemen hemen bütün merkezlerin servisleri vardır sırf daha çok öğrenci kaydı yapabilmek için.

Gittiğiniz merkezin sizden servis ücreti talep edemez diye belirleyici bir hüküm yoktur fakat merkezler sırf öğrenci kaybetmemek adına böyle bir ücret istemezler, isteyenler ise artık zar zor ayakta durabilen durumu çok kötü olan veya aç gözlü eğitimle alakası olmayan özürlü çocuklar üzerinden para kazanan bilinçsiz kişiliksiz merkez sahipleridir.

Lütfen bilgi verirken biraz daha dikkat edelim ve kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.

NOT : Gittiği Rehabilitasyon Merkeziyle problemi olan arkadaşlar, herhangi bir problem için veya kafasına takılan bir konu için resmi bir cevap isteyen arkadaşlar ikamet ettiğiniz İl / İlçe'yi söylerseniz size birebir kiminle görüşmeniz gerektiğini söyleyebilirim.

özel rht. Mrk zi veya özel eğitim veren hiç bir okul eskışehirde servıs ücreti almıyor veya istemiyor.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Servis ücreti kesinlikle ödemeyin çünkü devlet zaten karşılıyor ne var ki kurumlar kendi yöntemleriyle bunuda kar amacı haline dönüştürmeye çalışıyor

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı