+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 4 / 5 İlkİlk 1 2 3 4 5 SonSon
Toplam 74 mesajın 46-60 arasındakiler
İşitme Engelliler de araç alımında vergi avantajından yararlanabilmeli...

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

İlgili kanun Plan ve Bütçe komisyonuna gönderilerek komisyon tarafından incelenmeye alınmıştır.İnşallah güzel sonuçlanır ve İşitme engelli bireyler olarak ÖTV muafiyetinden faydalanabiliriz.
    TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Hayırlısıyla mutlu sona ulaşırız inşallah. Takipteyiz.

İlker bu haber bomba...

Bir terslik olmaz da komisyondan geçerse çok çok çok iyi olacak...

Anti Oksidan;

bence de. bugün mü çıkar sonuç acaba?

Abilerim,
    Ben inanıyorum ki 2012 engelliler yılı olacak her alanda başarıya ulaşacağız şu aşamada plan bütçe komisyonu üyelerine yoğun bir baskı oluşturularak mail atmak olacaktır.Şefim'den gündeme almasını talep ediyorum sende desteklersen abi...

İlker bence Plan Bütçe Komisyonu alt komisyona paslar bunu...
    Alt komisyon da "Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu"...

Bir metin oluşturup göndermeyi düşünüyorsak her iki komisyon üyelerine de göndermeliyiz...

30 Ocak'ta Meclis Başkanlığına, Çarşamba günü de komisyonlara gelmiş...
    Komisyonlar çok yoğun değilse bugün yarın görüşülebilir...

Tabiki şefimizden böyle bir şey için ayrıca bir destek bekliyoruz...

ben de gördermiştim mail.. inşallah olumlu sonuç alırız..

Taslak metni ''işitme cihazı kullanan işitme engelliler.....'' şeklinde başlıyor.
    Bence buradaki işitme cihazı kelimeleri fazlalık ve aynen yasalaşırsa birçok soruna yol açacak birer kelime.
    İşitme engelliler içinde tam sağır dilsizler de var,ses olsa da anlamayan o yüzden cihaz da kullanmayan işitme engelliler de var.
    İşitme engelliler için oran sınırı olmalı ve bu yeterlidir bence.
    Örneğin %40 ve üzeri işitme engelliler şeklinde olabilir.
    Böylece orana vursan %10 etmeyecek hafif kayıplılar tarafından istismarı önlenebilir,aynı zamanda cihaz kullanmayan %40 ve üzeri işitme engellilerin önü de tıkanmamış olur.

Ufukalp; bu gibi istismarlar ve uygulamada yaşanacak zorluklar benim de aklıma gelmişti ve İlker'e yazmıştım... Bir sistematiğe mutlaka bağlanması gerekiyor... Burada bizim asıl sorunumuz motorun sesin duymadığımızdan vites değişikliğinde sorun yaşamamız.. % 40 demişsin ama % 39 iş gücü kaybı olan bir işitme engelli de cihazsız motorun sesini duyamayabilir, ama cihazla duyar... Sorun cihaz takıp takmadığında... Bu konuda nasıl ayarlama yapılır bilmiyorum...

KOMİSYONDA OLAN BEKLEYEN DOSYALARI GÖRÜNCE İNSAN KARAMSARLIĞA KAPILMIYOR DEĞİL.

BKNIZ.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

İNŞ. BİR AN ÖNCE YASALAŞIR VE BU HAKSIZLIK SON BULUR.

Arkadaşlar, bunları yazmak istemem ama, inanın bu önerinin bırakın kabul görmesini, gündeme yüz bininci sıradan alınma şansı bile yok. Bırakın CHP'Nin MHP'nin önerge vermesini, AKP'Li bir milletvekili bile vermiş olsa ne gündeme gelmesi ne de kabul edilmesi mümkün. Milyonda bir şansı bile yok. O derece emin konuşuyorum. Üzgünüm.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

OturanBoğa;

neden kabul edilmesi mümkün değil? sebeplerini öğrenebilir miyim?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Yıllardır bu konularda sayısız girişimde bulunan biri olarak biliyorum ki Maliye bürokratları bu konuda çok çok ketum. %89 raporu bulunan -sürücü belgesi alamayan- bedensel engellilere bile araç alımında vergi avantajı sağlamayan maliye'yi hiç kimse "işitme engelliler" için vergi avantajına ikna edemez. "Toplu ulaşım araçlarını kullanmaya mani engeliniz yok" deyip, kestirip atarlar...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı