+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 10 mesajın 1-10 arasındakiler
ÖTV istisnasından faydalanmak için nasıl rapor almalı?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Question ÖTV istisnasından faydalanmak için nasıl rapor almalı?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Merhaba, kısmetse 02 Temmuz 2011 Ehliyet sınavına gireceğim. B sınıfı ehliyet için müracaat ettim çünkü H sınıfı vereceklerini tahmin etmemiştim. Bacaklarımda kasılmalar oluyor. Az miktarda hareket bozukluğu var. Bu raporu verdiler, bu raporla ÖTV istisnasından faydalanmam mümkün mü?

Tam olarak rahatsızlığın ve neden kaynaklandığını yazarmısın arkadaşım...

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Merhaba Fatih Bey,
    Raporunuzu inceledim. Raporunuzda otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor. Otomatik vitesin ÖTV indiriminden
    yararlanabilmesi için soğ ayağınızın egelli olması gerek yönetmelik gereği. Sizin raporunuzda bu belirtilmemiş. Bu raporla yararlanamazsınız. zira ben 15 Temmuz 2010 dan bu yana uğraşıyorum. Bende uygulamadan yararlanamadım, hala mücadele veriyorum. Benim rraporumda çift taraflı kalça protezi yapılmış. Sağ ayak manuel basar, sol ayakta güç kaybı var basamaz yazmasına rağmen Malibe Bakanlığı gelir idaresi sol ayağımdan engelli olduğumun bu rapordan anlaşılmağını bildirdi. Ben dava açmaya hazırlanıyorum.
    Bu durumda olupta dava açan arkadaşlardan yardım beklyorum.

Bio;

Generalize Distoni - Oromondibular distoni; Orta ağır sol extremitede fonksiyon bozukluğu.

Aile hekimi bir doktor tek başına nasıl otomatik vitesli araç kullanabilir raporu verebiliyor. Böyle bir yetkisi var mı ki?

Kederli;

Emniyet Müdürlüğüne sordum B sınıfı için Özel Hastane Raporu geçerli fakat H sınıfı için Devlet Resmi Kurumdan alınma şartı olduğu söylendi.
    Bu raporu Aile Hekimi engelli raporuma istinaden yazdı fakat daha sonra onaylandı. T.C. Mühürü....

Sol alt ekstremiteden dolayı otomatik vitesli araç kullanmak için h sınıfı sürücü belgesi ve yine o aracı vergiden istisna tutmak için raporda iki şeyin olması şart:
    1- Sol alt ekstremieden sakatlık olduğu tanı olarak belirtilmeli
    2- Raporda "otomatik vitesli araç kullanır h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi bulunmalı.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Teşekkür Ederim.
    Peki ÖTV den muaf olmak için raporu Galericilere mi vermek gerekli yoksa Maliyeye mi?

Galerici...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Arkadaşım öncelikle Sadece aile hekimi bu raporu veremez heyetten Özel Tertibatlı Araç kullana bilir raporu alman lazım. Bunu maliye kesinlikle istiyor bende araç alacağım o raporu yeni aldım Maliyeye %51 raporu yolladım kabul etmediler Heyetten Özel Tertibatlı araç kullana bilir raporu şart

Başlığın Etiketleri

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı