ÖTV'den yararlanarak alacağım arabayı başkası kullanabilir mi?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.06-2009 15:09
ÖTV'den yararlanarak alacağım arabayı başkası kullanabilir mi?
Merhaba arkadaşlar
ben %65 engel derecesi ve otomatik araç alabilir yazıyor,yani ötv den yararlanabiliyorum, kendi üstüme alacağım arabayı başkası kullanabilirmi?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.06-2009 15:12
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.06-2009 15:16
peki ben ağır engelli olsam amcam kullanabilirmi ?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.06-2009 15:46
%90 ve altındaki engellilerde araç başkası tarafından kullanılamaz.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.06-2009 10:11
Nasıl oluyor bu iş anlamadım ?
Benim amcam alacağım arabayı kullanabilir mi kullanamaz mı
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 10.06-2009 19:52
1- Kendinizin kullanacağı bir aracı ÖTV muafiyeti ile alacaksanız "özel tertibatlı" olması şartı var. Tertibat yoksa muafiyet yok...
2- Özel tertibatı olan bir aracı trafik yönetmeliğine göre sahibinden başkası kullanamaz ayrıca vergi muafiyeti ile alınan aracıda başkasına kullandırmayacağınıza dair gümrük müdürlüğüne (gümrük vergisi muafiyetinde) yahut vergi dairesine (Ötv muafiyetinde) taahhüt verirsiniz... Bu sebeplerle Tertibatlı aracın ruhsatında da "sahibinden başkası kullanamaz" ibaresi bulunur...
Umarım anlaşılmıştır...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 11.06-2009 19:44
SiyahPelerinliAdam araba bilginize hayranım sitede pek çok arkadaşı bilgilendirdiğiniz için de size sonsuz minet ve şükranlarımı sunarım.............................
İYİKİ VARSINIZ
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 11.06-2009 19:50
arkadaslar yüzde 90 nın ustundeki raporla alınan aracı zaten kendisi kullanamaz ve 3 derece yakınları kullanır ve aracında ozurlu kişinin inip binmesi icin aparatın olması sartı ile otv muhafiyeti ile alabilir diye biliyorum yanlış san beni duzeltsin arkadaslar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.06-2009 02:41
%90 ve üzeri özrü bulunanların adına ötv muafiyetinden yararlanılıp araç alınabilir. Araçta herhangi bir tertibat olma zorunluluğu yoktur. Aracı engellinin 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir. Yada bir şöfor vekil tayin edip yalnızca o şöför kullanabilir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.06-2009 23:25
aracı ben kullanmak ıstemıoyorum pekı rapor ıcın basvuruda dılekceyı nasıl yazmalıyım hastaneye onu bılemıyorum ben daha once evde bakım ıcın rapor aldım var oranı %92 fakat arac ıcın nasıl basvurucam
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.06-2009 23:39
.....................................Hastanesi Baştabipliğine
.......Hastalığımdan dolayı engellilere tanınan bir hak olan ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanmak için engelli aracı almak için tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesi hususunu;
Bilgilerinize arz ederim.
ADI SOYADI
A D R E S :
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.06-2009 23:26
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.06-2009 09:59
Eğer elinizde 2 yıl içinde alınmış %90'ın üzerinde ve süreklidir yazan raporunuz var ise. Doğrudan aracı alacağınız firmaya raporla başvurunuz. Başka bir belgeye ihtiyacınız yok. Aracı 3. dereceye kadar akrabalarının dışında özel bir şoför kullanacaksa aracı sadece o şoför kullanabilir. Onun içinde noterden vekaletname vermeniz gerekir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 15.06-2009 12:22
arkadaşlar bu konuda yasal düzenleme hazırlanıyor %90 altı engeli olanlarında 1 derece yakınları araçları kullanabilecek. Özürlüler idaresi başkanıyla bir tv kanalında bizzat canlı yayına katılarak görüştüm bu konuyu az zaman kaldı bekleyin.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.03-2010 16:37
UZAKLAR;
kardeşim bu bahsettiğin gerçekleşti mi? mesajı yazdığından beri yaklaşık 9 ay geçmiş
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları