Okulda çocuğuma ayrımcılık yapılıyor! Ne yapmamı önerirsiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.10-2011 15:50
sonununa kadar haklısınız artık böyle bir kanun var böyle çocukların sosyalleşmesi adına bu tür eğitimler veriliyor bir kere o öğretmenin sizin çocuğunuzu kabul etmeme gibi bir hakkı yok kabul etmek zorunda eyer öğretmen ayrımcılık yapıyor ve gereken özeni çocuğunuza göstermiyosa gerekli mercilere şikayet edin çünkü m.e.ğ bu konuda eskiye nazaran daha hassas davranıyo gerekeni yapıcana eminim sizin çocuğunuzunda diğer sağlıklı çocukların yanında sosyalleşmeye hakkı var hakkınızı arayın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.12-2011 01:15
Bir eğitimci olarak böyle öğretmenlerin varlığından utanıyorum o öğretmenden ve o sınıfta bulunan öğrencilerden hayır beklemeyin.Çoçuğunuza bir etiket yapıştırılmış ,diğer çocuklarda velilerde çoktan öğretmenin etkisinde kalmıştır.Arkadaşım artık okul öncesi ve ilköğretim aynı zamanda özel eğitim veren kurumlar var.Küçük bir araştırmadan sonra çocuğunuz için en iyi kurumu bulacağınıza inanıyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 31.12-2011 12:32
Okulumuzda özel alt sınıflar var. Toplam 15 özel öğrenciye, 4 öğretmenimiz özel ilgi gösteriyor... Birkaç öğrenci normal sınıflara bile geçti... Bu öğrencilerin sınıflarının ayrı olması onların sosyalleşemeyecekleri anlamına gelmiyor. Çünkü tenefüs saatlerinde hep beraber oynuyorlar. Kantinde sıra beklemek, ders saati başladığında sınıflara girmek, diğer öğrencilerle oyun oynamak onlara iyi geliyor gözlemlediğim kadarıyla. öğretmenlerimiz çok deneyimli ve bilgili. Çocuğun ruhuna inebiliyorlar. Konuyu açan arkadaşımızın şansızlığı öğretmendenmiş gibi görünse de okulun donanımsızlığı ve olması gereken öğretmenlerin orda olmayışı... Her öğretmen denilen, öğretmen olamadığı gibi, yine her öğretmen özel eğitim öğretmeni de olamaz...
Ve yapmanız gerekenler. Okul müdürünün oraya ehil bir öğretmen getirtmesi konusunda ısrarcı olun. İlçe Milli Eğitime dilekçe yazın. Savsaklıyorlar mı? İL Milli Eğitime yazın... Hala mı sonuç alamadınız? Bakanlığa yazın... Hala mı sonuç yok? Onları haber yapmakla tehdit edin.
Dinsizlerin hakkından imansızlar gelsin...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 06.01-2012 12:09
MeTePe ; ve saww arkadaşlar ;
öyle demek istemedim yanlış anlamışsınız ama yine de haklısınız. ayrıca normal insanlara rahatsızlık vermeyin demek istemedim.ben de sakat biriyim.siz beni tamamen yanlış anlamışsınız. neyse önemli değil
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.01-2012 19:40
Özel eğitimin temellinde ayrıştırma değil; "kaynaştırma" vardır. Bu çocuklar için ilk akla gelen şey; ayrı okul veya özel eğitim sınıflarıdır. Tabii bu okullara da ihtaiyaç vardır. Ancak kaynaştırma eğitimine de (akranlarıyla beraber) devam edebilecek bir çok çocuk var. Şu an özel eğitime ihtiyacı olan çocuk aileleri için zor ve sıkıntılı bir süreçteyiz. Toplumumuz yeni yeni özel eğitimle ilgili bilgi sahibi oluyorlar. Tabi olan yine normal bireylere değil; özel gereksinimli çocuk ve ailelerine oluyor. Özel eğitim ayrıca bir ekip işidir. Ne sınıf öğretmeninin çözeceği bir durum ne de ailenin. Öğretmen, aile ve okul yönetiminin ortaklaşa hareket etmesi gereken bir süreçtir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 19.01-2012 21:36
konunun başlarındaki bikaç tane kendini bilmezin yorumları gerçekten can sıkıcı yok senin çocuğun yanlış okulda yok evde eğitim al yok okulun ne hatası vs vs bu nasıl bişedir abi ya yoorumların çoğu ayrımcılık kokuyo engelli insan kendisine ayrımcılık yapıyosa bu devletin bize yaptığı butoplumun bize yaptığı ayrımcılık normal ozaman
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları