Spastiğim. Anadolu Lisesi'nden bölüm önerir misiniz?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.09-2010 12:39
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 17:22
15 tatilde de benzeri bir konu açmıştm. belki 2.ye açınca önemsemednz, sadece çalışableğim meslkler önermenizi istiyorum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 17:28
O başlığı hatırlıyorum , ama spastik rahatsızlık konusunda tam olarak empati kuramadığımdan , tahmini şeyler yazmak istemiyorum . Spastik olan arkadaşlar en iyi şekilde yardımcı olur kanısındayım . Dediğin gibi üniversite kazanmak, okumak ayrı , o mesleği iş hayatında sürdürebilmek çok ayrı bir durum bizler için.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 17:41
Öncelikle seni bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum.Senin gibi zeki bir öğrencinin yine sana en uygun bölümü ne öğretmenlerin ne burdaki kişilerin önerilerinden daha sağlıklı bir şekilde yine senin bulacağını düşünüyorum...gelişmeleri bizimle paylaşırsan çok sevinirim...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 18:04
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 18:16
Tasarım dediğim gibi hayal oldu. kpss"den korkmuyor aksine memur olamayı düşünüyorum. avantajlrı var.
dediğnz uluslararası ilişkileri bende düşünüyorum aslında. şimdi en önemli sorum şu seçtiğim yabancı dil bölümünden vazgeçmeli miyim.
ilginize çok teşşekkürler. bu yazdıklrnz bile beni mutlu etti.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 18:26
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 18:37
Şimdi araştrdım da o kdar da aranan bir meslek değilmiş ulslraası ilşkiler, braz ürktüm.
bn alında yönetim bilişim sistemlerini merak ediyordum. iş olanakları, iş ortamı, geliri fln bigisi olan varsa paylşablr mi.
Lavinia bu yaz çok araştrdım. mütercimliğe kimse iş olak bakmıyor, geliri düşük vs. çoğu hobi olarak yapıyormuş
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 05.09-2010 20:34
Ben çalıştığım sektörle ilgili bilgi verebilirim. Sektör de denmez ama dedim bir kere.
Bence tam da sana göre olur.
Eğer yabancı kültürlere, ekonomiye ve yazarlığa ilgin varsa bence Sema'nın söylediği Uluslararası İlişkiler oldukça iyi bir bölüm olur. Siyaset bilimi, hukuk veya iktisat bölümlerini de düşünebilirsin bence. Yabancı dil bile okusan illa tercuman olmak zorunda değilsin ki öyle bile olsan kitap çevirmenliği yapabilirsin. Okuduğun bölümü ingilizce okumaya önem gösterirsen muhteşem olur.
Söylediğim bölümlerden hangisinden çıkarsan çık bir STK'da çalışabilirsin. Bu sayede hem bol bol okuma imkanı bulursun hem de araştırma, proje yazma imkanı. Yazmayı sevdiğine göre okumayı da sevdiğini düşünüyorum. Hem STK'lar çeşit çeşit olduğundan istediğin çalışma alanını da seçebilirsin. İnsan hakları, kadın hareketi, engelliler, çocuklar, gençler, çevre... Bunların da bir kısmı içlerinde ayrılıyor. Ayrıca holdinglerin de vakıfları olduğu için onlarda da çalışma imkanı bulabilirsin. Parası da iyidir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 06.09-2010 11:45
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları