+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 1 2
Toplam 27 mesajın 16-27 arasındakiler
İlköğretime yeni başlayan kas hastası ve 7 yaşında oğlumun okuldaki ilk günü..?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Emel hanım gercekten çok üzüldüm insanlar kendi cocuklarının baslarına gelmeden bilemiyor acıkcası. O öğretmende boşa hoca olmuş bana göre her cocuga eşit davranmalı Müdüre şikayet ettiniz mi hocayı acaba merak ettim?

Başında böyle davranan hoca sonunda da böyle devam eder. Snuçta öğretmen bilmiyormu nasıl davranacagını

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Kas hastalığı fiziksel bir hastalıktır,özel eğitim gerektirecek bir rahatsızlık değildir,oğlunuzu ''özel eğitimlik''diyerek ayırmakla ve bunu da size vurgulamakla öğretmeni yanlış yapmış,kaldı ki gerçekten özel eğitim gereksindirecek bir çocuk bile olsa velinin yüzüne böyle denilmesi bile hoş değil diye düşünüyorum,özel eğitim gören çocukların da ayrıca büyük bir kısmı kaynaştırma eğitimi adı altında normal örgün eğitim görebilmektedir,öncelikle bu ayrımı çocuğunuzun öğretmenine özellikle belirtmeli ve çocuğunuzun hastalığı hakkında ve neler yapıp yapamayacağı hakkında onu tam olarak bilgilendirmeli ve özel olarak mutlaka konuşmalısınız,ilk etapta böyle yadırganmalarla engelli olduğumuz için hepimiz karşılaşabilmekteyiz ancak size bu konuda çocuğunuzla bırakın sınıfındaki arkadaşları öğretmenini bile kaynaştırmak alıştırmak ve daha anlayışlı olabilmelerini sağlamak için büyük bir görev düşüyor,inşallah zamanla anlayacaklar ve size yardımcı olacaklardır,Allah büyük sabır ve şifa versin,yar ve yardımcınız olsun,bayramınız mübarek olsun....

Standart slm

Melek ablama kesinlikle katılıyorum kas hastalığı özel eğitim gerektirmez . . .

insanların engelli insanlara bakış açısı malesef hala değişmedi bir öğretmenin çocugunuza karşı önyargılı davranması hem çoçugunuzu hemde sizi üzmeye hakkı yok ama insanlar ne kadar eğitimli yada eğitimsizde olsa engelliler konusundaki düşünce ve davranışları değiştirmek birazda bizim ve ailelerin elinde ögretmenini değiştirin ve müdürle tekrar konuşun çocugunuzu oldugu gibi kabul edebilecek ve ona egitim verebilecek öğretmen mutlaka vardır çok zorlanırsanız okulu değiştirin okumak her insanın hakkıdır çoçugunuza her zaman destek olun ve okumasını sağlayın

Şu an için öğretmeni değiştirmenin çok erken olduğunu düşünüyorum.Zaman içinde belkide o çocuğa çocukta ona alışıcak ve ilk baştaki olumsuz tavırlar olmayacak diye umuyorum.

Keşke sizin çocuğun öğretmeni Kalem hanım olsaydı ben çocuğumu güvenerek(kısa zamanda bana o güveni ve iyiliği yansıttı biraz tanıdım) okula gönül rahatlıyla gönderirdim.Ama her insan farklı bence ilk aylar öğretmeniyle devamlı iletişim içinde gölgesi gibi olun çocuğun yavaş yavaş beklentilerinizi anlayacaktır öğretmende sizde öğretmeni ama kızmadan sinirlenmeden fevri hareket etmeden sabırla ve iyiniyetle işin üzerine gitmelisiniz size büyük iş düşüyor.Allah yardımcınız olsun ama başarırsanız çok keyifli bişey çıkar ve artık düzen tutar gözünüz arkada kalmaz ilk zamanların zorluğudur sadece bence bu sonra bitecek inanın geçecek ve bitecek güçlü olun.

Size aynen katılıyorum. BEn sadece biraz dertleşmek isredim.okullar aılınca güzel şeyler olacak umarım.Onlarıda sizinle paylaşacağım.Hepinize teşekkürler.

emel hanım xavier kardeş en doğrusunu söylemiş bekleyip görmek en güzeli tek yapmanız gereken çocuğunuza vermiş olduğunuz değer ve önemi okula ve öğretmenine hissettirin tabi bunu yaparken mümkün olduğunca sağduyulu davranmanız öğretmeninde bir insan olduğunu unutmamanız gerekecek işimiz çok zor ama evlatlarımız için fedakarlığın en üst seviyesini göstereceğiz ve unutmayacağız ki dünya imtihan dünyası bu da bizim imtihanımız saygılarımla . . .

emel06;

Kardeş Okulun iki haftası bitti son durum ne öğretmende okulda her hangi bir değişiklik var mı ? inşallah iyi yönde gelişmeler vardır ufaklık alıştı mı okuluna bu arada ben her yıl olduğu gibi okulumuzla çatışma içerisindeyim Bilişim dersliği beş basamakla çıkılan bir sınıfta olduğu için gidip görüştüm Müdürle teklifte bulundum rampa yapılması için hemde kendim yaptırayım okula maddi bir külfeti olmasın dedim yok okulun fiziki görüntüsü bozulur bir şekilde kucakla çıkartılır hem öğretmeni onun göreceği dersi öğretmenler odasının yanındaki odada verebilir dediler bende çocuğumu niye soyutluyorsunuz dedim geçen sene Cumhuriyet baş savcısının engelli çocuğu o şekilde gördü bu dersi ve hiçbir ruhsal çöküntüye uğramadı dediler bende size öyle gelmiş siz onun iç dünyasınıda neler yaşadığını bu kafayla bilemezsiniz dedim zaten müdür bey kucaklarız demişti ya onada siz kendinizi o çocuğun yerine koyun arkadaşlarınız arasında biri siz kucağına alsa hoşunuza gidermiydi dedim zaten aramız açıktı yönetimle artık tamamen açık saygılar . . .

Biz okula devam edemiyoruz çünkü oğlum rahatsızlandı üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor.Biliyorsunuzki kas hastalarında akciğer enfeksiyonu büyük risk taşır.Okulda kalabalık ve her türlü enfeksiyona açık bu yüzden okula göndermeme kararı aldık.Müracatlarımızı yaptık ve evde eğitim almasını istedik.Şu an rapor almak için uğraşıyoruz rapor çıkınca rehberlik merkezi eve öğretmen temin edicek.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    ilk önce çok çok geçmiş olsun evet solunum yolu enfeksiyonu kas hastaları için büyük risk Allah yardımcınız olsun 2006 yılında bizde aynı sorunu yaşamıştık Eren'in akciğerinin sağ tarafı neredeyse tamamen sönmüştü Bronkoskopi olacak kadar ilerlemişti hatta bilmiyorum biliyormusunuz bronkoskopi çok tehlikeli bir müdahale ve doktorlar bu müdahaleyi yaparken aileden risk için imza alıyorlar yani kendilerini garantiye alıyorlar ama riskin büyüklüğünü kesinlikle aileye anlatmıyorlar sadece her müdahalede bir risk vardır deyip bu işin rutin bir olduğu kanısına vardırıyorlar bize de öyle yaptılar 28 gün hastahanede yattıktan sonra müdahale günü geldi her şey hazırlandı tam o sırada yeni bir doktor bize durumu ayrıntılı bir şekilde anlattı bizde müdahaleden vazgeçtik zaten 28 günlük düzenli bir ilaç tedavisinden sonra bir kısmı açılmıştı akciğerlerin diğer kalan kısmını da biz biraz koca karı ilacı olacak ama liman ve balla açtık doktorumuz bile bir sonraki kontrolde şaşırdı hayret bir durum bu kadar kısa bir sürede tamamen temizlenmiş dedi ısrarla size de tavsiye ediyorum her sabah ılk bir bardak suya limon ve bal katın içirin akciğerdeki pislikleri atmasında yardımcı olacaktır ama göğüs egsersizlerini de düzenli bir şekilde yapmanızda çok önemli doktorunuz o hareketleri size göstermiş olması lazım şimdiden geçmiş olsun selamlar

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı