Üniversiteyi kazanan engelli birinin hakları nelerdir?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.08-2009 19:31
Üniversiteyi kazanan engelli birinin hakları nelerdir?
Arkadaşlar bu sene üniversiteyi kazandım.üniversite de okuyan engelli birinin ne tür haklara sahip olabileceğini öğrenmek istiyorum. bu konuda bilgisi olanların bilgilerini benimle paylaşmasını istiyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.08-2009 21:32
bende merak ediyorum aslında,acaba harçlarda indirim yaparlarmı, sonra engellilere verilen burs olanakları,mesela 2 yerde burs alabiliyormuyuz,sonuçta biz engelliyiz,harcamalarımız biraz fazla
şöyle bilgili biri çıksa şu sorularımızı cevaplasa çok iyi olur
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.08-2009 21:59
ben unıversıte okuyordum fırat unıversıtesı kaza yaptım bıraktım..dondurdum sanırım yok gıbı..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.08-2009 22:31
engelinizi belirtirseniz başbakanlık bursu çıkma olasılığı artar.harç kredisinde %50 indirim yapıldığını biyorum.ama bunu başvurunuzu yaparken belirtmelisiniz.yurt başvurusunu yaparkende bu durumu belirtirseniz yurta yerleşme sansınız artar.burs konusunda tesyev in yardıncı olduğunu biliyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 11:00
teşekkürler serkan verdiğin bilgiler için ben yaşadığım ildeki üniversiteyi kazandım yurt isteğim yok. bir şey daha öğrenmek istiyorum burs harç vb.. şeyler için tekrar özürlü raporu çıkarmama gerek var mı yoksa geçmiş yıllarda aldığım rapor geçerli midir.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 11:28
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 11:56
teşekkürler zeycanimbenim..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 11:58
deü yerel yönetimleri kazandım tekecig
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 12:00
bende ünüversite öğrencisiyim 4 sınıfım malesef şimdiye kadar hiç bir haktan yarlanamdın zaten fazla bir hak yok tercih yaprken özürnü belirt yurt sorunun omaz o kadar belki birde başbakanlık çıkar
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 12:04
teşekkürler askileipos...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 12:27
Yerel yönetimleri araştırdın mı? Nasıl iş bulma oranları iyi mi?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 12:38
ewt tekecig araştırdım bölümüm ve okulum çok güzel tüm kamu kuruluşlarında çalışma imkanı var..
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 12:39
Kamudan şaşma arkadaşım ne varsa kamuda var. şimdikten hayırlı olsun.Tebrikler
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 12:40
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.08-2009 14:30
kazanmış olduğun ünivesitenin öğrenci işlerine ya da rehberlik merkezine git.Engel durumunu belirt ve özel burslar konusunda sana yardımcı olmalarını iste.TEV bursunu kesinlikle al mesela vakıf bursu olarak.Ama dediğim gibi senin için aslolan özel burslar.Zira devlet ya da vakıf burslarında başka yerden burs almama koşulu var.Ancak özel burslarda bu yok.bikaç farklı yerden burs alabilirsin rahatlıkla.
Tüm bu burslara başvurup herşey kesinleştikten sonra yine okul aracılığıyla ya da okuldaki engelli öğrenciler aracılıgıyla engelli öğrencilerden çıkarları için faydalanmak isteyen ( ki aslında bu bi alışveriş ) şirketleri ögren.Kurumlarında fiili olarak engelli çalıştırmak istemedikleri için seni çalıştırıyormuş gibi gösterip sigortanı yatırıp sana belli bi maaş öderler(asgari ücret + maaş).Bunu sanki burs veriyorlarmış gibi gururla yaparlar ama buna takılma.Ama dedigim gibi bu dedigimi kesinlikle tüm burs işlemlerini hallettikten sonra yapmalısın.Burası çok önemli.Eğer bu şekilde şirket bulamazsan BSH elektronik'e bir mail at.benim ögrencilik zamanımda bana onlar vermişti.hala öğrencilere bunu verdiklerinden eminim.( kimse etiktir degildir bahsetmesin bana. )
Bunun dışında şimdiden okuyacağın bölümün bulunduğu binaya git.Gez,gör.Senin için uygun mu kontrol et.Eğer eksik bişey varsa bunu yönetime bildir.Zira okul açıldıktan sonra mimari değişim yapmaları şimdi okul boşken olduğuna kıyasla çok daha zor olacaktır.
Okul açıldıktan sonra her bi hocanla ayrı ayrı tanış.Doğru olsun ya da olmasın engel durumun yüzünden derslere düzenli gelemediğini belirt.Bunu birşey talep eder gibi söyleme ama mutlaka söyle.Eğer hergün derslere gideceksen de "zorluklara rağmen hergün derslere katıldıgını" göster.Bu hocaların sana karşı biraz daha insiyatifini kullanmasını sağlayacaktır.
Aklıma geldikce yazarım buraya bişeyler daha.
hayırlı olsun
He bu arada engelli olarak ne hakkın mı var? -hiç
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları