+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1 2 3 4
Toplam 60 mesajın 46-60 arasındakiler
Koklear Implant ameliyatı olanlar, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    kafa çekmekte sorun çözülmüyor sabah kalktımı kulakların yine aynı olacak onun yerine hayat mücadelesine devam be bu durumu kendimde pek sorun etmiyorum 7 senedir işitme kayıplıyım gördüğüm rüyalarda bile normal işitmeye sahibim.o kadar rahatım yani çevremde hiç işitme kayıplı insan yok gerçi tanışmak isterim bursa çevresinde varsa

yalnız müge benim konuşmaktan yana hiç bi problemim yok 20 yaşinda başladı 23 yaşimdan sonra telefonu duymamaya basladım şimdi 29 yaşindayım azda olsa duyduğum için konuşmamdabi sorun yok
    odyoloğumuda biliyorsundur muhtemelen aynı hastane ufuk derinsu kitap okumak ayrıdır senin ailenle sürekli aliştırma yapman lazım dedi sürekli konuşma alıştırma ki ben dudak okumayı hiç bi sorunum yokken çocukluğumda öğrendim bu benim için zorluk oluyo...
    konuşurken insanların yüzüne bakmamaya çalişiyorum ama arada hala yapıyorum
    benim sorunum şu sesi duyuyorum ama ne olduğunu anlamıyorum doktor acele etme dedi ama bide gel bana anlat bunu sonradan kaybetmek çok daha zor...
    ve müge sana ve yardımcı olan diğer arkadaşlara teşekkür ederim
    ayrıca shukefeyede teşekkür ederim beni çok korkuttu ama olsun

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

seda kardes; coktan tedavi oldum ben. az bucuk bişiler geldi de bana yetmiyo işte. ani işitme kayıplıların %60 ında iyileşme olabiliyomus. bu durumda sen müge arkadasım; %40 a girmişin malesef(belki bolesi daha hayırlı olmustur bilemm). satlas arki; kanka cevrende işitme engelli olsa daha rahat hissediceksin inan bana. işitme kayıplı dedigine gore senn kulaklar 50 60 db civarındasın.
    rakı teklifimde ısrar ediyrm, yeşilkoy sahilde iyi gider mesela ..

merhabalar bende ani işitme kaybı geçirdim. akşam duyuyordum sabah kalktım duymuyorum. bogaza gidip çekelim kafaları fakat şimdi implant ile duyuyorum. Bazen diyorum iyiki de geçirmişim çünkü kendi kendime güvenimi getirdim öyle ki duyduktan sonra ilk işim üniversitenin tiyatrosuna katılmak oldu üstüne de şiir yazıp seslendirmeye başladım. Herşey bizler için kendimizi bulmamız için ve pes etmeyip savaşmak için..

tamamdır bendensin. ci senin için bir nevi hayata donus olmus demek..

Standart 2 yaşın altındaki çocukları,yakınları implant ameliyatı olan anne babalar var mı?

merhaba.kızım şuan 8 aylık ileri dercede işitme kaybı var.işitme cihazı kullanıyoruz 3 aylıktan bu yana. fakat 2 aydır hiç takmak istemiyor alıp çıkarıyor.tik oluştu sanırım artık 1 saniye bile tutumuyor kulağında.neyse implant ameliyatı olacak demişti zaten ilk başta doktor.şimdi heyet raporu çıktı haber bekliyoruz.ama ben çok endişeliyim ameliyat konusunda.yazılanları okudukça endişem artıyor.
    ameliyat konusunda kararsız kaldım.düşündükçe kafam daha çok karışıyor.sizden ricam küçük yaşta bu ameliyatı olan tanıdığınız çocuğunuz var mı?varsa tecrübelerinizi fikirlerinizi paylaşır mısınız lütfen?

Merhaba irem sena

Kucuk yaşta cocukları ımplant ameliyatı olan cok aile tanıdım. Maşallah coğu da cok iyi durumdalardı. cihaza zamanla alışacaktır. size bi site adresi vereyim. Kucuk yaşta ameliyat olmuş irem dedebekin hikayesi var.

REM DEDEBEK - koklearimplantlilar.com - Koklear mplant (Biyonik Kulak) Hakknda Tecrbelerimiz

Üye
    Son Giriş
    27.03-2012
    Saat
    21:04
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL / Beyoğlu

Yazıyı okudum çok tatlı bir kız irem. Maşallah
    Velisi çok güzel söylemiş "eğitim şart" demiş. Ve kendisininde eğitime katıldığını söylemiş. Benım derslerime de babişkom katılmıştı Nice duymalar İrem bebek

irem.sena;

sizden cok sabirli olmanizi yilmamanizi onerecegim
    kolay degildir dogdugundan isitme kayipli cocugu egitip insan arasina katmak is koklearda olsa isitme cihazida olsa duyma tam olmuyor genede isitme kayipliyis
    fazladan kelimeleri cumleleri tanimiyoruz ogrenmek icin diger cocuklar duyma yoluyla ogreniyor bebeklikten kayiplilarda ilginin bilginin derecesine gore ogreniyor is sizin cocugunuza bilgiyle yaklasmaniz yilmamanizda bitiyor
    bende kucukten cok agir isitirdim ee evde basit cumlelerle konusuyor kendinize yetiyorsunuz ama
    okula gidince cok zorluk cekmistim yaziyi sokerken rahmetli babacigim isten gelince hep benim egitimimle konusmamla ilgilenmisti okumayi ogrendikten sonrasini hatirlarimda sinifta en guzel gurul gurul okurdum ama ne okurdum
    babacigim her isten artan vaktini bak kizim bu boyle demek diye anlatirdi sozlugu kullanayi ogretti ilk bu bilmedigin kelimenin anlami diye
    kitapcilardan bulabildigi en ise yararini kitda olsa parasini kismadan alirdi
    sizde korkmayin simdi teknoloji cagi bilgi cagi hepsi sizin icin daha olanakli isitme kaybi cok cok ileri olmadikca doktor dedi diye lutfen hemen kokleara kosmayin isitme cihazindan cok fazla bi farki yok bence ehh iste o kadar riske gore biraz daha iyi diyebilirim koklearin isitmeye faydasini en cok sizin ilginiz sevginiz ise yarar burda

onda haklısın shukufe koklear son care olarak dusunulmeli. cok cok cok ileri derece kayıplılar icin bu koklear ımplant.

yagmurr;
    merhaba, bence siz en son cevabı bir doktordan dinleyin. benim kızım cı lı diğer kulakta işitme cihazı var. firmadaki odyolog cı ile ilgili çok olumsuz konuştu. sanki bu ameliyatı yapmakla kızımın geleceğini karartmışım. ama hiç bir uzman buna katılmadı. ayrıca bizde çok memnunuz. kızım 2 buçuk yaşında ve cı dan sonra konuşmayı öğrenmeye başladı. cihaz ile cı ın çalışma sistemi çok farklı

irem.sena;
    meraba benim kızım sn ileri derecede işitme kayıplı olarak doğdu 2-3 aylıkken cihaz taktık o sıralar çok öterdi sıkıntılı zamanlar geçirdik kızım büyüdükçe cihazını atmayada başladı bu yüzden başını örterdim cihazla konuşması gelişmedi.1.5 yaşında ameliyat oldu bunnunla beraber iyi bir kurumda eğitime başladık cı olalı 8 ay oldu çok memnnuuz herkesede tavsiye ederim bu yurtdışındada çok yaygımış bizim eğitimcimiz yabancıların bu konuda çok rahat davrandıklarını çocukları basketbol bile oynadıklarını doktorumuzda uluslararası tıp kongrelerinde doğuştan işitme engelli olup cı takan meslektaşları olduğunu söylemişti ülkemizde bu yeni uygulamadan dolayı çok eski cı vakalarına rastlayamamız normal ama yurt dışında çok var hem Allaha emanetiz ne yani kızım duymadan konuşmadan dahamı güzel yaşayacak biz şuan halimizden memnuuz şkr...

shukufe;

Benim eşim 12 yıldır kullanıyor birde koklear implant derneği başkanı mustafa koyuncu 20 yıldır kullanılıyor ve bir problemle karşılaşmadılar. risk her zaman vardır taktırsanda taktırmasanda. risk sadece koklear implant değil herşeyde, hatta hayatın ta kendisinde bile risk vardır. senin durumunu bilemem ama koklear implantın hayat kalitesine çok iyi bir etkisi var. milleti insanları korkutmak çözüm değil. sanki bana birşeylerin reklamın yapıyorsunuz gibime gelyor yanılıyor muyum yoksa?

mrb muge bnde nian 2 bıyonk chaz amalyatı oldum marmara üni.caglar batman tarafndan gercekleştrldı ister istmez korkyorum daha dişi chaz taklmadı takılnca nasl oldgnu metak edyrm .

Yağmur merhaba.. Benim de sinirlerin ameliyat esnasında hasar görmesi sonucu işitmem gitti ama bana cihaz olmuyor dediler.işitme cihazı kullanmıyorum.Dudak okuyarak anlaşıyorum.Benim için hastalığını tam olarak yazar mısın? Mesaj da gönderebilirsin.Teşekkür ederim ve Allah acil şifalar versin tüm hastalarımıza.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    arkadaslar annem 8 yasında ateşli hastalık yuzunden sağ kulağını kaybetmisti.1994 yılında sol kulakta ani istme kaybı oldu fakat 2 ay sonra %50 kayıpla tekrar acıldı.20 gun oncede sol kulakta tekrar isitme kaybı oldu ve acılmadı ve suan sol kulak 98 db kayıp var sağda 120 db doktorumuz prof.caglar batman koklear implant onerdi ve simdi ne yapacagımızı bilmiyoruz biraz yardımcı olurmusunz?

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 4 / 4 İlkİlk 1 2 3 4

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı