ben koklear ımplant kullanıcısıyım ve medel opus2 kullanıyorum. şöyle bişey var kı başka markaları takıp deneme sansımız olmadıgından herkes kendi cihazından memnundur. Bahalar hakkında pek bilgim yok baha kullanan kullanıcı sayısı da epey az.
|
|
|
|
ARKADAŞLAR BEN BU AY AMELIYAT OLACAĞIM BANA BIR KALITELI IMPLANT MARKASINI ÖNERİRMİSİNİZ
BU MARKALARDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM:
1-THE Amadé [meders]
2-Nucleus CP810
yada BAHA
Teşekkürler.Sağlıcakla Kalın.
Konu walkawaybro tarafından değiştirilmiştir (04.02-2012 Saat 09:54 ).
ben koklear ımplant kullanıcısıyım ve medel opus2 kullanıyorum. şöyle bişey var kı başka markaları takıp deneme sansımız olmadıgından herkes kendi cihazından memnundur. Bahalar hakkında pek bilgim yok baha kullanan kullanıcı sayısı da epey az.
Biyonik kulak , işitme sinirleri olmayan kişilere biyonik kulak takılmamaktadır.Doktorum işitme sinirlerimin yok olduğunu söyledi.Peki bunu çözecek bir cihaz varmıdır?
İşitme sinirleri olmayanlara beyin sapı cihaz ( baha ) takılmaktadır.
Nukleus (Cochlear) ve Medel dünyada en çok tercih edilen iki marka. Advanced Bionics firması da son yıllarda dikkat çekici atılımlar yapmaya başladı. Bu 3 marka dışındaki seçeneklere bakmayın derim. Selamlar.
Muayene oldum işitme sinirim biraz var olduğunu söyledi implant tacakaklarmış.Advanced Bionics çok iyi gibi gözüküyor suya girebiliyormus.Nucleus mu Advanced Bionics mi önerirsiniz?
Sağlıkla Kalın.
böyle sorular sormak anlamsız çünkü implantta herkes kendi markasını över.
Nucleus kullanıyorum. bu markayı seçme nedenlerimden biri üreticisi olan Cochlear firmasının dünyada bu işi ilk yapan firma olması. ameliyat olduktan sonra marka değiştiremezsiniz. iç parça dış parça ile uyumlu çalışır. marka değiştirmek isterseniz tekrar ameliyat olmak zorundasınız. selamlar.
Ben doktorlarımın önerisiyle Nucleus taktım. Nucleusu öneririm fakat en uygun olanını doktorunuz bilir.
En küçük en ince bildiginiz koklear implant varmı?
firmaların web sitelerinde incelikler yazmakta. iç parçanın kaç mm olduğu belirtiliyor.
ben bulamadımda siz yazarsanız sevınırım![]()
Koklear - İmplantları çocuklar & yetişkinler için - Biyonik kulak işitme implantı | Turkey
Meders itme Cihazlar ve itme mplantlar
olması gerek. advancedi bilmiyorum. googlede aratın.
Doktorunuz tercihi burada çok önemli. Doktorunuz sizin istediğiniz değil kendisinin uygun gördüğü markayı kullanmak isteyecektir.Cochlear firması kendisi Türkiyede .. bu işi en iyi yapan da bu firmadır.
Arkadaşlar mekanik ses nasıl bir ses robot gıbımı yoksa normal insanların duyduğu gibimi duyuluyor bilgilerinizi paylaşırmısınız.
İlk zamanlarda mekanık duyuyorsunuz. ne kadar süreceğini kişiden kişiye değişiyor kulak yapısına baglı olarak. benım konuşmalarını duyabilmem aylarımı almıstı. 2 senedir kullanıyorum , ilk takıldıgından daha doğal işitiyorum. işitme cihazında nasıl duyuyorsam alıstıgım sesi duyuyorum yani.
Normal insanların duyumuna gelince zaten normal insanlar gibi hıc duymadık. sesini bilmiyoruz ki koklearda öyle duyalım. şöyle diyelim insan sesi nasıl biliyorsa öyle duyar koklearda.