İşitme engelliyim. SGK Implant ameliyatını karşılıyor mu?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.07-2011 13:58
İşitme engelliyim. SGK Implant ameliyatını karşılıyor mu?
Slm . Arkadaşlar
ben yaklaşık 16 yıldır işitme cihazı kullanıyorum.
işitme kaybım sonradan ve birazda aileden genetik gelme.
3 yıl önce işitme kaybım olmasına rağmen yeni ani işitme kaybı geçirdim ve kulaklarım tamamen kapandı
hastanede kortizon tedavisi ile bir miktar geldi
şu anda sağ kulak 98 sol kulak 110 db kaybım var
1 yıl öncesine kadar hep analog kullandım ani işitme kaybından önce işitme kaybım hatırladığım kadarıyla 80 db ler de idi
ama analog cihazlarla iletişimim mükemmel idi telfon tv müzik dahil.
1 yıl önce de dijitale geçtim
ama bu dijitallerden ses harici anlama malesef mümkün değil
her çeşit ayarları yaptıdım ama olmadı anlayamıyorum Phonak Naida V
şimdi sağ kulağıma ımplat düşünüyorum
çünkü sonuçda her geçen gün artıyor işitme kaybım ve kaybecek bir şey kalmıyor
sizden ricam şu anda ımplant ameliyatının bütün masraflarını ssk karşılıyormu
ben 1 yıl önce ssk dan cihaz aldım dijital iki adet bunun süresi dolmadan ssk bana ımplant verecek mi ?
Görüşlerinizi paylaşırsanız yazılı tercübelerinizi okudum
ama cihazla çok iyi konuşup anlayan ve ani işitme kaybı geçirip işitme kaybı devamlı artan arkadaş varmı bulamadım
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.07-2011 14:18
Merhaba ERTMEN,
Bende anolog cihazla daha iyi duyduğumun farkındaydım,digital cihaza geçince sağ kulağım tüm işitmesini kaybetti...
Ben kortizon iğnesi olmadım fakat anolog cihazla daha net anlıyordum,telefonda konuşamıyordum ama digital cihazlar bana göre anolog cihaza göre daha yetersiz bunu söylediğim kişiler ayarlarımın düzgün yapılmadığını söyledi hep...
Şimdi bende koklear için marmara üniversitesine başvurdum test olacam ama odyolog bölümü henüz açılmadığından bekliyorum.
Özel bir odyologa test oldum koklear implanta uygun olduğumu söyledi ama tabi son kararı üniversitedeki uzman doktorlar verecek dışarıdan yapılan testler geçersizmiş...
Bu arada üniversitedeki doktor sağ kulağımın tamemen tıkandığını söyledi ve bana GLİSERİN yazdı bunu 15 gün kullanıp kulağımı temizleyeceklermiş ondan sonra test yapılacak.GLİSERİN'i iki defa kullandım sanki tıkanıklık az da olsa açılır gibi oldu fakat cihazla bile kendi sesimi duyamıyorum..
Bunun geçici olduğunu söyleyenler var bilemiyorum 15 gün bekliyeceğim...
Koklear implant bedelini sgk karşılıyor diyenler var karşılamıyor diyenler var doktora sordum test sonucunda gerekli bilgileri size vereceğiz dedi,anlıyacağınız bende merakla beklemekteyim...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.07-2011 16:22
Evet Cihaz ayarları düzgün değil diyorlar hiç alakası yok bence
cihaz kulağın ihtiyacınız karşılamıyor gibime geliyor
Aynı arabayı çalıştırıyoruz birinci vitese takıyoruz cihaz bağırıyor 2. 3. vites gerek diye Cihaz da da vites Çok ( ayarlları Yani ) ama çözüm üretemiyor.
yani anlayacan cihaz kulağın ihtiyacını karşılamıyor ne kadar ayar yaptırsanda karşılayamıyor.
kayserideki odyocu verdi elime bilgisayarı ayarla diye 2 saat uğraştım programları aç kapat farklı odyram girdik ama nafile
cihaz yetişemiyor ses veriyor ama analog daki gibi değil zannedersem ses düzeyini kulak iyice almayaınca da ortaya anlama sorunu çıkıyor
İşitme Kaybının Yüksek Olmasından
Marmara üniversitesinden başvuru - ssk - tahlil sonuçlarını alınca paylaşırsan sevinirim.
Bende şu anda araştırıyorum
Bşavurumu 1-2 ay sonra yapacağım
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kgokce tavisiyesi ile bayram Sonrası Yapmayı Düşünüyorum
Bakalım Neler Olacak Ama önce SGK neticesini net anlamam lazım
Ödeme Sorunu Çıkıp Çıkmayacağını
Bilen Arkadaşlardan Haber Bekliyorum.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 09.07-2011 17:30
Koklear İmplant değişimi ve SGK prosedürü..?
Bu linkteki yazıları okumanızı tavsiye ederim.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 11.07-2011 16:27
ansizin herne kadar yonlendirme gibi algilasanizda
gliserin oyle 15 gun damlatilmaski
gliserin kulak duyurmak icin islevi oldugunu hic duymadiydim gliserin kulaktaki busonun kati hale gelmesini tyumusatmak icin damlatilir
yumusayan buson cikarilirken zahmet cekmez hastada doktorda
aksine gliserin damlatililinca sisen buson duymayi zorlastirir
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.07-2011 12:31
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.07-2011 13:40
Merhaba ERTMEN, ben koklear ımplant kullanıcısıyım, bildiğim kadarıyla ameliyatla takıldığında yatan hasta grubuna girildiği için hiçbir ücret ödemiyorsun. Ancak ilerki dönemlerde dış cihazda herhangi bir parçanın değişmesi veya yenileme durumunda sgk sadece belirlediği ufak bir kısmı ödüyor, kalanı sen ödüyorsun..Ameliyat olmaya karar verirsen mevcut markaları araştır ve markasını sen seç derim. Geçmiş olsun.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.07-2011 13:47
Hayatın anlamı,
Markaları kendimizin seçmesi ve doktora şu markayı taktırmak istiyorum demek sansımız varmı?
Desek dediğimiz uygulanacakmı ?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.07-2011 13:53
eğer hastane bi kac cihaz markası ihalesi almışlarsa ,tercih yapabiliorsun...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.07-2011 13:55
Anladım teşekkür ederim gokçe.
Peki senin tavsiye edebileceğin şu yüzde 90 iyi diyebileceğin marka ?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 12.07-2011 14:03
Valla ben kendi markamı söylesem onların reklamını yapıyor olacağımı düşünecekler.. ben 3 firma biliyorum biri diğerlerinden çok daha yüksek rakamlar talep ediyor yedek parçada yani..sen sessizsiniz logosunu kullandığına göre orada bu konu çok tartışıldığından bilmen gerekir.(orada kullanıcılar şikayet ve memnuniyetini paylaşıyorlar.)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.07-2011 08:28
orasını sizin karar vermeniz gerekiyor. fakat onerebileceğim cihazlar ya "nusleus" yada "medel" marka olabilir. Ama sakin ola Clarion taktırmayınız. teknik servis konusunda sıkıntılı birde diğer ımplantlara göre şarjlı piller aşırı pahalı. Bazı aparatlar icinde öle.
ertmen
koklear ımplant yeşil kart bile karşılıor die duymustum. iciniz rahat olsun. =).
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 13.07-2011 20:00
Hayatın anlamı,
Bana özelden yazabilirmisin 3 firmanın ismini?
Sessizsiniz logosu mailime gelmişti yoksa o grupla görüştüğüm derneklerine gitmişliğim yok çünkü çok uzak bana...
Teşekkür ederim gokçe.
Bende nucleus düşünüyorum,inşallah anlaşmaları vardır.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.07-2011 08:49
Hangı hastaneyi dusunuosunuz ansızın?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 14.07-2011 10:17
Marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesi.
olmazsa 2. tercihim samatya eğitim ve araştırma hastanesi.
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları