+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 11 mesajın 1-11 arasındakiler
Koklear İmplant değişimi ve SGK prosedürü..?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Koklear İmplant değişimi ve SGK prosedürü..?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    10 Yılı geçkin Koklear implant kullanıcısıyım. Kullandığım cihaz artık hali ile baya eskidi verim alamıyorum.

Cihazı değiştirmek için rapor çıkardım Çapa tıp tan, elimdeki cihazın kullanılmaz durumda olduğunuda ankaradan teknik birimden raporla tescilledim ama gel gör ki 1 seneyi geçti cihaz alamıyorum.

SGK uygulaması şöyle; bu tarz işlemleri ayakta tedavi kapsamında değerlendirdiği için ben cihazı alacğım, faturasını ibraz edeceğim ve ödeme bekleyeceğim. Gel gör ki yaklaşık 12-14 bin lira tutan Koklear implantı nasıl alacağımızı neyle alacağımızı soran yok!

Firma ile irtibata geçtik, firmanında SGK den parasını alamadığı için kimseye fatura vermediğini öğrendik. Onlarda canlarından bezmiş, parasını verin alın SGK ile siz uğraşın diyorlar.

Artık ne yapacağımı bilemiyorum. Sanırım olayı mahkemeye taşıyacağım.

Cihaz değişimi yapan ve bunu başaran kimse varmı aramızda?

Standart Koklear implant değişim prosedürü

Merhaba,Benim babamın da koklear implant cihazının kablosu bozuldu ve artık çok eski olduğu için kablo üretilemiyormuş yeni cihaz alınması gerekiyor (eski cihazı 1994 yılında almıştı) Babam emekli memur ve sizin izlediğiniz prosedürler nelerdir, örneğin teknik raporu nereden aldınız bu raporu almak şart mı gerekli bilgileri nereden edinebiliriz, acil cevap yazarsanız çok sevinirim.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler
    Üye
    Son Giriş
    27.03-2012
    Saat
    21:04
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL / Beyoğlu

Ben 2008 yılında 8 yıllık cihazımı değiştirmiştim. Fredooma geçmiştim. Fakat artık prosedür değişti sanırım. Devlet değiştirmiyor, ödemiyor diye duydum.

Ödemezse millet napacak mügenk ? Neredeyse 10 tane işitme cihazı parası. Tabii sözüm sgk ya.

Üye
    Son Giriş
    27.03-2012
    Saat
    21:04
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL / Beyoğlu

Ödemezse artık millet kendi parasıyla alacak.(Artık kaç kişi alabilirse)
    Yıllık pillerimin, tahmini baklılırsa yüzde 20 civarını ödüyor. Onu bile çok görüyorlar.

sanırım sgk ımplant deişiminde sadece 7 bini öduolar. onceden 19 bin ödüordu. 7 bine dustuydu en son. Nucleus esprit 3G kullanan arkadaşımızın cihazı bozuldu. bankadan kredi cekip Nucleus 5 aldı ve devlet ona 11 bin geri ödeyecekmiş sımdı.Yani cihaz sanırım 19 bin falan. Cİhazın markası her ne ise onun firmaya gidip bilgi alabilirsiniz. en saglıklısı o . ve ondan sonra sgk ya gidip bilgi alabilirsin.

Prosedür değişti.
    Arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla; Devlet yeni cihaza 11.400 lira veriyor. Kablo ve pil yuvası ile birlikte aşşağı yukarı 11.700 ediyor.
    Firma yeni cihazı farklı fiyata satıyor.
    Nucleus firması 13500 civarı,
    Meders 21500 civarı,
    Firmadan yeni cihaz aldığınızda size bir senet imzalatıyorlar.
    İşlemleri Firma biz kendimiz yaparız, siz rapor getirin yeter diyor.
    Size başka bize başka prosedür demişler ise yani siz kendiniz halledin demişlerse o zaman şikayet hakkınız doğuyor.
    Hem firmaya para veriyorsun hemde işlemleri size yaptırıyor olmaz öyle şey.
    Merak ettiğim şu: fark nasıl ödenecek?
    Üstelik meders firmasının rakamları çok üstünde. Nucleus firmasına da kızmıyorum değil.

"Fark nasıl ödenecek?" diye soranlara sizin gibi farklardan mağdur olan çok arkadaşımız var.

CİHAZI ALDIKTAN SONRA ELİNİZDEKİ RAPOR, FATURA, BELGELERLE İDARİ MAHKEMESİNDE DAVA AÇIN. SGK'NIN ÖDEMEDİĞİ EKSİK MİKTARI YANİ CEBİNİZDEN ÇIKAN FARKI TAHSİL ETMEYE ÇALIŞIN.

Kazanılmış davalar, örnek kararlar var.
    İşitme engelli çocuğu olan bir anne işitme cihazında sgk'nın yaptığı eksik ödemeyi dava ile aldı.
    pil için de dava açıldı işitme engelli bir çocuğun babası açtı ve kazandı.

bu kişiler ve örnek belgeler facebooktaki bu grupta: Aanmelden | Facebook

ben de implant kullanıcısıyım. verilen örnekler çok doğrudur.
    138 liranın bir kablonun sadece 38 lirasını ödüyor SGK. İNSAF BE SGK!!!
    firmanın önerdiği markadan bir yıllık kaliteli implant pili 600 lira ve sgk bunun 180 lirasını karşılıyor.

OYSA SGK'YA HER AY EN AZ BİR ASGARİ ÜCRET (700 TÜRK LİRASI) YATIYOR.
    BURAYA DİKKAT: BİR AY YATAN BİR MİKTAR BİR YILLIK KALİTELİ PİL İHTİYACINI KARŞILIYOR.
    OYSA SGK BİR YILLIK PİL İÇİN 180 LİRA VERİYOR!!!

kazanılmış örnek davalar havada kaldı...
    Mahkeme kararları İçi boş birer balona döndü...
    Sonuç:Maliye Bildiğini okuyor.

Örnek mahkeme kararını gösterirsiniz dava açarsınız: İşlemler sonucunda Maliye'ye götürürsünüz.
    Maliyedekiler haklısınız der yeniden hesaplarlar: sonuç: aynı rakam.
    döne döne dolaşa dolaşa aynı yere gelmiş oluyoruz.
    yani bir sonuç yok. Mahkeme haklı, maliye haklı, sende haklısın...

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    sayın mr. no

anlamadım. siz davayı kazandığınız halde yine eksik ödeme mi aldınız?

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı