Öncelikle şunu belirtmek istiyorum;
İşitme yeteneğini kaybedip daha sonra Cochlear İmplant ameliyatı ile tekrar eskisi gibi duymak katiyen mümkün değildir.
Bunu ben Hannover de muayene olduğumdada biliyordum,çünkü Doktorlar bana bunu detaylarıyla açıklamışlardı.
Türkiyedeki doktorlar ise tam tersini söylediler bana.
Bu ameliyatı olmuş bir çok kişi ile irtibata geçtim.Hiç biri .Almanyadan yazıştığım biri hariç,memnun değillerdi.Hayır dediler hepsi normal duymuyoruz.Sesleri eğitim ile tanımaya ve öğrenmeye çalışıyoruz dediler.
Memnun olan biri ise, kendiside KKB Doktoru olup bu ameliyatı çalıştığı Hannover de olmuş.Dudaktan okuma ile birlikte anlamaya çalışıyorum konuşulanları dedi.Memnun olma sebebi ise,hiç acı duymamış testler esnasında.Bu benim Marmara Univ.de yaşadıklarımın tam tersiydi.Çok acı çektim ve daha sonraki yan etkileri korkunçtu.Bunun buradaki doktorun acemiliğine ve engellileri para uğruna istismar edişine bağlıyorum!
Kimseye bu ameliyatı olmasını tavsiye etmiyorum! Ameliyatı olan Alman Doktorda 10-20 sene sonra bunun yan etkisi mevcutmu bilmiyoruz..zaman gösterecek dedi..!
Ben sessiz dünyamda memnunum hayatımdan..çok şükür kimseye muhtaç olmadan çalışıyorum ve yaşıyorum.Bu yeterli değilmi?

LinkBack URL
About LinkBacks

Üye Ol ve Cevap Yaz

ben firdevs ..
KBB doktorlarımız kapımı aşındırırlardı..benim bu ameliyat için çok uygun olduğumu vss. vss. uzun cümlelere gerek yok..ben bunu TC deki bir çok doktora sordum.. kurum başkanları bile benim için bir çok araştırma yaptılar..doğuştan işitme kaybı bebeklere uygulandığında başarı şansı yüzdeleri yükselmekte..şimdi dersinki biz zaten az duyuyor konuşuyorduk..bunu biz taktıralım daha çok fayda görürüz..risklerini göze alabiliyorsan taktır arkadaşım ama bir KBB doktoruna inanıp bu ameliyata kalkışma..benim fikrim bu ameliyattan mümkün olduğunca uzak durmak..