+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 5 mesajın 1-5 arasındakiler
İş kazası sonucu 1 günlük sigortam ve istenilen evraklarla emekli olabilirmişim..?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart İş kazası sonucu 1 günlük sigortam ve istenilen evraklarla emekli olabilirmişim..?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    arkadaşlar şöyle bir sorum yardımlarınızı bekliyorum

22/7/2010 tarihinde sigorta girişim yapıldı ve işe başladım. yani 1 günlük sigortam var. ertesi gün. 23/7/2010 tarihinde yüksekten düşerek iş kazası geçirdim. kaza sonucu bacagım belim kalçam ve omuzum kırıldı. 3 defa ameliyat oldum.

dotorların koydugu tanı şöyle: beyin cerrahisi: L1 vertebra kırıgı +ortopedi: sag femur parçalı kırık.
    belimde ve bacagıma platinler takıldı ve doktorlar ömür boyu takılı kalacagını söylediler.

bu bu rahatsızlıktan dolayı 23/7/2010 tarihinden 3/8/2011 tarihine kadar istirahat raporu alıyordum. adana devlet hastanesi 12 aydan fazla rapor verme yetkisi olmadıgını söylediler. ve dün işbaşı raporu verdiler. raporuma "agır iş yapması sakıncalıdır" diye de yazdılar.
    çalışmayı bir kenara bırakın hala yürümekte bile zorluk çekiyorum. adanada ssk kurumunda çalışan memur (istirahat rapor parasını yatıran) kişi hastaneden epikriz raporu getirmemi ve bir dilekçe yazmamı istedi. bunla seni iş kazası sonucu malulen emekli olabilecegimi söyledi.
    1 günlük sigortayla imkansız oldugunu söylememe ragmen 1 gün sigortayla bir yıl boyunca aylık ortalama 500 lira maaş alıyorsan vucudunda (yüzde 10 ) iş kaybı olmuşsa. ve kurum bunu araştırır. (sürekli iş göremezlik maaşı alırsın dedi).
    benden istenen epikriz raporu ve gerekli evrakları adana ssk kurumuna verdim. sonucunu bekliyorum

şimdi bu dogru mu yani böyle birşeyin olması söz konusu olabilir mi?
    Konu palolu tarafından değiştirilmiştir (04.08-2011 Saat 12:25 ). Gerekçe: düzenleme

kardeşim sanada geçmiş olsun lütfen bana yardımcı olun sigorta konusunda hiç bilgim yok. ne yapmam lazım nerelere başvurmam lazım 4 tane çocugum var istirahat raporundan aldıgım parayla geçimimi saglıyordum şimdi ondanda oldum. işveren kişi benim işime son verebilir. sigortam kesilmeden yol gösterin bana. mesajından anladığım kadarı ile önce vergi indirimi raporu almam gerektiğini yazmışsın bu rapor için nereye önce nereye başvurmam lazım

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Bahsi geçen şey "emeklilik" olarak geçse de, tam adı Sürekli İş Göremezlik Geliri'dir. İş kazası sonucu çalışma gücünü %10 ve üzeri kaybeden kişilere -tıpkı emeklilik misali- bağlanır bu gelir.
    Kişiye hem yaşam boyu gelir bağlanır (vefatı halinde geride kalan hak sahiplerine devrolunur), hem de kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere yaşam boyu sağlık güvencesi sağlar.

İş kazası tespiti için işyerinizin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapılması lazım. Oradan bir görevli gelip iş kazasını tespit edecek... Süreç sonunda çalışma gücü kaybı oranı tespit edilecek ve gelirin bağlanıp bağlanmayacağına karar verilecek.
    İş kazası sonrasında hastanede iş kazası raporu tutuldu mu? O süreçte tedavi epikrizleri ve raporlar çok işinize yarar...

Not: Bu geliri elde etmeniz ayrıca emekli olmanıza mani değil. Zamanı geldiğinde emekli de olabilirsiniz. Öylesi bir durumda aylıklardan fazla olanının tamamını, az olanın yarısını alırsınız...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

yardımlarınız içi,n allah razı olsun
    25 lira,35 kuruş bir günlük primim var. sonrasında zaten yazmıştım iş kazası geçirdim. 25,35x30=760.50 maaşım oluyor. bide sürekli işgöremezlik aylıgı baglanırsa maaşımın yüzde 70 i veriliyormuş. doktorların verecegi iş gücü kaybı yüzdeligine göre
    biraz araştırma yaptım vardıgım sonuç şöyle: 760 tl maaşım yüzde 70'i = 532 tl doktorların verdigi iş gücü kaybı.yüzde 50 olursa . 532 tl nin yüzde 50'si 266 lira maaş bağlanacak. acaba yaptığı hesaplama dogrumu arkadaşlar.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Sürekli iş göremezlik gelirinin hesaplanması
    Gelir sigortalının;
    Tam iş göremezliği halinde; Günlük kazanç x 30 x % 70 veya kısaca GK x 21,

Kısmi iş göremezliği halinde ise; Günlük kazanç x 30 x % 70 x SİD (sürekli iş göremezlik derecesi) veya kısaca GK x 21 x SİD,

formüllerine göre hesaplanacaktır.

Sigortalının başkasının bakımına muhtaç olması durumunda % 70 olan gelir bağlama oranı % 100 olarak dikkate alınacak ve Gelir = GK x 30 x SİD formülüne göre hesaplanacaktır.

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olan sigortalılara bağlanacak gelirler, prime esas kazanç alt sınırının aylık tutarının % 85’inden az olmayacaktır.
    Alt Sınır Geliri = Asgari Aylık Kazanç x 85/100 formülüyle hesaplanır. Yıllar itibariyle gelir hesabına esas alt sınırları gösterir tabloya Genelge ekinde (Ek-1) yer verilmiştir.

Ek-1
    SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK DERECESİ % 85' in ÜZERİNDE OLANLAR İÇİN SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ HESABINA ESAS ALT SINIRLARI GÖSTERİR TABLO
    2008 Yılı
    I. Dönem 20,28 x 30 x 0,85 = 517,14 TL
    II. Dönem 21,29 x 30 x 0,85 = 542, 895 TL

2009 Yılı
    I. Dönem 22,20 x 30 x 0,85 = 566,10 TL
    II. Dönem 23,10 x 30 x 0,85 = 589,05 TL

2010 Yılı
    I. Dönem 24,30 x 30 x 0,85 = 619,65 TL
    II. Dönem 25,35 x 30 x 0, 85 = 646,43 TL

2011 Yılı
    I. Dönem 26,55 x 30 x 0,85 = 677,25 TL
    II. Dönem 27,90 x 30 x 0,85 = 711,45 TL
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı