Text İçerik: Körler ve az görenler için forumun sadeleştirilmiş hali

+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 4 mesajın 1-4 arasındakiler
İş göremezlik aylığı alan kişi vefat ederse maaşını çocukları ve eşi alabilir mi?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart İş göremezlik aylığı alan kişi vefat ederse maaşını çocukları ve eşi alabilir mi?

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    merhaba

ben sitenize yeni üye oldum . öncelikle bu sitede verdiğiniz bilgiler bizleri aydınlatıyor. teşekkürler

sürekli iş görmezlik maaşı kişinin herhangi bir sebepten ölümü halinde (ihtiyarlık veya farklı durumlardan) eşine veya çocuklarına kalıyor mu

Durun durun, maddeler öyle karışık yazılmış ki, kafamı karıştırmış. Şimdi maddeye yeniden baktım ... Yukarıdaki bilgi hatalı (oradaki iki mesajı siliyorum).
    Doğrusu şu: %50 ve üzeriyse ölüm nedenine bakılmaksızın geride kalan hak sahiplerine aktarılır; %50'nin altındaysa, o zaman ölüm nedeninin gelirin bağlanmasına neden olan sakatlık/hastalık olmaması şartıyla geride kalan hak sahiplerine aktarılır:
    5510/20:
    İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü % 50 veya daha fazla oranda kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölenlerin, ölümün iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olup olmadığına bakılmaksızın birinci fıkraya göre belirlenen tutar, 34 üncü madde hükümlerine göre hak sahiplerine gelir olarak bağlanır.
    İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü % 50 oranının altında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken ölenlerin, ölümün iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olmaması halinde sigortalının almakta olduğu sürekli iş göremezlik geliri, 34 üncü madde hükümlerine göre hak sahiplerine gelir olarak bağlanır.

sayın oturan boğa ilginiz çok teşekkür ederim.ben sitenizi 4 yıldır takip ediyorum bilgisayar kullanmayı iyi bilmiyorum.ilk olarak sitenize üye oldum ve mail gönderdim kısacası oldukça acemiyim .
    site içindeki sohbet anlık diyaloglara nasıl katılırım bilemiyorum.bu konularda yönlendirme olabilirmi? durumumu anlatmaya çalıştım yanlışlarım için kusura bakmayın.
    iş göremezlik maaşı ile ilgili bilgi beni rahatlattı.saygılar.

Engelli çocuklar için ürünler: Özgür Bedenler
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Anlık Sohbet için hemen yukarıda bulunan şu butona tıklamanız yeterli:

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık