İstirahatli sayıldığım günler kıdem tazminatı alma hakkına da sahip miyim?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.08-2010 09:35
İstirahatli sayıldığım günler kıdem tazminatı alma hakkına da sahip miyim?
2 yıldır istirahat raporluyum. İşyerinde herhangi bir çıkışım olmadı, bu 2 yıl içinde kıdem tazminatı alma hakkım var mı.
Eğer çıkış verilirse tabi (Benim bu süre zarfında 10 ay sigorta primim ödenmedi ama şu son 14 aydır yatıyor. Bunun nedeni işveren sigorta primimi ister öder ister ödemezmiş başta haberim yoktu. Haberim olunca başlattım)
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.08-2010 14:05
İş kazası nedeniyle mi raporlusunuz 2 senedir?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.08-2010 13:54
evet hastaneden heyet raporluyum tedavim devam ediyorda ayak bileğimden artrodoz ameliyatı geçirdim asansör boşluğundan düştüm
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.08-2010 15:05
Bu konuyu bilemedim. Ama araştırdığımda, bir bölümünün kıdem tazminatına dahil edileceğini, bir bölümünün edilmeyeceğini gördüm. Yargıtay kararları felan da var. Bence konu ancak avukatla çözülebilir...
Bu arada iş göremezlik geliri alıyor musunuz? Hasar kalıcıysa sürekli iş göremezlik geliri bağlanmalı...
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 23.08-2010 15:40
yok şu an almıyorum ama başvurdum bu kontrolumde rapor istemediğimi söylicem ve işlemlere devam edecğim
bir şey daha sormak istiyorum sürekli iş göremezlik geliri için heyete girdiğimde pskoloji de alıcam ama ankara geçerli sayar mı yoksa düşürür mü
benim benim sol ayak bileğim donduruldu %20 verdiler %25 de pskoloji vermişlerdi ama işkur sevkiyle. sürekli iş göremezlik için %30 alabilirsem ne kadar maaş bağlanır tabi %50 de kusurluyum
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.08-2010 16:10
İş kazası psikolojik etkiye neden olduysa tabii ki işgücü oranı olarak eklenir: İş kazası ile meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespiti
Not: psikoojik konular söz konusu olduğunda bir yıl sonraya kontrol muayenesi öngörülür genellikle.
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 27.08-2010 17:19
teşekkür ederim bülent abi
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları