İş kazası geçirdim. İşyerinden nasıl bir tazminat alabilirim? Ne yapmalıyım?
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.09-2011 00:20
alpay ablacım ben yonetıcıydım ınsan kaynaklarında sızın ne sorunlarınızı cok ıyı bılıyorum senı ısyerınde tutmalarının tek sebebı su fabrıka %50 kusurlu dedın ya onlar enaz ceza ıle yırtmaya calısıyor bende tazmınat almanı ısterım ıs yerıne mufettıs geldıgınde kusur oran tespıtı yaplır bak benım calıstıgım fırmada ısletmede calısan ıscımız kolunu makınaya kaptırıyor kolu sakat kalıyor ve sonunda 4 sene tedavı goruyor bu surecde 2 sahıtle kusuru ıscıye yıkıyorlar 4 senenın bedelını ıscıden gerı aldı sgk a senın fazla kusur oranın yok ama sorun senın hala ısyerınde calısmıs olman onlar senı ıste calıstırarak oyalama yalakalık polıtakası yapıyorlar sen konustugun ınsanları cok dıkkat et ablacımyarın mahkemede delıl olarak sunarlar ıs kazaları uzun surer ama genelde ıscının lehıne sonuclanır tabıykı kusur tespıtıne gore sen davanda cok gec kalmıssın
hulya ablacım sende korkma lutfen sen hala raporluysan sanslısın suan yapman gereken su baglı oldugun sgk ya gıdıyorsun ben sakatlıgımın tespıtnı ıstıyorum dıyeceksın sgk da sana herhangı bır devlet hastanesı yada unuversıte hastanesıne yollayıp hasar tespıt yapıcak en az %10 enfazla %60 ve uzerınde rapor alıcaksın suankı ssk an ne durumda bılemem ama ssk gırısını prımını yas gun ay yıl olarak yazarsan senı yardımcı olabılırım once bır sgk ya gıt sakatlıgının tespıtını ıste mufettıs kusur tespıt oranında kıme kusurlu buldu o cok onemlı bır durum senın yuzune bakmıyorlarsa onlarda gıbı gelıyor bana sana karsı ısguzarlık yapıyorlar raporluykende cıkartabılırler sen ıssız kalıcam dıye korkma sakın sende kusur yoksa ıyı tazmınat dahı alırsın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 21.09-2011 23:38
alpay kardeş beni aydınlattığın için sağol dava açacağım acaba ne kadar sürer davanın sonuçlanması bilgin varmı
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.09-2011 10:44
sımdı bu kazaya gore degısır senın sımdı ozur oranın bellı olucak buna gore maas baglancak ssk da bu parayı senın calıstıgın yerden alıcak toplu halde. ssk benım calıstıgım fabrıkadan 93 mılyar para aldı ben bu ssk nın davasına ferı mudahıl olarak katıldım 1 sene de bu dava sonuclandı tahmınen benım davam 1,5 2 yılda cozumlenır gıbı gelıor ssk nın calıstıgın yere acmıs oldugu dava varmı varsa bır avukat bularak bu davaya feri mudahıl olarak katıl sende olaylarının ne yonde gıdıcegını anlarsın zaten
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 22.09-2011 13:49
alpay ssk nın aldıgı bu para sana odedıklerı ısgoremez aylıgın ve senın yapılan tedavı masrafların ıcındır ssk a odedıklerını fabrıkadan gerı alır sen ıyı yırtmıssın
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.09-2011 16:11
benle ne alakası varkı kı ıyı yırtmısım onu anlamadım zaten kaza gecıren benım bırde paramı verıcem ılk kez duyuyorum bunu
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 24.09-2011 22:27
senle alakası varmı dedınm alpay ssk ıs kusur tespıtı yapar dıyorum yanı hatası olana para odemez bılakıs odettırır ıs kazası tespıt tutagına gore ıs kazası gecırdın dımı senı fabrıkanı yanındakı arkadsı kusur oranı cıktı alıcagın tazmınat lar tepıte gore belırlenır ılk defa duymussan ogrenmıs oldun ıstersen sgk ya gıt baglı oldugun sana ogretsınler dogrumu yanlısmı ıs kazaları ve ıs mahkemelırı bosunamı uzun suruyo
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 20.12-2011 14:11
maddi manevi dava aç biraz uzun sürer ama sonuçta paranı alırsın .
-
Mesaj Gönderim Zamanı: 08.02-2012 09:25
500.000 - 800.000 liralar havalarda uçuşuyor , bu paraları kazanıp alan kimmiş çok merak ettim . Tazminat davası kazanılsa bile aşağıdaki işlem uygulanır ve kazanan kişinin eline koca bir HİÇ kalır .
1989 - 1996 arasında süren tazminat davam sonucunda kazandığım tazminata aynen bu işlem uygulandı ve elimde 7 sene taşıdığım umudun posası kaldı.
506 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu'nun 26.maddesine göre iş kazaları ve meslek hastalık-ları nedeni ile SSK.'nın bağladığı gelirlerin peşin değerleri,kusurları var ise işveren ve 3. kişilere rücuan ödettirilir. Kazalı işçinin kendisine bağlanan gelirler kadar zararını aynı zamanda ve ayrıca işverenden alarak "haksız bir biçimde zenginleşmesinin önlenmesi ve "rücuan tazminat" davası sonucunda ödettirilecek zarar sonucu "iki kez ödetme" sonuçlarının ortadan kaldırılması düşüncesi ile kazalıya sağlanan yararların (bağlanan gelirlerin) peşin sermaye değerleri SSK'.dan sorularak hesaplanan tazminattan düşülür."
Mesaj Gönderim Yetkileriniz
- Yeni konu açamazsınız
- Konuya cevap yazamazsınız
- Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
- Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Forum Kuralları