+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Toplam 15 mesajın 1-15 arasındakiler
İşitme engelliler şarkıları duyduğu için mi yoksa ezberi olduğu için mi anlıyor?

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart İşitme engelliler şarkıları duyduğu için mi yoksa ezberi olduğu için mi anlıyor?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Müzik dinlemeyi çok seven biriyim fakat, şarkıları duyup anlayan var mı Ezber bildiğiniz için mi duyup anlıyorsunuz yoksa direk duyup mu anlıyorsunuz buda dudaktan okuyanlara, ezber bildiğimiz için anlıyoruz diye düşünüyorum çünkü ben ezber bildiğim için anlıyorum Saçma bi konu oldu ama değişiklik bi konu açayım dedim

merhaba..
    yo neden saçma bir konu olsun ki, çok güzel bir noktaya temas ettiniz.
    ben de müzik dinlemeyi çok seviyorum ve özel bir kulaklıkla günde en az 2-3 saat müzik dinliyorum. dinlediğim şarkıların kimi sözlerini anlayabiliyor, kimilerini ise anlayamıyorum. genellikle şarkı sözlerine internetten falan bakmadığım için ezberlemem de sözkonusu değil. buradan hareketle, herkesin işitme düzeyi ve türü farklı olduğu için konuşmaları nasıl anlama oranları farklı ise şarkılarda da durumun aynı olduğunu düşünüyorum. yani kimileri, şarkı sözlerinin tamamına yakınını anlayabilirken, kimileri ise tek kelimesini dahi anlayamayabilir. bu kişiden kişiye değişir.

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Bende bugün işyerindeki arkadaşıma bunu anlatıyordum. Ben bir şarkıyı direkt anlamıyorum. Sevdiğim şarkının sözlerini bulup okuyorum,ondan sonra anlayarak dinleyebiliyorum diye.
    Yani ben hiç bir zaman şarkıları direkt anlamıyorum. Belki tek tük 1-2 kelime anlarım ama bütünlüğü sağlamıyor sonuçta

çok saçma oldu. anlama kabiliyetine göre değişen bir şeydir bu.

niye saçma olsun arkadaşım? sorunlarımızı burada tartışmayı saçma diyerek damgalarsak, koklear implant reklamından başka hiçbir şey konuşmamamız gerekir!
    ayrıca konuşmayla şarkı bir mi? şarkıda kelimeler müziğin tınısına göre deforme edilerek telaffuz edilir. ayrıca şarkı sözlerinin önüne dahi geçen enstrüman sesleri vardır. dolayısıyla konuşmayı anlama oranı yüksek birisi bile şarkı sözlerini anlamada güçlük çekebilir. burada önemli olan şarkının sözlerine odaklanma becerisi.

sevgili bulnes,
    size (ve müzik dinlemek isteyen tüm işitme kayıplı dostlarımıza) neckloop adı verilen kulaklık benzeri bir araç tavsiye ederim. müzik dinlemeyi oldukça kolaylaştırıyor. Phonak'ın iCom'u veya Oticon'un Streamer'ı gibi, TV ve müzik dinlemede kullanabilirsiniz. Türkiye'de bulunmuyor. Ama yurtdışından kargo dahil 100 lira civarında bir bedelle getirtebilirsiniz. İlgilenirseniz internet adresini verebilirim.

bende ilk defa dinlediğim bir şarkıyı anlamıyorum sözlerine bakmam gerekiyor.

ilk defa duydugum şarkıları anlayamıorum muzıkle karışıor. ama ımplanttan sora daha ii ayırt eder duruma geldim. sadece sözlerini bilmem yeterli. daha cok yolum var işin başındayım henuz..

hunsal.
    bahsi geçen internet adresini yazabılırmısın?

Arkadaşlar ben de sözlerini anlamadığım için yalnızca şarkı ve müzik değil mikrofonik bütün seslerden nefret eder hale geldim.
    Seslerin önemli bir kısmını duyduğum halde anlayamıyorum benim için bu sonuçta neredeyse tamamen sağır olmak anlamına gelebiliyor bazen.

Mesela dün gece düğün salonundaydım. Erzuruma has bir oyun havasını sadece ritmi ile anlayabilmiştim oda iki kelime : "Ağam yar" veya "Paşam yar"...

Millet kırılıp dökülüyordu oynamaktan ben bir köşede yalnızca izlemekle yetindim. Duyup anlayamayınca müziğin ritmine uygun
    dans etmek te imkansızlaşıyor. Oyun da yok yani....

"Ağam yar, paşam yar..."

yerinde bir konu olmuş..
    pronet her konuda muhalf olmak zorundasın sanırım neden beğenmedin konuyu açıklama yapsaydınız!!!!

eğer müziğin sözlerini biliyorsam şarkıyı söyleyene eşlik etmekte zorlanmam ama ilk defa dinledğim bir şarkının sözlerini anlamakta zorlandığımı ki müzik aletlerinin bazen sesi daha baskın çıktığında sadece müziği dinlemiş gibi oluyorum şarkıyı hiç anlamadığım zamanlar çoğunlukta olur..

Tabiki şarkının "makamına" "şivesine" göre değişiyor. Genelde anlıyorum ama tam şarkıdan zevk alabilmem için.. Birkez sözlerini okuyorum.

sevgili kgokce,bahsettiğim neckloop'u aşağıdaki linkte inceleyebilir ve sipariş verebilirsin. burası ingiltere'de yer alan bir kamu kurumu. kar amacı gütmedikleri için işitme kayıplılar için gerekli tüm araç gereci oldukça uygun fiyatlarla temin etmek mümkün. bir tek kargo fiyatı biraz tuzluca. geçen ay bozulan neckloop'umun yerine yenisini getirtirken 25 euro kargo bedeli ödedim.Iloop - Action On Hearing Loss: RNID

kişiden kişiye değişiyor seyahate çıktığımda işitme cihazını çıkarıp cowon mp3 player ve sennheiser ie-8 kulaklıkla dinliyorum müziği. evde ise sadece aynı kulaklığı bilgisayara takıyorum bu şekilde dinliyoruz anlamadığım şarkı olursa tekrar dinliyorum

ben müzik aşığı ve arkadaş ortamında sürekli şarkı söyletilen biriyim.. fakat kulak arkası işitme cihazları ile bunu yapmak zor görünüyor bana... kendi sesimi öyle az alıyorum ki.. sözleri anlama konusuna gelince elbetteki sağlıklı duyan insanlar gibi olamayız anlama konusunda.. ben de çoğunlukla kaçırıyorum kelimeleri ama internetten bakınca daha anlaşılır oluyorlar...

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    malesef hiç anlayamıyorum.şarkı sözünü şiir gibi okuyorum.hiç müzik dinlemiyorum

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı