Arkadaşlar en son odyo testim :
-----------------------------------------------------------------Hava sol 37 db - sağ 40 db
Kemik sol 37 db - sağ 38 db
Konuşmayı alma eşiği : sol 40 db // sağ 45 db
Konuşmayı ayırt etme skoru : sol % 68// sağ % 48
En Önemli nokta ise odyogramda sağ kulağın 4000. frekansta 70db 'ye düşmesi vee 6000.frekans'ta 85db düşmesiydi.
-----------------------------------------------------------------
6 yıldır phonax ITC(Kanal İçi) kullanıyorum.Fakat sağdaki kayıp ilerlediği için( yukarıdaki test en son hali) sağ cihaz işitme kaybımı karşılamıyor,yeni cihaz alcam(yine kanal içi(ITC) alcam.CIC'lerde benim işitme kaybımı karşılayan pek yok.CIC'ler tam sınırda karşılıyorlar.Kaybım artarsa CIC çöpe gidebilir.O yüzden ilk tercihim Kanal içi (ITC),sonra dip kanal içi CIC)Ankara'da girmediğim merkez kalmadı.Gözlemlerim:
1- Oticon hit (hem CIC hem de İTC denedim) tam sınırda karşılıyor.kaybım artarsa sıkıntı olur.Ses kalitesinide beğenmedim.
2- Phonax Versata Art (ITC) fazlasıyla karşılıyor.Ama ses kalitesini beğenmedim.
3- Widex Mind 220 m2-X denedim.Ses kalitesi güzeldi.Cihazı çok beğendim.Ama kaybımı tam sınırda karşılıyor.Diyeceğim o ki : cihazın sınırı 85 desibel.
Bana BTE denediler.herkesin kulak kalıbı farklı olduğu için herkese kulak arkası (BTE) deniyolarmış.Ben bu cihazı almaya karar verirsem bunlar BTE 'nin içindeki programı benim kulak kalıbımı alıp ITC nin içine ayarlayıp verceklermiş.Dedikleri şu : SENİN DENEDİĞİN VE DENEYİPTE BEGENDİN BU MODEL (BTE),SENİN ALMAK İSTEDİĞİN KANAL İÇİYLE PERFORMANSI AYNI OLCAK.BİZ PROGRAMI DEĞİŞTİRMEDEN ITC NİN İÇİNE KOYCAZ.
Burda sorum şu: Arkadaşlar bana denedikleri Bte yi kanal içine göre ayarlayıp verdiklerinde aynı olur mu? Sonuçta kanal içi cihaz küçük. BTE kadar nasıl iyi olsun.Bu mantıklı mı ? cihazın kazancı olan 85 desibel, düşmezmi biraz daha ?.Bide bu Widex Mind 220 m2-X nasıl iyi bir cihaz mı ?
2.sorum şu : Bide starkey destiny 1600 denedim. böyle ses kalitesi olan bi cihaz görmedim.Tek kelimeyle süper.ama şu siteye girince starkey hakkında okuduklarım beni şaşırttı.Yani bu cihaz bu kadar sık bozuluyor mu? Tavsiye eder misiniz? Aldıktan sonra sürekli teknik servisle haşır neşir olcak mıyım ?
Birde size bir bilgi aktaracağım.Hangi Starkey merkezine gitsem adamların tek dediği şu :
"S serisini bekleyin,gümbür gümbür geliyoruz,1-2 aya kadar çıkçak". Burda yazdıklarımı okuduktan sonra gelde kafan karışmasın.