+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 8 1 2 3 4 5 ... SonSon
Toplam 109 mesajın 1-15 arasındakiler
Rapor oranımı düşürdüler, emekli olamazsın dediler..? [Hukuk]

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart Rapor oranımı düşürdüler, emekli olamazsın dediler..? [Hukuk]

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    ben memetali.
    ilk işe 1989 da girdim işe girmeden önce tam teşekülü devlet hastenesinden saglık raporuı aldım %40, ve aldığım rapor 1991 yılnda. 2007 de emekli olmak için 193 sayılı gelir vergisinden faydalanmam gerektiğini ve tekrar heyete girmem söylendi, ben de yaptım ve sonuç %20 düşürldü.
    başbakanlıktan onaylı sakat kartım var, hastalığım sürekli yazyor, benim emekliliğim hayalmi oldu, acaba sizin sitede içimi ferahlatacak bazı şeyler var, ama lütfen bana yol gösteririseniz minettar kalacam.

devlet askere gideceğim zaman sen elverişli delsin der, askere almaz, araba kulanacam sen sakatsın der ehliyet al der. devlet bana iş ver derim, sen sakatsın git kanıtla gel der, ben de giderim sakat oldıuğum halde sağlamsın derler. yani nereye gidelim avrupa insan hakları acaba anlar mı halimizden? delirecem ya, bence o maliye bütçeyi artırmak için hazırki engelli vatandaşlarıda saglam kategorıye koyup bütceyi artyolar ne dersiniz

Eğer eski raporundaki oran, eski yönetmelikteki/cetveldeki ölçüye göre doğruysa, yani o raporu hastane bol kepçeden yüksek tutmadıysa, bence elindeki rapor geçerli olmalı.
    Şurada tartışmıştım konuyu: Sakatlık Oranının Tespitinde Uygulanacak Usul hakkında yasal düzenlemeler [Hukuk]
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Standart engeli çilesi

teşekürler abicim ben ssk lyım bundan önce maaş da alyodum engeli haklarından da yaralanyodum şimdi ise oran dediğim gibi 40 tan 20 ye ini

Standart özür oranı

selamlar abicim gecendede konuşmuştuk 40 olan raporum 20 düşmüştü şimdi öğrenmek istediğim 40 olan raporla ben maliyeye kayıt olmamıştım acaba mahkemede dava acsam olurmu sadece elimdeki 1991 yılında alınan devlet hastenesi raporu sıhhı kurul heyet raporu yani 2007 de içine ettiler bana gecendede anlatın ama belki siz beni anladınızmı acaba önceki raporla ben vergi dairesine başvurmadan iş ve işçi bulma kurumu kanalıyla gitmiştim en yakın sürede bana yol gösterseniz minnettar kalacam teşk

Standart sağlık raporu düşürüldü emeklilik ssk sigorta hukuk haksızlık sakatlık engelli

Bence hiç tereddüt etmeden hukuki süreç başlat.
    1- Emeklilik için başvur ve resmi yazıyla reddetsinler başvurunu
    2- O red cevabıyla birlikte (sanıyorum en geç) 60 gün içinde İdari Mahkemesine başvur.

Mahkemeye şu argümanları sürsün avukatın:

1- 4958 sayılı kanuna göre %40 ve üzerinde sakatlığı bulunan kişiler sakatlık oranlarına göre değişen kademelerde erken emekli olabilirler.
    ... 1991 tarihinde, 18 Mart 1998 Tarihli Resmi Gazete'de 23290 sayı ile yayımlanarak yürürlüğe giren 'Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde almış olduğum, "Sürekli" ibareli %40 işgücü kaybı oranı olan sağlık kurulu raporum mevcut, ve bu rapora istinaden 15 yıldır sakat statüsünde çalışıyorum.

2- SSK'dan emekli olmak için "sakatlığı nedeniyle vergi indirimine hak kazanmış durumda" olma şartı vardır.
    Bugüne dek vergi indirimi almak konusunda hiç bir girişimim olmadı, çünkü vergi indirimi almak çalışmak için değil, sadece emeklilik aşamasında şart koşulmaktadır. Bu yüzden emekliliğime yaklaştığım ... tarihinde vergi indirimi için ... defterdarlığına başvurdum.
    Ne var ki başvurum, 16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde yeniden sağlık raporu almam gerektiği gerekçesiyle reddedildi.
    Oysa elimdeki rapor "sürekli" ibarelidir ve varolan sakatlığımda en küçük bir gerileme/değişiklik sözkonusu olmamıştır.
    2006 yılında yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde yeni rapor aldığımda, daha önce sakatlığım için öngörülen %40 oranının %20'ye düşürüldüğünü gördüm. Bir başka ifadeyle, raporumu aldığım tarihte yürürlükte olan yönetmeliğe göre aldığım raporum bugün yasa dışı olarak geçersiz kılındı ve yeni yönetmeliğe göre de sakatlığıma (erken emekliliğim için geçerli olan) %40’tan düşük oranda işgücü kaybı oranı verildi.

3- Varolan yasal hakkımın yeni çıkarılan bir yönetmelikle elimden alınarak emekli olmamın engellenmesi karşısında haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Usulüne uygun olarak aldığım 1991 tarihli ve “sürekli” ibareli raporumun işleme koyulmasını ve emekliliğimin reddedilmesinin iptal edilerek sakatlığımdan dolayı hak ettiğim erken emeklilik hakkımın verilmesini arz ederim

Bu hukuk mantığı ile davayı kazanacağını düşünüyorum. Ve lütfen dava açarsan tüm süreçten ve sonuçlardan haberdar et bizler...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

allah razı olsun tüm geli
    şmeleri bildirecem

slm ben konuyu okudum bu konu çelişkiler içinde karmaşık bir durum mesela ben 1986 yılında aldığım rapor ile 2006 yılında emekli oldum emekli sandığından fakat ssk durumunu bilmiyorum bu konu karmaşık hangisi hangi kanunu yönetmeliği uyguluyor .Allah kolaylık versin

ABALI

Konuyla ilgili emsal dava bilmiyorum, olduğunu da sanmıyorum. Çünkü henüz çok yeni ve insanlar farkında bile değil yedikleri bu kazığın!

Bu başlıktaki düşüncelerime bir de şuradaki tartışmayı ekleyebilirim. Avukat her iki başlığı da inceleyip, ona söre iddasını hazırlayabilir. Hatta avukat hazırladıktan sonra metni buraya da ekleyebilirsen, bizler de görüş belirtiriz...

Sakatlık Oranının Tespitinde Uygulanacak Usul hakkında yasal düzenlemeler [Hukuk]

Hayırlı olsun...

Standart selamlar

avukatım tekrar maliye bakanlğına dilekçe yazdı bülent abi acaba avkatım ne yapmaya calşyo

Dilekçenin içeriği nedir?
    Belki de maliye bakanlığının reddediiş gerekçesini soruyordur... Bilemiyorum

evet red etme gerekcesini soryor bide zaman aşımı ectii için tekrar muhatap olamamız gerek diyor

Doğrudur. Öyle yapması gerek zaten.

abiciğim ben memetali günlerdir uğraşyom maliye bakanlığına şikayet sonucum yeni yasaya göre verilen ölçütlendirme doğrudur diye yazı geldi saglık il müdürlüğüne gittim tekrar hakme hasteneye yollamaya calşyor ne yapayım işi bilen yokmu ya acilen beklyom cvp

Bence hukuki süreci şimdi başlatabilirsin.
    Dava açacak ve yukarıdaki gerekçeleri sunacaksın.

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    davayı maliye bakanlığınamı acayım ufacıkta yol göster senide çok meşgul edyoruz ama kusurabakam

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 8 1 2 3 4 5 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 07.12-2010, 09:13

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı