Konu Kapatıldı! + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 7 1 2 3 4 5 ... SonSon
Toplam 99 mesajın 1-15 arasındakiler
[Gündem] Sonradan sakatlanan memurların emekli olabilmeleri için dayanışmaya çağırıyoruz...

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart [Gündem] Sonradan sakatlanan memurların emekli olabilmeleri için dayanışmaya çağırıyoruz...

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    11 Nisan 2008 Güncel:
    • Ve nihayet bu girişimle amaçladığımız şeyi elde ettik. Aşağıdaki bağlantıda görüleceği üzere, 10 Nisan 2008 günü TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen SGK kanunu görüşmelerinde, sonradan sakatlanan memurların da sakat statüsünde emekli olabilmelerinin önündeki engel kaldırılmıştır (tabii, prosedürün tamamlanması için Kanunun tamamının Meclis'te onaylanması ve yürürlüğe girmesi gerek):
      http://www.engelliler.biz/forum/view...=386740#386740

Girişimimize katkı sunan tüm arkadaşlarımıza ve sesimize kulak veren Sayın milletvekilleri ve bürokratlara teşekkür ederiz.

Engelliler.Biz Platformu

LÜTFEN BİR DAKİKANIZI AYIRIN.

Arkadaşlar,

Varolan düzenlemeye göre sakat statüsünde işe giren memurlar 15 yılda emekli olabiliyorken; göreve başladıktan sonra sakatlanan memurlar ile memuriyetten önce sakat olduğunu belgeleyemeyen memurlar 15 yılda emekli olamamaktadır.

Sizden ricamız, aşağıdaki metni Sosyal Güvenlik Kurumu'na göndermenizdir... Bu sayede ilgililerin konu hakkında düzenleme yapmasını ve mağduriyetin giderilmesini sağlamak istiyoruz. Ve bunun için sadece 1 haftamız var! Mağdur arkadaşlarımızla dayanışmaya davet eiyoruz...

Gönderilecek adres: bilgiedinme@sgk.gov.tr, iletisim@csgb.gov.tr
    Faks (bu numaranın teyidini yapamadım?): 0312 207 81 53
    Gönderilecek metin:
    • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na,

Konu: Sonradan sakatlanan memurların emekliliği

Bilindiği üzere sakat statüsünde göreve başlayan memurlar 15 yılda emekli olabilmektedir. Buna karşın normal statüde memuriyete başlayıp 1) Daha sonra sakatlanan/hastalanan ve bu sebeple çalışma gücünü %40 ve üzerinde yitirdiğini belgeleyenler, 2) Göreve girişlerinden önce (doğuştan veya sonradan meydana gelen) sakatlığı bulunan ve/fakat bunu, göreve girişlerinden önceki tarihte alınmış bir raporla belgeleyemeyenler, 15 yılda emekli edilmemektedirler.
      Oysa takdir edersiniz ki sakatlık kimsenin tercihi değildir, ve aynı oranda sakatlığı bulunan bir memur 15 yılda emekli olabilirken bir diğer memurun emekli edilmemesi de hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.
      Emeklilik konusunda tek kriter, görev süresinin herhangi bir döneminde %40 ve üzerinde işgücü kaybı olduğunun sağlık raporuyla belgelenmesi olmalıdır.
      İş bu gerekçelerle, 5510 sayılı Kanunun Geçici 4'üncü maddesindeki "çalışmaya başlamadan önce" ibaresinin maddeden çıkarılmasını ve yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesini arz ederim

Ben gönderdim.. Umarım hayırlı olur

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Standart ...

İnşallah dikkate alınır.

hade hayırlısı...

gönderdim bişeyleri başarabilirsek ne mutlu bize teş.ederim bülent..

ben de gönderdim.dikkate alınıp gerekli düzenleme hemen yapılmalıdır.bunca yıl yapılmamış olmasının açıklanabilir hiçbir tarafı yoktur.bildiğim kadarıyla bir önerge hazırlanması gerekiyor konu ile ilgili.bir milletin vekilinin bu işi iş edinmesi dileğimiz.sesimizi duyun yeter artık.....
    sayın oturan boğa size teşekkür etmeyi unuttum.bu iş istediğimiz gibi sonuçlanırsa sizin emeğiniz çok büyük.teşekkür ederim.

bende gönderdim.inşallah bir işe yarayacaktır :!:

gönderdim bende inşallah faydası olur.saglicakla

tşkkrler oturan boğa,
    gönderdim maili ,dilerim sonuç olumlu olur..

İşlem tamam Umarım yararı olur..

Ama "daha fazla yere göndersek daha iyi olmaz mıydı" diye düşünmedim değil. :|

Ben de gönderdim. Umarım yararı olur :wink:

merhaba
    engellilerin emeklilik şartları ile ilgili yeni sosyal güvenlik yasa tasarısı için AKP komisyonuna , en az 2 milletvekiline özürlüler idaresi başkanlığına ve başbakanlığa gönderdim.
    Sizden ricam yazılı metine ek yapılarak gönderelim.Yapılacak ek ise
    Engelli olup ssk emekli sandığı gibi kurumlara bağlı çalışıp sonradan kendi nam ve hesabına çalışan yani bugünkü adı ile bağ kur kanununa tabi çalışan mesleğini yürüten engellilerin emekliliği içinde ek yapılması çünkü bağkur kanununda önceden engeli olanlara yönelik bir maddesi yok .Düşünün ki bir engelli 2 yıl memur 9 yıl ssk ve 6 yıl bağkurlu olsun bu engellilinin emekli olması mümkün değil ( çünkü bağkur kapsamında)
    Örneğin Ben 10 yıl ssk lı 6 yıl bağkurluyum emeklilik şansım yok çünkü engelli olmama rağmen bağkurda bu kapsamda bir düzenleme mevcut değil ( işe başlamadan önce engelli olanlarda)
    İlginize şimdiden teşekkürler
    Ben sizin metninizide göndereceğim
    İYİ ÇALIŞMALAR

İnşallah bir faydası olur arkadaşlar...

tv haber bülteninden duyduğuma göre memur ve işçi sendikaları ile son görüşmeler yapılmış pazartesi itibariyle yasanın son şekli açıklanacakmış.biz geç mi kaldık bilmem.bu saatten sonra dikkate alınır mı bu talebimiz?ben emekli olasıya kadar bu soru işaretleri bitmeyecek gibi.herkese iyi geceler...

Standart ...

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    bende simdi gönderdim..umarım bir an önce hayata geçirilir..

Konu Kapatıldı!
Sayfa 1 / 7 1 2 3 4 5 ... SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı